Pinserella's Sanomat

- uutiset ja tulokset 2002-2003 -
- news and results 2002-2003 -

- osan kuvista saa klikkaamalla näkyviin suurempina -
- click on the pictures to see them enlarged -

14.12.2003 - AGILITY-CUPIN VOITTO PINSERELLA'S PUNAPAULALLE

Wilma eli Pinserella's Punapaula, ja ohjaajansa Riikka ottivat sitten viimeisen osakilpailun myötä hienosti kolmiosaisen agility-cup kokonaiskilpailun voiton! - onnea hienosta saavutuksesta!

7.12.2003 - VARACACIB, VARASERT JA LISÄÄ MENESTYSTÄ VOITTAJA-NÄYTTELYSSÄ

Vuoden Voittaja-näyttely Helsingin messukeskuksessa oli jälleen näyttelyrintaman vuoden suurtapahtuma. Kääpiöpinsereitä oli ilmoittautunut huimat 75 kappaletta! Niitä arvostelemaan oli kutsuttu kokenut kääpiöpinserituomari Gunnel Holm. Menestystä kertyi koirillemme varsin mukavasti: nuori Minni, joka oli vasta toista kertaa näyttelyssä, palkittiin laatumaininnalla erinomainen ja sijoitettiin junioriluokassa hienosti kolmanneksi! Myös Speedy sai laatumaininnan erinomainen, ja Misty voitti luokkansa laatumaininnalla erinomainen, sai Vara-Sertin ja Vara-Cacibin sekä erinomaisen arvostelun! Etta-muori puolestaan palkittiin Rotunsa Parhaana Veteraanina!

2.11.2003 - AGILITYMENESTYSTÄ PINSERELLA'S PIKKUMUSTALLE JA PINSERELLA'S PUNAPAULALLE

Pinserella's Punapaula eli "Wilma" ja ohjaajansa Riikka osallistuivat ATT:n Turussa järjestämän agilityn ATT-Cup'in toisen osakilpailuun mölliluokkaan sijoittuen virheettömällä suorituksella hienosti neljänsiksi 16 koiran luokassa! Wilman sisko Pikku, eli Pinserella's Pikkumusta osallistui ohjaajansa Siljan kanssa puolestaan rohkeasti 3-luokkalaisten kanssa avoimeen luokkaan - sijoittuen kovatasoisessa kilpailussa virheettömällä ja nopealla suorituksella 22 koiran joukossa hienosti kolmanneksi! Onnea Silja & Pikku ja Riikka & Wilma!

16.10.2003 - AGILITY-VOITTO PINSERELLA'S PRIAMOKSELLE

"Speedy" eli Pinserella's Priamos teki torstaina ATT:n iltakisojen kakkosluokassa virheettömän, eli nolla-tuloksen tuulennopealla suorituksellaan, jolla pokkasi sitten itselleen kisan suurimman pokaalin ja ensimmäisen LUVA-tuloksen 3-luokkaan nousua varten :).

5.9.2003 - AGILITYVOITTO PINSERELLA'S PUNAPAULALLE

Vielä lisää jatkoa tämän viikon hienolle menestykselle saatiin, kun Wilma ja tämän ohjaaja Riikka osallistuivat ATT:n Turussa järjestämään agilityn ATT-Cup'in ensimmäiseen osakilpailuun mölliluokkaan - ja voittivat nopealla ja virheettömällä suorituksella! Onnittelut parivaljakolle hienosta työskentelystä! Myös Pekko (Pinserella's Mustapekka) ja Jenni osallistuivat osakilpailuun sijoittuen kahdeksansiksi ja keräsivät näin pisteitä ATT-Cup-kokonaiskisaan.

4.10.2003 - ETTALLE PALVELUSKOIRIEN BH-TITTELI

Lauantaina saatiin edellisen viikonlopun menestykselle hienoa jatkoa, kun Etta osallistui palveluskoirien BH- eli käyttäytymiskokeeseen. Kaikki muut osallistujat olivat kookkaita työ- tai palveluskoiria, kuten saksan- ja belgianpaimenkoiria. Vaikka kokeen tottelevaisuusliikkeitä ei oltukaan harjoiteltu hänen kanssaan vielä kertaakaan - sananlaskuhan kuuluu, että lahjattomat treenaa ;) - ja osallistuminen tapahtui peruutusten takia vain yhden päivän varoitusajalla, Etta suoriutui kokeen tottelevaisuus- ja kaupunkiosuudesta sekä laukaisukestävyydestä erinomaisin arvosanoin, tehden jälleen kerran kääpiöpinseri-historiaa: nyt hän ei ole ainoastaan rotunsa ensimmäinen kaksoisvalio, vaan myös ensimmäinen kääpiöpinseri Suomessa, jolla on titteleitä kolmesta eri lajista! Näin Etta sai vielä vanhuudenpäivillään kasvatettua meriittilistaansa, joka pitää nyt sisällään kuusi titteliä, eli Suomen, Ruotsin ja kansainvälisen Muotovalion arvot, Voittaja-99-tittelin, Suomen Agilityvalionarvon ja BH-tittelin - Ettasta siis löytyy todistetusti kauneutta, terveyttä, älyä ja vieläpä hyvää luonnetta!

