Pinserella's Sanomat

- uutiset ja tulokset 2006-2007 - osan kuvista saa klikkaamalla näkyviin suurempina -
- on the right: news and results 2006-2007 - some of the pictures can be enlarged by clicking on them -


8.8.2007 - PINSERELLA'S VINCENT SUORITTI BH-KOKEEN! PINSERELLA'S MUSTIKKA AGILITYN B-MAAJOUKKUEESEEN!

Pinserella's Vincent teki sen, mitä osasimme toki jo odottaakin: poika osallistui tänään Saksanpaimenkoiraliiton järjestämään BH- eli Käyttäytymiskokeeseen saavuttaen vähäisestä harjoittelusta huolimatta hienosti hyväksytyn tuloksen ja BH-tittelin! Vincent on viides kääpiöpinseri, joka on saavuttanut Suomessa kyseisen tittelin, ja seuraa näin hienosti Cedric-veljensä ja Etta-isomuorinsa tassunjälkiä. Nyt sitten pojalla on virallinen tulos osoittamassa sitä erinomaista koulutettavuuttaan ja ohjattavuuttaan, jota olemme saaneet harjoituskentällä ihastella :)

Tämä ei toki jäänyt Vincentin emännän Miian ainoaksi saavutukseksi tällä viikolla. Aiemmin saimme tiedon, että Miia ja Pinserella's Mustikka on valittu agilityn Suomen B-maajoukkueeseen - ensimmäisenä kääpiöpinserinä kautta aikojen! Onnittelut Miialle ja näille hienoille koirille jälleen kerran upeista saavutuksistanne, olette mahtavia! :)

4.8.2007 - MENESTYSPUTKI JATKUU, TURUSSA JÄLLEEN PINSERELLA'S KOIRAT ROTUNSA PARHAITA

Turun elonäyttelyssä oli jälleen liikkeellä erilainen kokoonpano Pinserella's koiria, mutta jälleen yllettiin - kolmannen kerran putkeen - kaksinkertaiseen ROP-sijoitukseen! Tällä kertaa Rotunsa Paras oli Pinserella's Tiikerililja. Rotunsa Parhaaseen kasvattajaryhmään osallistui Pinserella's-koiria peräti neljästä eri yhdistelmästä, eli Tiikerililjan lisäksi Pinserella's Petronella, joka oli myös Paras Narttu 3. ja sai VaraSertin, Pinserella's Esmeralda, joka palkittiin Erinomaisella ja oli Valioluokan 2. sekä Pinserella's Cedric, joka oli Erittäin Hyvä ja sijoittui Avoimissa uroksissa kolmanneksi. Näytillä olivat kasvateistamme myös Pinserella's Ramona, joka oli myöskin Erittäin Hyvä ja sijoittui Avoimessa luokassa hienosti kolmanneksi, ja ensikertalainen juniorinarttu Pinserella's Minea, joka oli vielä kehitykseltään keskeneräinen, mutta Hyvä. Koiramme saivat jälleen kautta linjan luonteistaan kehuja, ja tuomari tuli kilpailuluokan päätteeksi vielä erikseen sanomaan Cedricistä, että sillä oli kehän paras luonne :). Tuomari Irina Poletaeva oli ihanan tarkka, tiukka ja perusteellinen tuomari, joka käytti paljon aikaa jokaiseen koiraan, kirjoitutti arvostelukaavakkeet täyteen kommenttia, eikä antanut hyviä laatupalkintoja lahjaksi. Kiitokset ja onnittelut päivän menestyksestä Johannalle, Katjalle, Riikalle sekä taustajoukoille Miialle ja Virpille!

29.7.2007 - PORIN KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ PINSERELLA'S KOIRAT JÄLLEEN TUPLASTI ROTUNSA PARHAITA - ONNEA UUDELLE VALIOLLE!

Porin kansainväliseen näyttelyyn oli ilmoittautunut 46 kääpiöpinseriä. Pinserella's koiria edustiva Pinserella's Peppino, joka oli Erittäin Hyvä ja sijoittui kolmanneksi, Pinserella's Henrik, joka sijoittui Erinomaisella Paras Uros-kisan kolmanneksi saaden Varasertin, Pinserella's Isadora, joka sijoittui Erinomaisella Paras Narttu -luokan neljänneksi saaden myös Varasertin ja Pinserella's Esmeralda, joka korjasi koko potin saavuttaen Cacibin, ollen Rotunsa Paras ja tullen kolmannen Sertinsä myötä Muotovalioksi! Näistä koirista koostui myös Pinserella's kasvattajaluokka, joka voitti Rotunsa Parhaan kasvattajaluokan tittelin! Onnittelut Riikalle, Piialle, Hennariikalle ja Maritalle ja Sepolle näistä päivän upeista tuloksista ja kiitos kasvattajaryhmän esittämisestä!