Kuvassa Etta ja hänen ohjaajansa Johanna kättelemässä tuomaria Turussa Haunisten kentällä TKK:n järjestämän BH-kokeen jälkeen

Onnistuneen koepäivän päätteeksi poikkesimme vielä Ettan, Daisyn ja Speedyn kanssa Best Friend'in järjestämässä koirien formulakisassa, joka oli syömisrata-nopeuskilpailu. Nopeimmat ajat olivat tehneet ensin belgianpaimenkoira, myöhemmin australiankelpie. Tämän oli kuitenkin tyydyttävä kolmanteen sijaan, kun Daisy teki päivän pohjat ajalla 2,19 ja Etta sijoittui toiseksi ajalla 2,54! :) Kyllä oli koirilla hauskaa!

28.9.2003 - ROP, FINNSG, SERT, ROP-KASV JA BIS-KASV-3 Tampereen näyttelyssä

Sunnuntaina Tampereen näyttelyssä kääpiöpinsereitä arvostelemaan oli kutsuttu FinnSieger-tuomareihin lukeutuva Peter Schön, arvostettu erikoistuomari rodun kotimaasta, Saksasta. Lähdimme mielenkiinnolla kuulemaan asiantuntijan lausuntoa koiristamme, kuten teki yhteensä 26 kääpiöpinseriä omistajineen. Päivä oli täydellinen menestys: Pinserella's Mandros teki aivan uskomattoman näyttelydebyytin voittamalla luokkansa arvosanalla erinomainen ja saamalla Sertin heti ekasta junioriluokan näyttelystään - aivan kuten isänsä Pinserella's Priamos aikoinaan! Paras Uros-luokassa Mandros jäikin kakkoseksi vain omalle isälleen, Priamokselle, jonka tuomari valitsikin sitten Rotunsa Parhaaksi! Tämän tuloksen myötä Priamos on nyt myös oikeutettu FinnSieger-titteliin - onnittelut! Ensimmäiseen näyttelyynsä osallistuva Pinserella's Minetta palkittiin myös hienosti arvosanalla erittäin hyvä, ja Pinserella's Mustikka saavutti arvosanan erinomainen ja luokkavoiton myötä myös FinnSieger-tuloksen. Kaikki kasvattimme saivat erittäin hyvät arvostelut, joissa tuomari muun muassa kehui vielä erityisesti koiriemme terveitä, rodunomaisia liikkeitä. Tuomari mainitsi myös koirien hyvistä, avoimista luonteista, joista hän oli hyvin tarkka.

Tällä kokoonpanolla osallistuimme sitten vielä kasvattajaluokkaan, ja Pinserella's kasvattajaryhmä valittiin kunniapalkinnolla Rotunsa Parhaaksi, tuomarin kehuessa kasvattiemme tasaisen hyvää laatua. Eikä päivä vielä päättynyt siihen - iltapäivällä isossa kehässä J.A.U. Yrjölä valitsi Priamoksen jatkoon 9 parhaan joukkoon, ja kasvattajaryhmämme oli Best In Show-3!

Kuvassa voitokas Team Pinserella's, ja oikealla tyytyväinen kasvattaja Johanna. Toinen kasvattajista, Tarja ei valitettavasti päässyt seuraamaan kasvattiensa menestystä paikan päälle, sillä hän oli kotona hoitamassa uutta Pinserella's-sukupolvea. Siellä pallerot tuhisivat tyytyväisinä pesälaatikossaan autuaan tietämättöminä tätinsä, enonsa, mumminsa ja ukkinsa mahtavasta menestyksestä. Kasvattajaryhmämme voiton myötä myös Outi ja Kati (keskellä) tekivät ensiesiintymisensä näyttelykehissä. Päivä oli kaikin puolin hauska ja onnistunut, ja ehdimme myös tavata Tampereen seudun kasvattiemme perheitä.

14.9.2003 - AGILITYMENESTYSTÄ PINSERELLA'S PRIAMOKSELLE

"Speedy" eli Pinserella's Priamos sijoittui lauantaina Agility-Team Turku ry:n järjestämässä agilitykilpailussa luokan ylivoimaisesti nopeimmalla ratasuorituksella ja tuloksella 5 hienosti kolmanneksi.

24.8.2003 - KÄÄPIÖPINSEREIDEN AGILITYMESTARUUS 2003

Kääpiöpinsereiden Suomen agilitymestaruudesta kilpailtiin tänä vuonna kahdessa sarjassa: mölli- ja avoimessa SM-luokassa. Avoimessa SM-luokassa Etta sijoittui neljänneksi, Speedy kuudenneksi ja Maxim kahdeksanneksi. Möllien sarjassa nähtiin tiukka taistelu, kun pentuesisarukset Wilma, Pikku, Pekko ja Daisy tykittivät kukin kaksi virheetöntä ja nopeaa ratasuoritusta - voitosta taisteltiin sekunnin murto-osin, kun kolme nopeinta lopputulosta olivat saman sekunti-lukeman sisällä! Loppujen lopuksi voiton veivät Pikku & Silja, toiseksi sijoittuivat Pekko & Jenni, kolmanneksi Daisy & Miia ja neljänneksi Wilma & Riikka - onnitteluita menestyneille upeista kisatuloksista!

23.8.2003 - MUSTIINA BALTIANVOITTAJA 2003

Pinserella's Mustiina sijoittui Tallinnassa Baltian Voittaja-näyttelyssä Parhaaksi Nartuksi, saavuttaen samalla Sertin, Cacibin ja Baltian Voittaja 2003-tittelin! Suomen Muotovalionarvon myötä Mistystä tulee siis samalla Eestin Muotovalio, ja nyt hän on myös yhden cacibin verran lähempänä Kansainvälisen Muotovalion arvoa.

19.8.2003 - AGILITYN HAASTEOTTELUN VOITTO

Agility-Team Turku ry:n ja Turun Seudun Agilityurheilijoiden välisessä agilityn haasteottelussa kilpaili mini-luokassa 20 koirakkoa, joista voiton veivät vasta toista kertaa kilpailleet Jenni & "Pekko", Pinserella's Mustapekka (kuvassa keskellä)! Kolmansiksi sijoittuivat Silja & "Pikku", Pinserella's Pikkumusta (kuvassa vasemmalla) ja neljänneksi Riikka & "Wilma", Pinserella's Punapaula, (kuvassa oikealla). Näin neljän parhaan joukkoon sijoittui kolme pentuesisarusta, kaikki virheettömin ja nopein suorituksin - onnittelut menestyneille!

16.8.2003 - ELONÄYTTELYSSÄ PARAS UROS JA NARTTUJEN LUOKKAVOITTO, VENÄJÄLTÄ JUNIORISERTI

Pinserella's Priamos ja Pinserella's Mustikka osallistuivat lauantaina Auran elonäyttelyyn, molemmat erinomaisin tuloksin: Ruotsalaistuomari Kurt Nilsson valitsi Pinserella's Priamoksen Parhaaksi Urokseksi. Pinserella's Mustikka puolestaan voitti nuorten luokan laatumaininnalla erinomainen.

Samaan aikaan Pinserella's Mustiina matkusti Venäjälle näyttelyyn ja takaisin, kotiin tuomisinaan Venäjän Juniori-Serti!

9.8.2003 - PINSERELLA'S MUSTAPEKALLE SEURANMESTARUUS MÖLLIHOPEAA

Pinserella's Mustapekka, eli "Pekko", osallistui ohjaajansa Jennin kanssa ensimmäisiin agilitykilpailuihinsa, joissa ratkottiin samalla ATT:n seuranmestaruus. Tässä tasokkaassa kisassa nämä ensikertalaiset ottivat suvereenilla suorituksellaan hopeasijan - onnea Jennille & Pekolle! Myös Pekon pentuesisarukset Wilma (Pinserella's Punapaula) & Riikka, Daisy (Pinserella's Mustikka) & Miia ja Pikku (Pinserella's Pikkumusta) & Silja osallistuivat kisaan hyvin tuloksin.

Kuvassa onnelliset mölli-mitalistit Jenni & Pekko onnistuneen kisadebyytin jälkeen palkintojenjaossa!

3.8.2003 - PINSERELLA'S ROSETTA PARAS NARTTUPENTU

Pinserella's Rosetta osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Raumalla, missä israelilainen tuomari Agnes Ganami-Kertes palkitsi tämän kunniapalkinnolla ja erinomaisella arvostelulla sekä valitsi tämän parhaaksi narttupennuksi.

30.7.2003 - SPEEDY PIIRINMESTARUUSJOUKKUEESSA

Nuoresta iästään huolimatta Speedy (Pinserella's Priamos) on hyvien kisatulostensa perusteella valittu agility-yhdistyksensä, Agility-Team Turku ry:n, edustusjoukkueeseen kilpailemaan Varsinais-Suomen joukkue-piirinmestaruudesta elokuussa. Onnittelut Miialle ja Speedylle valinnan johdosta!

6.7.2003 - NÄYTTELYSSÄ ROTUNSA PARAS JA SERT

Karjaan näyttelyssä romanialainen tuomari Petru Muntean valitsi Pinserella's Mustiinan Rotunsa Parhaaksi! Misty sai samalla tämän viikon toisen, ja kokonaisuudessaan kolmannen sertinsä, mutta hänen on vielä odotettava kahden ikävuoden täyttymistä ennen kuin voi vastaanottaa Suomen Muotovalion arvon.

29.6.2003 - ULVILAN NÄYTTELYSSÄ LUOKKAVOITTO JA SERTI

Sunnuntaina Ulvilan näyttelyssä Pinserella's Mustiina voitti ruotsalaisen tuomarin Thord Byströmin arvostelemana nuorten luokan ja palkittiin jälleen Sertillä! Misty on nyt sitten enää yhden sertin ja puolen ikävuoden päässä Suomen Muotovalionarvostaan!