Pinserella's Isadoran arvostelu: Excellent size and type, strong and good body substance, very good type head, correct angulations and croup positions, good top and underline, free movement.

Pinserella's Henrikin arvostelu: Good size, excellent body substance. Excellent head proportions. A bit sloping croup. Parallel head side, for age well fixed front. Free movement, good temperament.

22.7.2007 - PINSERELLA'S MUSTIKKA 8. AGILITYN MM-KARSINNOISSA!

Pinserella's Mustikka eli "Daisy" osallistui Miian ohjastamana ja Pinserella's Punapaula aka "Wilma" Riikan luotsaamana agilityn MM-karsintoihin. Sata mini-luokan koirakkoa oli saavuttanut osallistumisoikeuteen vaadittavat tulokset kuluneen vuoden aikana ja ilmoittautunut mukaan mittelöihin. Tämän kaksipäiväisen tapahtuman aikana koirakkojen piti suoriutua viidestä radasta, joilla jaettujen sijoituspisteiden perusteella määräytyivät lopulliset sijoitukset. Wilma teki lauantain aamuradalla hyvää tulosta, mutta iltapäivän epäonninen hylkäytyminen johti siihen, etteivät koirakon yhteistulokset enää riittäneet sunnuntain finaalipaikkaan. Daisylle sattui lauantaina mattopohjaisella radalla yksi huono-onninen liukastuminen, mutta tästä huolimatta koirakko ylsi viikonlopun lopputuloksissa hienosti 8. sijalle, ollen karsintojen paras kääpiöpinserikoirakko. Näin kovatasoisessa kisassa tämä saavutus on todella upea! Ihanaa, Miia ja Daisy, ihanaa!!

7.7.2007 - PINSERELLA'S CEDRIC TOKON SM-KOKEISSA

Cedric osallistui rotunsa ainoana edustajana Piikkiössä pidettäviin Tottelevaisuuden SM-kokeisiin . Cedric edusti joukkuekisassa Agility-Team Turku ry:tä ja starttasi Alo-luokassa.

Joukkueessa oli vain minimimäärä eli neljä koiraa, joten kaikilla koirakoilla oli pienoiset tulospaineet. Koeaamu valkeni huonoenteisesti, sillä ilma oli kylmä ja satoi kaatamalla. Koeympäristökin osoittautui SM-mittelöille sopivan haasteelliseksi, sillä kehät oli soviteltu rinnakkain siten, että välissä kulki vain ohut kehänauha. Näin viereisessä kehässä saattoi koira suorittaa juuri luoksetuloa toisen koirakon suorittaessa seuraamisliikettä vain viiden metrin päässä. Alo-kehät olivat ajotien vieressa ja vähän matkan päässä oli Tuorlan ihanaan maalaisidylliin kuuluvat lampaat, kanat ja kanit, jotka eivät tuntuneet tätä vilinää ja koirapaljoutta pahemmin hätkähtävän.

Meidän joukkueemme starttasi aamulla yhdeksän jälkeen heti ensimmäisten joukossa. Sade ehti onneksi hiipua ennen kokeen alkua, mutta koepohjana toimiva nurmikenttä muistutti epäilyttävästi märkää pesusientä.

Olosuhteista huolimatta liikkeet sujuivat Cedriciltä mallikkaasti, luoksepäästävyys ei tuottanut tietenkään minkäänlaisia ongelmia, seuraamiset olivat ohjaajan pieniä kämmejä lukuunottamatta erinomaisia ja erityisesti jäävistä liikkeistä ja luoksetulosta saatiin tuomarilta erityiset kehut, "aivan upea!". Koesuorituksen jännittävin hetki koettiin kuitenkin ihan kokeen alkuvaiheessa, kun vuorossa oli paikallamakuu. Kuten jokainen pohjavillattoman lyhytkarvaisen koiran omistaja tietää, on kylmässä, märässä nurmikossa makaaminen kääpiöpinserille kaikkea muuta kuin helppo suoritus. Yleensä kääpiöpinserit epäonnistuvat paikallamakuussa poikkeuksetta, jos sääolosuhteet ovat huonot. Cedricille sadekeleillä suorittaminen oli aivan uusi kokemus, joten jännitin suunnattomasti juuri kyseistä liikettä. Suoritus alkoi hyvin: Cedric pudottautui heti ensimmäisestä käskystä makuuasentoon. Sen jälkeen me ohjaajat poistuimme koirien luota kehän toiseen laitaan odottamaan suoritusajan umpeutumista. Näin sinne saakka miten Cedric tärisi ja vapisi kylmyyttään. Jännitin niin paljon, että taisin olla sen koko 2 minuuttia melkeinpä hengittämättä. Cedric ei kuitenkaan edes hievahtanut. Kun saimme luvan palata koiriemme viereen, meinasin purskahtaa liikutuksesta kyyneliin. Tämä hetki todisti paitsi erinomaista hallintaa ja koulutustasoa, myös koiran hienoa hermorakennetta ja työmoraalia. Miten minulla onkaan noin upea koira!

Päivän tulos oli n. 178 pistettä (lopullisia tuloksia odotetaan edelleen) ja jälleen upeasti ykköspalkinto! Tähän tulokseen olen erityisen tyytyväinen siksi, että olemme ehtineet harjoittelemaan tämän vuoden puolella vain kokonaiset kolme kertaa siinä missä monet harjoittelevat kolme kertaa päivässä - mutta niinhän sitä sanotaan, että lahjattomat treenaa ;). Vähäiset pistemenetykset liittyivät lähinnä siihen, että Cedric päätti höystää muutamia liikkeitä ylimääräisillä riemuloikilla, niin hauskaa pojalla oli :). Arvostelulinja oli juuri niin tiukka, kuin arvokisoissa sopii odottaakin, mihin olemme tyytyväisiä. Myös joukkuetuloksia odotetaan yhä, mutta kaikilla joukkuetovereillamme meni kohtalaisesta upeaan, onnea ja kiitoksia heille! Loppupäivä sitten nautiskeltiin upeista suorituksesta ja pian se aurinkokin alkoi paahtamaan täysillä (juuri se, jota olisimme kaivanneet aamulla ;)). Myöhemmin meidät soitettiin vielä paikalle avoimeen luokkaan häiriökoirakoksi paikalla makuuseen, joten tuli sekin sitten kokeiltua. Eipä tuo omistajan piiloon meneminen Cedriciä hetkauttanut, se olisi maannut siellä varmaan maailman tappiin asti...


24.6.2007 - PINSERELLA'S ISADORALLE MENESTYSTÄ ROVANIEMELLÄ

Pinserella's Isadora eli "Pinja" osallistui Rovaniemen Juhannusnäyttelyyn, johon oli ilmoittautunut 32 kääpiöpinseriä Latvialaistuomarin Rita Kadike-Skadina arvosteltavaksi. Pinja palkittiin laatumaininnalla Erinomainen ja sijoittui hienosti neljänneksi. Arvostelukin oli mitä erinomaisin: "Kaunis, elegantti narttu, hyvät mittasuhteet ja kunto, oikeanlainen pää, vahva selkälinja ja lanne, hyvä rinta, oikeanlainen häntä, hyvä temperamentti, tyypilliset liikkeet." Pöydällä tuomari oli kuulemma ottanut Pinjaa päästä kiinni ja sanoi: Oi kun sinä olet kaunis! Onnittelut kauniille tyttöselle omistajineen :).

24.6.2007 - SUCCESS FOR PINSERELLA'S ISADORA AT ROVANIEMI SHOW

Pinserella's Isadora aka "Pinja" took part in the Rovaniemi show. 32 miniature pinschers were entered to be shown under latvian judge Rita Kadike-Skadina. Pinja was rewarded with an Excellent and a fourth place and an excellent write up: "Nice, elegant female, good propotions & condition, corr. head, strong back & loin, good chest, corr. tail, nice temperament, typical movement". On the table the judge heald her head and spoke out: what a pretty one you are! Congratulations to this pretty girl and her owner!


16.-17.6.2007 - PINSERELLA'S-KOIRAKOT AGILITYN SM-KISOISSA

Pinserella's Mustikka, kotoisammin Daisy ja Pinserella's Punapaula, tuttavallisemmin Wilma, valittiin molemmat edustamaan yhdistystään Agility-Team Turkua tämänvuotisissa Agilityn SM-kisoissa. Molemmat koirakot tekivät lauantain joukkueradalla virheettömän suorituksen ollen seuransa parhaita mini-koirakoita ja lisäksi päivän parhaimmat kääpiöpinserit! Onnittelut ohjaajille Miialle ja Riikalle upeasta suorituksesta - erityisesti Riikalle, jolle tämä oli ensimmäinen SM-kokemus!