28.6.2003 - KOKKOLAN KEHÄSSÄ LUOKKAVOITTO JA VARA-SERT

Lauantaina Pinserella's Perfetta osallistui Kokkolan näyttelyyn, missä ruotsalainen tuomari Karl-Gustav Fredricson valitsi hänet laatumaininnalla Erinomainen avoimen luokan ja lisäksi Vara-Sertin voittajaksi.

14.6.2003 - PÄÄERIKOISNÄYTTELYN PARAS PENTU

Lauantaina pidettiin snautseri-pinseri-rotujen vuotuinen pääerikoisnäyttely. Kääpiöpinsereitä oli ilmoittautunut 84 kpl ja tuomariksi oli kutsuttu Sonya Saxby Iso-Britanniasta. Aurinkoisen päivän kruunasi, kun Pinserella's Benjamin teki loistokkaan näyttelydebyytin sijoittumalla 15 pennun joukossa Rotunsa Parhaaksi pennuksi (Benjamin kuvassa vasemmalla)! Pinserella's Brunetta esiintyi myös ensimmäistä kertaa näyttelyssä, tuloksena hieno luokkansa toinen sija ja erinomainen arvostelu (kuva oikealla). Pinserella's Mustiina sijoittui laatumaininnalla erinomainen luokassaan kolmanneksi ja Etta oli erinomaisella tasokkaan veteraaniluokan toinen.

8.6.2003 - SALON NÄYTTELYSSÄ VARA-SERTI JA PARAS VETERAANI

Sunnuntaina oli Salossa näyttely, ja menestystä kertyi jälleen mukavasti kaikille mukana olleille koirillemme. Speedy voitti valioluokan erinomaisella, Daisy puolestaan voitti junioriluokan erinomaisella ja sai vara-Sertin! Etta voitti veteraaniluokan erinomaisella, oli jälleen Rotunsa Paras Veteraani, ja tuomari Kari Salminen valitsi hänet Best In Show-kehässä 9 parhaan joukkoon.

4.6.2003 - TUPLAVOITTO KESÄKAUDEN AVAJAISKISOISSA

Att järjesti keskiviikko-iltana Suopohjan kentällä perinteiset kesäkauden avajaiskisansa. Mölli-luokan haasteellisella radalla voiton vei Daisy, toiseksi sijoittui Pikku. Avoimen luokan puolestaan voitti nopeimmalla ja virheettömällä suorituksella Etta.

Kuvassa vasemmalla Pinserella's Mustikka ja oikealla Pinserella's Pikkumusta: Siskosten hieno kaksoisvoitto (Kuva © M. Toivonen)

17.5.2003 - AGILITYN SERTIJUHLAA!

Speedy osallistui kahteen agilitykisaan, joista ensimmäisessä sijoittui hienosti toiseksi virheettömällä, reilusti ihanneajan alittaneella suorituksella ja nollatuloksella! Toisen kisan Speedy voitti ylivoimaisen nopealla ja virheettömällä suorituksella, eli nollatuloksella! Näin Speedy saavutti kaikki kolme luokkanousuun oikeuttavaa nollatulosta yhden viikon aikana, ja sai Agility-Sertin - onnea Miia & Speedy! Minilyn puolestaan saavutti myös ylivoimaisen nollavoiton kakkosluokassa alittaen ihanneajan -13,46 sekunnilla. Etta teki kovatasoisen kolmosluokan toiseksi nopeimman ratasuorituksen sijoittuen tuloksella 5 viidenneksi.

14.-15.5.2003 - AGILITYVOITTOJA

Keskiviikkona Turun virallisissa agilitykisoissa Speedy saavutti nollavoiton, eli luokkavoiton virheettömällä ja nopealla tuloksella. Torstaina Daisy puolestaan aloitteli kisa-uraansa voittaen agilityn mölliluokan tuloksella 5.

26.4.2003 - NÄYTTELY- JA AGILITYTULOKSIA

Lahden kansainvälisessä näyttelyssä kääpiöpinserit arvostellut Anneli Alfthan palkitsi Mistyn Erinomaisella ja sijoitti tämän hienosti luokkansa toiseksi. Samaan aikaan Turussa Speedy osallistui jälleen agilitykisoihin, sijoittuen hyvin tuloksin 5. ja 11.

16.3.2003 - NÄYTTELY-SAAVUTUKSIA JA AGILITYDEBYYTTI

Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä kääpiöpinserit arvosteli ruotsalainen tuomari Annika Ulltveit-Moe. Misty palkittiin Erinomaisella ja sijoitettiin hienosti luokkansa toiseksi, Speedy sai Erittäin Hyvän sijoittuen tasokkaan valioluokan neljänneksi, ja Etta oli Rotunsa Paras Veteraani, kilpaillen samalla tiukasti Parhaan Nartun sijoituksesta, päätyen hienosti kakkoseksi. Samaan aikaan Pikku osallistui Turussa ensimmäiseen agilityn möllikilpailuunsa - kivuten korkeimmalle palkintopallille!