Myös sunnuntaina yksilökisan perusradalla kumpikin koirakko teki hieno tulosta, Miia ja Daisy tekivät virheettömän suorituksen ollen 13. sijalla ja radan paras kääpiöpinseri. Finaaliradalla ohjaajan epäonninen herpaantuminen johti valitettavasti suorituksen hylkäytymiseen viimeisellä esteellä. Riikka ja Wilma tekivät perusradalla virheetöntä ratasuoritusta, kunnes ikävästi tipahti viimeisen esteen rima - tästä epäonnesta huolimatta upea SM-debyytti koirakolta ja hieno tulos 5!

16.-17.6.2007 - PINSERELLA'S DOGS AT FINNISH AGILITY CHAMPIONSHIP TRIALS

Pinserella's Mustikka, better know as Daisy and Pinserella's Punapaula, called Wilma, were both chosen to represent their club Agility-Team Turku at the finnish Agility Championship Trials. Both made a clean run on saturday, being the best dogs in the mini-team AND the best miniature pinschers of the day! Congratulations to the handlers Miia and Riikka - especially Riikka, for whom it was the first championship trial experience!

In the individual class on sunday Miia and Daisy made a clean run placing 13, Daisy being the best miniature pinscher of the course! In the finals a handler error lead to a DQ on the last hurdle, what a pitty! Riikka and Wilma did a fine run as well, until the last jump bar on the course fell - but well done anyway, a great result!


26.5.2007 - PINSERELLA'S KENNELIN KOIRAT ROTUNSA PARHAITA PARAISILLA!

Pinserella's kennelillä oli jälleen menestyksekäs päivä Paraisten kaikkien rotujen näyttelyssä: Ruotsalaistuomari Cindy Petterson valitsi Pinserella's Henrikin Rotunsa Parhaaksi ja nyt poika onkin Sertiä ja ikärajan täyttymistä vaille valio! Pinserella's kasvattajaryhmä valittiin myös Kunniapalkinnon kera Rotunsa Parhaaksi ryhmäksi. Ryhmässä oli koiria kolmesta eri yhdistelmästä, eli Pinserella's Peppino (jolle tämä oli elämänsä ensimmäinen näyttely, jossa uros saavutti samantien laatupalkinnon Erinomainen ja Paras Uros 3-sijoituksen), Pinserella's Henrik (ROP, SERT), Pinserella's Esmeralda (EH3) ja Pinserella's Isolde (EH3). Onnittelut kaikille kasvateillemme hienosta menestyksestä ja kiitokset kasvattajaryhmän esittämisestä! :)

26.5.2007 - PINSERELLA'S DOGS BEST OF BREED AT PARAINEN!

Pinserella's kennels achieved excellent results at the all breed show in Parainen. Judge Cindy Petterson chose Pinserella's Henrik as Best Of Breed, giving him his second Challenge Certificate! Also the Pinserella's breeder's group placed Best Of Breed with the Prize Of Honour! The group consisted of dogs out of 3 combinations, Pinserella's Peppino (for whom this was his very first show, and who immediately placed Best Male 3. with an Excellent), Pinserella's Henrik (BOB, CC), Pinserella's Esmeralda (VG3) and Pinserella's Isolde (VG3). Congratulations!


13.-20.5.2007 - PINSERELLA'S ESMERALDA ROTUNSA PARAS, MENESTYSTÄ PINSERELLA'S ISADORALLE, ISOLDELLE JA KULLANMURULLE

Pinserella's Esmeralda oli Harjavallan näyttelyssä Rotunsa Paras saavuttaen samalla toisen Sertinsä! Norjalainen tuomari Leif Ragnar Hjort kehui Elsaa seuraavin sanankääntein (käännös): "Erittäin tyylikäs narttu jolla erinomainen tyyppi ja koko. Kaunis pää jossa vahva alaleuka. Vahvat hampaat, voisivat olla puhtaammat. Erinomaiset silmät ja korvat. Erittäin hyvin kulmautunut. Vahva pitkä rintakehä. Erinomainen ylä- ja alalinja. Erittäin kaunis turkki ja väritys- Liikkuu erinomaisesti rodunomaisella temperamentilla.". Pinserella's Isadora palkittiin myös Erinomaisella ja hienolla arvostelulla.