1.-2.3.2003 - AGILITYVOITTOJA SEKÄ GAALA-MENESTYSTÄ

Lauantain historiallisessa, Suomen ensimmäisessä kääpiöpinsereiden Champion Of The Miniature Pinschers-gaalassa Etta ylsi narttujen finaaliin saakka. Sunnuntaina vuorossa oli agilitymenestystä: Minilyn sijoittui luokassaan suvereenisti toiseksi, Ettan voittaessa kolmosluokan virheettömällä ja ylivoimaisesti nopeimmalla tuloksella! Pinserella's Priamos teki debyytin ensimmäisessä virallisessa agilitykilpailussaan sijoittuen hienosti kuudenneksi!

10.2.2003 - USEITA SIJOITUKSIA VUODEN KÄÄPIÖPINSERI-KISASSA

Vuoden Koira 2002-kilpailussa nuori Pinserella's Priamos sijoittui hienosti urosten kolmanneksi! Onnittelut Miialle & Tonille! Pinserella's Minilyn sijoittui Vuoden Agility Kääpiöpinseri-kisassa viidenneksi ja Etta kolmanneksi.

1.2.2003 TUPLAMENESTYSTÄ PORIN NÄYTTELYSSÄ

Lauantain Porin ryhmänäyttelyyn oli ruotsalaistuomari Hans Almgrenin arvosteltavaksi ilmoittautunut yhteensä 20 kääpiöpinseriä - niiden joukossa kaksi Pinserella's kääpiöpinseriä. Pinserella's Priamos voitti valioluokan laatumaininnalla "erinomainen". Nuori juniorinarttumme Pinserella's Mustiina palkittiin sekin laatumaininnalla "erinomainen" ja lisäksi vara-Sertillä!

25.1.2003 KANSAINVÄLISEN NÄYTTELYN ROTUNSA PARAS

Turun messukeskuksen kansainväliseen näyttelyyn osallistui kaksi Pinserella's kääpiöpinseriä, joista Alankomaista saapunut tuomari Evert Wieldraajier palkitsi Pinserella's Priamoksen laatumaininnalla "erinomainen", ja sijoitti tämän valioluokan kolmanneksi. Nuori juniorinarttu Pinserella's Mustiina puolestaan korjasi koko potin voittamalla paitsi oman luokkansa, myös SERTin ja ollen ROTUNSA PARAS, eli ROP!

20.11.2002 ETTA, MAXIM JA MINILYN RANKING-LISTALLA

Suomen 999 parasta agilitykoiraa sijoittavalla Timanttiset Ranking-listalla Etta on taas kasvattanut pistetiliäänsä! 146 pisteellä sijoitus on peräti 114. Maxim komeilee 28 pisteellä sijalla 590, ja nuori lupauksemme Minilyn on myös yltänyt listalle, sijoituksena 805. ja pistesaaliina 12 pistettä.

20.10.2002 AGILITYN NOLLAVOITTO MINILYNILLE JA KAKKOSSIJA ETTALLE

Sunnuntaina Minilyn osallistui ATT:n järjestämiin agilitykilpailuihin mini II-luokkaan. Ensimmäisen nopean ratasuorituksen tulos oli 5 ja sijoitus 8. 18 koiran joukossa. Seuraavassa kisassa 19 koiran joukosta Minilyn ylsi ylivoimaisen nopealla ja virheettömällä tuloksellaan kilpailun korkeimmalle korokkeelle! Tämä nollavoitto oli samalla myös LUVA, eli luokkanousu-KUMA. Etta puolestaan kisasi korkeimmassa, eli mini III-luokassa, ja sijoittui 24 koiran joukossa ratavirheettömällä suorituksellaan hienosti kakkostilalle! Nämä voitot maistuivat ohjaajasta ja koirista kirjaimellisestikin makeilta, sillä tavanomaisten palkintojen lisäksi sijoittuneet saivat kotiin viemisiksi isot paketilliset Tupla-suklaapatukoita! ;-)

13.10.2002 PINSERELLA'S AGILITYKURSSI ALKOI

Sunnuntaina alkoi tämänvuotinen Pinserella's kääpiöpinsereille suunnattu agilityn alkeiskurssi, joka toteutetaan Agility-Team Turku ry:n puitteissa. Kurssille ilmoittautui peräti 7 Pinserella's kennelin kasvattia! Ensimmäisellä harjoituskerralla innokkaat kurssilaiset pääsivät tutustuttamaan koiransa kouluttajan johdolla muun muassa pujottelun alkeisiin, avotunneliin ja pöytään.

7.10.2002 SPEEDYLLE AGILITYVOITTO

Speedy (Pinserella's Priamos) osallistui lauantaina Turussa agilitykilpailujen mölli-luokkaan. Miia ohjasi Speedyn maaliin tuloksella 5, ja he voittivat luokkansa alittaen ihanne-ajan lähes 25 sekunnilla!