Rauman näyttelyssä oli huimat 41 kääpiöpinseriä ilmoittautunut puolalaistuomarille Pjotr Krol'ille arvosteltavaksi. Pinserella's Isadora sijoittui neljänneksi laatupalkinnolla Erinomainen, puolalaisen tuomarin kehuessa neidin vahvuutta ja liikkeitä. Samaisessa näyttelyssä Pinserella's Kullanmuru, joka esiintyi nyt ensimmäistä kertaa junioriluokassa, saavutti heti laatupalkinnon Erinomainen. Kullanmuru sijoittuen hienosti 4. tuomarin kehuessa: "Elegantti ja vahva, kaunis pää, oikeanlaiset liikkeet."

Helsingin isossa kansainvälisessä Aptus Show'ssa Pinserella's Isolde sai myös laatupalkinnon Erinomainen serbialaiselta tuomarilta Anna Brankovick, sijoittuen hienosti 4. seuraavanlaisella arvostelulla: "Oikea koko ja formaatti, hyvä luusto, kaunis pää, oikeanlainen kuono ja kallo, hyvät silmät ja korvat, oikeanlainen ylälinja, hännän kiinnitys ja kanto, hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta, oikeanlaiset kulmaukset ja liikkeet, hyvä turkin väri ja luonne."

Onnittelut sekä koirille että omistajille hienoista saavutuksista :)

13.-20.5.2007 - PINSERELLA'S ESMERALDA BEST OF BREED, EXCELLENT RESULTS FOR PINSERELLA'S ISADORA, ISOLDE AND KULLANMURU TOO!

Pinserella's Esmeralda was Best Of Breed at Harjavalta show with the following excellent write up: "Very stylish bitch of excellent type and size. Nice head with strong underjaw. Strong teeth, would be cleaner. Excellent eyes and ears.Very good angulated. Strong long chest. Exc top and underline. Very nice coat and colour. Moves excellent with typical temperament."

At Helsinki's big international Aptus Show Pinserella's Isolde was ranked as Excellent, placing 4. with the following write up by judge Anna Brankovick from Serbia: "Correct size and format, good bone, nice head, correct muzzle and skull, good eyes and ears, correct topline, tail set and carriage, well developed chest and forechest, correct angulations and movement, good coat color and temperament"

Congratulations to all of you, both dogs and owner-handlers, well done! :)


14.5.2007 - HIENOJA TERVEYSTULOKSIA PINSERELLA'S INKERILLE, ISOLDELLE, VALENTINOLLE JA MINEALLE!

Pinserella's kennelin järjestämässä virallisessa terveystarkastuksessa saatiin jälleen kuulla hienoja tuloksia kasvateillemme. Terveen paperit silmien ja polvien osalta saivat Pinserella's Isolde, Valentino, Inkeri (phtvl1) ja Minea! Onnittelut omistajille ja kiitokset aktiivisuudestanne rodun hyväksi!

14.5.2007 - EXCELLENT HEALTH RESULTS FOR PINSERELLA'S INKERI, ISOLDE, VALENTINO AND MINEA!

At the official health examination Pinserella's dogs got once again excellent health results - Pinserella's Isolde, Valentino, Inkeri and Minea had healthy knees (0/0) and eyes (one phtvl1), congratulations and thanks to their owners - it's a little examination for the dog, but a huge amount of valuable information for the breed! :)


6.5.2007 - PINSERELLA'S TIMOTEILLE AGILITY-SERTI !

Pinserella's Timotei, kotoisammin "Kurt", ja ohjaajansa Pia osallistuivat Janakkalan agilitykisoihin. Koirakko voittikin ekan startin suvereenisti virheettömällä tuloksella saavuttaen siten agility-sertin eli luokkanousun! Seuraavaksi oli vuorossa parivaljakon ensimmäinen startti kakkosluokassa, ja koirakko suoriutui myös tältä hyppyradalta virheettömällä tuloksella sijoittuen hienosti 3. sijalle - onnea Pia ja Kiitäjä-Kurt! :)

6.5.2007 - PINSERELLA'S TIMOTEI QUALIFYING IN AGILITY!

Pinserella's Timotei, also known as "Kurt", took part in an agility trial in Janakkala. They maed a clear run and won their class, thas qualifying for class II! In the second trial that day, now in class II, they also made a clear run placing third! Well done Pia and Kurt! :)


6.5.2007- PINSERELLA'S VINCENT SUORITTI LUONNETESTIN HYVÄKSYTYSTI JA ERINOMAISIN PISTEIN!

Jälleen yksi Pinserella's-kasvatti suoritti luonnetestin erinomaisin tuloksin, kun Pinserella's Vincent osallistui tänään reilun kahden vuoden iässä viralliseen testiin ja saavutti pistesaaliin 144p. Osa-alueista tuli seuraavanlaiset arvosanat, joista tietenkin tärkeimpiä tuo luoksepäästävyys sekä erittäin nopean palautumiskyvyn osoittaminen kaikissa koeosioissa: Toimintakyky +1 Kohtuullinen, Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty, Taisteluhalu +2 Kohtuullinen, Hermorakenne +1 Hieman rauhaton, Temperamentti +1 Erittäin vilkas, Kovuus +1 Hieman pehmeä, Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, + Paukkuärtyisä.

6.5.2007 PINSERELLA'S VINCENT PASSED MENTAL TEST WITH EXCELLENT POINTS!

Once again a Pinserella's-dog got to prove it's excellent mental qualities in the opfficial mental test, when Pinserella's Vincent passed the test in the age of two years with 144 points! He proved to be very social and to be able to recover very quickly from the attacks :)


1.-29.4.2007 - PINSERELLA'S MUSTIKALLE JA PINSERELLA'S PUNAPAULALLE AGILITYMENESTYSTÄ!

Pinserella's Punapaula keräsi huhtikuun aikana kaksi nollatulosta - toinen tuli Turussa 9.4. sijoituksen ollessa hienosti viides, toinen Järvenpäässä 22.4. koirakon sijoittuessa yhdeksänsiksi. Onnea parivaljakolle, jolla on nyt sekä SM-kisoihin että MM-karsintoihin oikeuttavat tulokset kasassa!

Pinserella's Mustikalla on ollut jälleen hurja menestysputki päällä. Agilityvalionarvon saavutettuaan tämä koirakko on jatkanut sijoitusten kahmimista, tuoreimpina saavutuksina nollavoitot Liedossa 1.4 ja 29.4. sekä 2. sija virheettömällä tuloksella Järvenpäässä 22.4. - uskomattoman upeita saavutuksia siis! :)

1.-29.4.2007 - AMAZING AGILITYRESULTS FOR PINSERELLA'S MUSTIKKA AND PINSERELLA'S PUNAPAULA

Pinserella's Punapaula and her handler Riikka achieved during april two clear runs in class III - one in Turku on 9.4. being placed fifth and one in Järvenpää on 22.4. placing ninth. Congratulation to this great team, which thus is entitled to participate in both the Finnish Championships and the World Championship Finnish Qualifications!

Pinserella's Mustikka's amazing winning streak just continued after they finnished their champion title. Their newest placings this month were two wins in Lieto on 1.4. and 29.4. and one 2. place in Järvenpää on 22.4. - all with clear runs, of course!


30.3.2007 - PINSERELLA'S MUSTIINA JA PINSERELLA'S HENRIK TUTKITUSTI TERVEITÄ!

Pinserella's Mustiina ja Pinserella's Henrik osallistuivat viralliseen terveystutkimukseen ja todettiin sekä silmien että polvien osalta täysin terveiksi, vailla minkäänlaisia poikkeavuuksia tai huomautuksia!

30.3.2007 - PINSERELLA'S MUSTIINA AND PINSERELLA'S HENRIK FOUND HEALTHY !

Pinserella's Mustiina and Pinserella's Henrik were officially health checked and proven to have completely healthy eyes and knees without any anomalies or remarks!


2007 - PINSERELLA'S KOIRILLE SIJOITUKSIA VUODEN KÄÄPIÖPINSERI KISOISSA!

Pinserella's kasvatit sijoittuivat hienosti Vuoden Kääpiöpinseri -kisassa kaikissa lajeissa! Tämä monipuolinen menestys on meille se suurin ylpeyden aihe, ja kasvatustyömme ehdoton tavoite. Näyttelymenestystä edustivat narttujen puolella Pinserella's Tiikerililjan 10. sija ja Pinserella's Petronellan 12. sija ja urosten puolella Pinserella's Cedricin 11. sija, jotka saavutettiin vain muutamilla näyttelykäynneillä. Vuoden agilitykoira-kisassa Pinserella's-kasvateille tuli ylivoimainen kaksoisvoitto, onnittelut Pinserella's Mustikalle parhaan agilitykääpiöpinserin sijoituksen johdosta! Vuoden Tokokoira-kisassa komeili kakkospallilla Pinserella's Cedric, saavuttaen pisteensä vain kahdella koekäynnillä. Pinserella's kennel sijoittui myös Vuoden Kasvattaja-kisassa kolmanneksi! Kiitoksia kasvattiemme omistajille, jotka nämä hienot tulokset ovat mahdollistaneet, ja jotka jälleen kerran osoittivat kasvattiemme monipuolisuuden!