1.&8.9.2002 PIKKUPENTUJEN MENESTYKSEKKÄÄT ENSIESIINTYMISET

1.9. - Daisyn (Pinserella’s Mustikan) ja Wilman (Pinserella’s Punapaulan) pentuluokan ensiesiintyminen on onnistuneesti ohi! Kummatkin saivat erinomaiset arvostelut Daisyn sijoittuessa toiseksi ja Wilman neljänneksi. 8.9. loputkin pentueen nartut aloittivat näyttelyuransa - erikoisnäyttelyn baby-luokassa! Kolmannen sijan nappasi tällä kertaa Misty (Pinserella's Mustiina), seuraavaksi sijoittui Pikku (Pinserella's Pikkumusta) ja viides sija meni Daisylle. Kaikki pennut esiintyivät erittäin mallikkaasti, ja esittäjienkin taidoissa paistoi viikoittaisten yhteistreenien tuottama tulos. Kiitokset kaikille mukana olleille hauskoista ja antoisista näyttelypäivistä!

Kuvassa vasemmalta oikealle: Pinserella's Mustiina, Pikkumusta ja Mustiina erikoisnäyttelyn pentuluokassa

24.8.2002 AGILITYTULOKSIA

Lauantaina TSAU järjesty Raisiossa viralliset agilitykilpailut, joissa Etta teki erittäin nopean ratasuorituksen ja saavutti KUMA-tuloksen 5.

11.8.2002 - SPEEDY JÄLLEEN ROTUNSA PARAS

Turun elonäyttelyyn osallistui 12 kääpiöpinseriä, joista saksalainen tuomari valitsi Speedyn (Pinserella's Priamos) Rotunsa Parhaaksi. Ryhmäkehässä Speedy valittiin yhdeksän parhaan joukkoon jatkoon.

3.-4.8.2002 - AGILITYKISOISSA VOITTO JA PIIRINMESTARUUS-MENESTYSTÄ

Lauantaina Etta osallistui kolmosluokassa pidettäviin Varsinais-Suomen Agilityn Piirinmestaruuskisoihin sijoittuen viidennelle palkintopallille. Sunnuntain joukkuekilpailuissa Ettan joukkue varmisti yhdistykselleen Piirinmestaruus-hopeaa. Minilyn oli juoksun vuoksi estynyt osallistumaan viikonlopun kilpailuihin. Iltapäivän yksilökisoissa Etta otti mineissä ylivoimaisen voiton koko kolmosluokan toiseksi nopeimmalla ratasuorituksella.


Etta ja Johanna palkinnoilla tehtyään kisan kaikkien kolmosluokkien nopeimman ratasuorituksen

9.7.2002 - ETTA JA MINILYN VALITTU PM-JOUKKUEESEEN

4.8. kilpaillaan Turussa jälleen Varsinais-Suomen agilityn Piirinmestaruudesta niin yksilö- kuin myös joukkuesarjassa. Sekä Etta että Minilyn on valittu ATT:n nelikoiraiseen edustusjoukkueeseen kilpailemaan Piirinmestaruus-tittelistä.

6.7.2002 - PINSERELLA'S AGILITYJOUKKUEELLE MENESTYSTÄ AGI-RODUSSA

Vuosittain järjestettävä suuri ja hulvattoman hauska Agi-rotu agilitytapahtuma pidettiin tällä kertaa Janakkalassa. Tähän agilityn rotujoukkue-viestikisaan osallistui yhteensä noin 250 nelikoiraista joukkuetta, joista 46 tiimiä oli ilmoitettu kilpailutasoisten minien sarjaan. Tuomari Mikko Grönqvist oli laatinut tälle luokalle miellyttävän radan, joka oli riittävän sujuva aloitteleville koirakoille. Tarjolla oli kuitenkin haasteita ja kinkkisiä kohtia myös kokeneille kolmosluokan konkareille.

Kennelillämme oli oma kääpiöpinserijoukkue johon kuuluivat Etta (Logobon Brown Bernadette, ohjaajana Johanna Tammiala, Turku), Maxim (Pinserella's Maximillian, ohjaajana Juha Hirvonen, Lohja), Speedy (Pinserella's Priamos, ohjaajana Miia Anttila, Rusko) sekä Minilyn (Pinserella's Minilyn, ohjaajana Johanna Tammiala, Turku) ja joukkueen varakoiran vastuullista virkaa hoiti kunniakkaasti Rosso (Pinserella's Rosso-Romeo, ohjaajana Laura Savolainen, Ollila). Erikoista joukkueessa oli se, että siinä oli paitsi kolme pentuesisarusta, myös peräti kolme agilitykoira-sukupolvea edustettuna: Ettan kolme lasta Maxim, Rosso ja Minilyn sekä viimeksi mainitun poika Speedy! Samalla joukkueen kokoonpano oli sopiva sekametelisoppa agilityvaliosta ja kolmosluokan kilpailijasta ekakertalaiseen mölliin! Joukkueen nimi oli "Pinserella's Pieneliöt", ja ohjaajat olivat tätä karnevaalihenkistä tapahtumaa varten pukeutuneet pieneliöitä "metsästäviksi" lääkäreiksi ja hoitajiksi. Koirat puolestaan maskeerattiin täplikkäiksi ja tuntosarvikkaiksi "Minilyn-mikrobeiksi", "Speedykokeiksi" ja "Ettanokeiksi", ja päivän mittaan täplät tarttuivat kulovalkean tavoin myös ohjaajien jalkoihin ja vaatteisiin...

Oikealla kuvassa "hoitajat" Johanna Tammiala ja Miia Anttila. "Ylilääkäri" Juha Hirvosen "sijaisena" valokuvassa poseeraa Riikka Laaksonen. Koirat vasemmalta oikealle: Minilyn, Etta, Daisy, Speedy ja Wilma.

Kuvassa vasemmalla: Pienimmät Pieneliöt Wilma (Pinserella's Punapaula) ja Daisy (Pinserella's Mustikka) - Minilynin tyttäriä, 4,5kk iältään ja tulevia agilitykoiria hekin - toimivat joukkueen maskotteina, säestäen äänekkäästi sukulaistensa tekemisiä. Kuvassa kannustusjoukkomme Toni & Daisy sekä "Team-Laaksoset" - Anne, Ari ja Riikka sekä tietenkin Wauhti-Wilma. Ensi vuonna nähdään varmaan heidätkin radalla...

Joukkueemme starttasi heti kolmantena aamukahdeksalta. Ensimmäisenä radalle lähti Johannan avustamana Etta, joka tekikin heti pohjat yhdellä koko kisan parhaimmista ja nopeimmista suorituksista. Seuraavina olivatkin vuorossa varmat tuloksentekijät Maxim ja luotsinsa Juha vakuuttavalla suorituksellaan. Kolmantena kiisi Miian kanssa radalle ensimmäisiin kisoihinsa osallistuva Speedy, joka pujottelua lukuun ottamatta teki nopean ja virheettömän suorituksen! Tästä parista kuullaan taatusti vielä... Joukkueen ankkurina oli vauhtimimmi Minilyn, ja lentävän viestilähdön takia toista rataansa juoksevalla assistentilla olikin kunto koetuksella! Loppupäivä jännitettiinkin sitten kääpiöpinsereiden tuloksia, ja pitkän päivän päätteeksi selvisikin, että "Pinserella's Pieneliöt" sijoittuivat tasokkaassa kisassa hienosti 8. sijalle, ollen samalla paras kääpiöpinserijoukkue.

Kuvassa oikealla joukkueemme "huoltopäällikkö" Toni, joka toimi samalla myös kameramiehenä ja taiteellisena ohjaajana, kuljettajana sekä koirantaluttajana... vaikka kunnolla ei tainnut selvitäkään, kumpi tässä talutti kumpaa!

Tulokset:
Pinserella's Pieneliöt: sijoitus 8.
Joukkueen aika yht. 02:45:33
Joukkueen ratatulos yht. 35
Joukkueen tulos: 03:20:33
- nro 501: Etta: aika 00:32:11, tulos 0
- nro 502: Maxim: aika 00:51:28, tulos 5
- nro 503: Speedy: aika 00:46:41, tulos 20
- nro 504: Minilyn: aika 00:35:53, tulos 10
- varakoira: Rosso

29.-30.6.2002 - KOLME KERTAA ROP JA YKSI VSP LOIMAA-FORSSA AKSELILLA

Etta ja Speedy osallistuivat viikonloppuna Forssan kansainväliseen ja Loimaan näyttelyihin. Etta oli kumpanakin päivänä Rotunsa Paras Veteraani, eikä siinä vielä kaikki: Kansainvälisessä näyttelyssä Etta sijoittui hienosti Paras Narttu-3., ja sunnuntaina Etta oli Paras Narttu ja Vastakkaisen Sukupuolen Paras - häviten ainoastaan omalle tyttärenpojalleen Speedylle (FIN MVA Pinserella's Priamos), joka oli Rotunsa Paras. Sunnuntain Best In Show-kehässä tuomari Marja Talvitie valitsi Ettan vielä 9 parhaan joukkoon jatkoon.

21.-23.6.2002 - JUHANNUS AGILITYN JUHLAA ETTALLE JA MINILYNILLE

Agilityharrastajien perinteikkäässä Hailuodon juhannustapahtumassa Etta saavutti aattona virheettömällä kisasuorituksella SM-KUMAN. Minilyn puolestaan sijoittui omassa luokassaan hienosti peräti kolme(!) kertaa sijalle 2, ja neljäskin startti poiki neljännen sijan!

6.2002 - ETTA KASVATTAA PISTESALDOA RANKINGLISTALLA

Kesäkuun Timanttiset Ranking listalla Etta on jälleen yltänyt sijalle 108 komealla 153 pisteen saldolla. Myös Maxim on Agility Sports Bulletinin ylläpitämässä Ranking-laskennassa yltänyt listasijoitukselle, 40 pistettä varmistivat Maximille 534. sijan.