2007 - PINSERELLA'S DOGS PLACED IN ALL CATEGORIES OF THE "MINIATURE PINSCHER OF THE YEAR" -COMPETITION!

It is with great pride we note, that our breeding goal of a multi-purpose miniature pinscher has once again proven successfull. Pinserella's dogs took a double win in the Agility Dog -category, which was won by Pinserella's Mustikka! Pinserella's Cedric placed 2. in the Obedience Dog category, with the points of only two trials! In conformation our bitches Pinserella's Tiikerililja and Petronella placed 10. and 12. though shown only a few times last year, while Pinserella's Cedric placed 11. with even fewer shows. Pinserella's kennels placed Best Breeder third!


28.2.2007 - PINSERELLA'S MUSTIKKA SUOMEN PARAS MINI-LUOKAN AGILITYKOIRA!

Miia ja "Daisy" ovat tuoreimman ASB-lehden ranking-listan mukaan tällä hetkellä Suomen paras minikoirakko ja seitsemänneksi menestynein parivaljakko kaikista Suomen agilitykoirakoista! Ylpeä kouluttaja onnittelee vauhtikaksikkoa tästä kääpiöpinserimaailman ainutlaatuisesta saavutuksesta! :)

28.2.2007 - PINSERELLA'S MUSTIKKA BEST AGILITY MINI DOG!

According to the ASB-magazine's ranking list placed Miia and "Daisy" this month 7. among all agility dogs in Finland and they were the best placed mini team! Congratulations on this achievement that is so exceptional for a miniature pinscher!


27.2.2007 - TUPLAVOITOT EPÄVIRALLISISSA AGILITYKISOISSA

Agility-Team Turku ry järjesti tiistaina Agilityn Taikaa Tassuissa -kilpailut. Miia ja Pinserella's Mustikka kilpailivat avoimessa luokassa saavuttaen suvereenin voiton, mutta myös mölliluokassa startanneet Katja ja Pinserella's Ramona voittivat luokkansa virheettömällä suorituksella! Kisoissa debytoivat mölliluokassa Marjo ja Pinserella's Elmer, jotka suoriutuivat ensiesiintymisestään kisaradoilla todella mallikkaasti vain yhdellä virheellä! Onnittelut kaikille kolmelle hienoista suorituksista, kasvattajana ja kouluttajananne olen erityisen ylpeä teistä! :)

27.2.2007 - DOUBLE WINS ATT AGILITY TRIALS

Agility-Team Turku held on tuesday an unofficial agility trial. Miia and Pinserella's Mustikka won the Open Class, but also Katja and Pinserella's Ramona, who trialed in Beginner's Class won with a clear run! Marjo and Pinserella's Elmer made their debut in beginner's class with only one fault - well done all of you! :)


18.2.2007 - PINSERELLA'S MUSTIKALLE JÄLLEEN AGILITYVOITTO!

Daisy saavutti sunnuntaina jälleen kaksi 0-tulosta Turussa TSAUn järjestämissä suurissa agilitykisoissa. Toinen 0-tulos saavutettiin luokkavoiton kera 35 koiran joukossa, toinen johti 5. sijaan 32 koiran luokassa. Onnea Miialle hienoista tuloksista!

18.2.2007 - ONCE AGAIN AN AGILITY WIN FOR PINSERELLA'S MUSTIKKA

Daisy made again two clear runs at the official agility trials in Turku. One led to a win in a mini 3 class with 35 dogs, with the other they placed 5. among 32 dogs. Congratulations to Miia the handler!


7.2.2007 - PINSERELLA'S CEDRICIN PENNUILLE MENESTYSTÄ

Pinserella's Cedricillä on erinomaisia jälkeläisiä useissa eri kenneleissä, myös ulkomailla. Cedricin pennuista monet ovatkin perineet isänsä kaunista tyyppiä, vahvaa luustoa ja ihanaa, oppivaista luonnetta. Venäjältä on kantaututunut hienoja uutisia Cedricin pentujen saavutuksista - Joker Show Bently oli näyttelyssä ROP-pikkupentu ja koko näyttelyn neljänneksi paras pikkupentu eli BIS 4! Samasta pentueesta Joker Show BMW Cherniy Bumer oli saman viikonlopun aikana kahdessa näyttelyssä Rotunsa Paras Pikkupentu!