15.-16.6.2002 - MEGAKISA-MENESTYSTÄ

Sekä Etta että Minilyn osallistuivat Turussa TSAU:n järjestämiin agilityn megakisohin, ja saavuttivat kumpikin yhden nopean vitos-KUMAn. Samaisena sunnuntaina Miia osallistui lauantaina koirien kanssa match show:hun, jossa Speedy (Pinserella's Priamos) oli jälleen BIS. Daisy (Pinserella's Mustikka) puolestaan voitti ”erittäin” tasavertaisen kilpaparinsa (1-vuotiaan tanskandoggi pennun!) ja sijoittui punaisten loppukilpailun 4.! Näin se harjoittelu alkaa tuottamaan tulosta!

9.6.2002 MINILYNILLE LUOKKAVOITTO

Minilyn korkkasi Paraisilla tämän vuoden kisakautensa tuloksena selvä luokkavoitto tuloksella 5! Ettallakin piisasi radalla vauhtia ja intoa, tuloksena 4. sija.

8.6.2002 - ERIKOISNÄYTTELYSSÄ PARAS UROS-2

Pinserella's Priamos ("Speedy") osallistui Snautseri-Pinserirotujen erikoisnäyttelyyn, kääpiöpinsereiden merkittävään vuotuiseen näyttelytapahtumaan, jossa saksalaisen rodun erikoistuomarin arvosteltavaksi oli ilmoittautunut Suomen parhaita kääpiöpinsereitä. Speedy ei ainoastaan voittanut luokkaansa ja saanut SA:n (joka oli muuten yksi FinnSieger-arvon tuloksista), vaan sijoittui Paras Uros-kehän tiukassa loppukilvassa toiseksi! Onneksi olkoon Miia ja Toni!

2.6.2002 - TUUSULAN NÄYTTELYSSÄ PENALLE LUOKKAVOITTO

Sunnuntai kului Penan (Pinserella’s Poseidon) kanssa Tuusulan kaikkien rotujen näyttelyn kehässä. Kääpiöpinsereiden taso oli erittäin hyvä, ja tiukkalinjaisen tanskalaistuomari Folke Isakssonin työskentelyä oli mielenkiintoista seurata. Penan päivän ”saalis” oli nuorten urosten luokkavoitto!

26.5.2002 – ETTALLE PALJON PALKINTOJA UGISSA

Uudessakaupungissa järjestettiin III-luokan koirille kolmet kisat. Ettan tulossaalis oli KUMA-tuloksin yksi voitto, yksi 2. sija sekä vielä 4. sija

18.5.2002 MAXIM NOUSI AGILITYN KORKEIMPAAN LUOKKAAN

Lauantaina Oulun agilitykisoissa Juha luotsasi Pinserella's Maximillianin virheettömällä ratasuorituksella suoraan kilpailun korkeimmalle palkintopallille. Nollavoitto oli samalla Maximin kolmas LUVA, joten parivaljakko sai samalla agility Sertin, eli menolipun agilityn 3-luokkaan! Onneksi olkoon! Sunnuntaina Rauman kisoissa Etta osallistui vuoden ensimmäiseen kisaansa tehden KUMA-tuloksen.

5.5.2002 MAXIMILLE AGILITYN TUPLAVOITTO

Pinserella's Maximillian osallistui Oulussa kahteen agilitykilpailuun sijoittuen varmoilla tuloksillaan sekä aamu- että iltakisassa ensimmäiselle sijalle. Aamukisasta tuloksena oli lisäksi kunniamaininta.

1.4.2002 PERFETTA PARAS NARTTU 3 LAPPEENRANNASSA

Sunnuntaina Etelä-Afrikkalainen tuomari Martin Croeser palkitsi Nettan (Pinserella's Perfetta) SA:lla, ja sijoitti tämän loppukilpailussa Paras Narttu-3.

16.3.2002 TAMPEREELLA ROP - UUSI PRIAMOS PINSERELLA'S MUOTOVALIO

Tampereen messukeskuksen suureen kansainväliseen näyttelyyn oli itävaltalaisen tuomarin arvosteltavaksi ilmoittautunut 52 kääpiöpinseriä. Pinserella's kennelin kasvateista vain Pinserella's Priamos, eli "Speedy" osallistui. Täytettyään äskettäin 15 kk Speedy oli ensimmäistä kertaa nuorten luokkassa, ja korjasi heti koko potin ollen Rotunsa Paras! Samalla hän sai CACIBin sekä kolmannen Sertifikaatinsa (SERT) saavuttaen Suomen Muotovalion (FIN MVA) arvon! Speedy on näin saavuttanut kaikki Sertifikaatinsa, Muotovalionarvonsa sekä ensimmäisen cacibinsa heti täytettyään sääntöjen määräämät vähimmäisikävaatimukset! Onnittelut ja kiitokset Miialle ja Tonille!

14.3.2002 - ETTA AGILITYN RANKING LISTALLA

Ettan agilitykisojen pistesaldo on nyt 144. Vuoden 2002 2. Timanttiset Ranking listalla Etta komeilee sijalla 108. Agility Sports Bulletinin ylläpitämässä Agilityn Timanttiset Ranking-laskennassa ovat mukana kaikki Suomen n. 5000 agilitykilpailijaa, joista TR-listalle ovat yltäneet 900 parasta. Etta on listan menestynein kääpiöpinseri ja myös agilityseuransa paras miniluokan koira.