7.2.2007 - PINSERELLA'S CEDRIC'S PUPPIES SHOWING WELL

Pinserella's Cedric has very nice offspring in different kennels in Finland and abroad. Many of them have inherited his lovely type, strong bones and adorable temperament. We heard great news of Cedric's russian offspring - Joker Show Bently was BOB-baby and BIS-baby IV! Joker Show BMW Cherniy Bumer from the same litter was Best Of Breed Baby on two shows on the very same weekend! Congratulations to Oxana! :)


28.1.2007 - SERTISATOA TURUN TOP DOG SHOW'SSA

Turun kansainväliseen näyttelyyn oli perinteiseen tapaan ilmoittautunut suuri määrä kovatasoisia kääpiöpinsereitä ulkomaita myöten. Rotua arvostelemaan oli kutsuttu ruotsalaistuomari Svante Frisk. Päivä oli Pinserella's-koirille jälleen kerran upea ja menestystä kertyi kaikille kasvateillemme: Vasta äskettäin junioriluokkaan siirtynyt uros Pinserella's Henrik korjasi luokassaan koko potin ollen ainut Erinomaisella palkittu uros ja voittamalla paitsi luokkansa myös Paras Uros -kehässä kolmannen sijan ja SERTin! Vara-Serti menikin sitten upeasti menestyneille ekakertalaisille, eli Pinserella's Elmerille, joka myös voitti luokkansa ainoana Erinomaisella palkittuna. Narttukasvattimme jatkoivat samaa menestysputkea, sillä Pinserella's Isolde, joka oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään, sijoittui hienosti Erinomaisella kolmanneksi, Pinserella's Petronella oli nuorten narttujen toinen laatumaininnalla Erinomainen ja Pinserella's Esmeralda voittikin sitten Erinomaisella tyylikkäästi luokkansa ja Vara-Sertin ollen Paras Narttu-3! Kokomusta kasvattajaryhmämme, jossa oli jälleen koiria kolmesta eri yhdistelmästämme, palkittiin myös erinomaisella arvostelulla ja Kunniapalkinnolla sekä toisella sijalla kasvattajakilvassa. Kiitos kaikille mukana olleille kasvateillemme!

28.1.2007 - CHALLENGE CERTIFICATES AT TUTKU TOP DOG SHOW

The international Turku Top Dog Show drew top-winning dogs from near and far. The judge was Svante Frisk from Sweden. All Pinserella's dogs did Excellent at the show - litterally speaking! The young junior male Pinserella's Henrik not only won his class but also the Challenge Certificate being Best Dog 3. while the Res-CC went to the first-timer Pinserella's Elmer! The junior bitch Pinserella's Isolde went 3. with an Excellent while Pinserella's Petronella placed second in the intermediate class with an Excellent. Pinserella's Esmeralda won the open class and the res. Challenge Certificate being Best Bitch 2. and our b&t breeder's class with dogs out of three different combinations went second with excellent write up's and the Prize Of Honour!


4.1.2007 - JÄLLEEN PALJON TERVEYSTUTKITTUJA PINSERELLA'S-KASVATTEJA

Pinserella's kennel järjesti jälleen kasvateilleen ja muille kiinnostuneille jo perinteeksi muodostuneen silmien ja polvien joukkotarkastustilaisuuden Turussa. Tutkimuksiin ilmoittautuikin taas paljon Pinserella's-kasvatteja, ja iloksemme saimme huomata, että jälleen kaikilla oli terveet polvet ja kaihivapaat silmät - jopa vanhemmilla kasvateillamme, jotka ovat siis ikänsä puolesta nyt turvallisilla vesillä kaihin suhteen! Koska rodussa esiintyy jonkin verran polviluksaatiota ja perinnöllistä harmaakaihia oli ilo huomata, että linjamme ovat edelleenkin vapaita vakavista silmä- ja polvisairauksista. Ainoat löydökset olivat muutamat harmittomat pigmenttitäplät (phtvl1), jotka eivät vaikuta koiran näkökykyyn eivätkä ole jalostuksellisestikaan huolestuttavia. Terveystarkastukseen osallistuivat siis Pinserella's Peppino (polvet 0/0, silmät 0/0), Pinserella's Petronella (polvet 0/0, silmät phtvl1), Pinserella's Mustapekka (polvet 0/0, silmät phtvl1) ja Pinserella's Mustikka (polvet 0/0, silmät phtvl1). Kiitokset kasvatinomistajillemme aktiivisesta panoksestaan rodun ja omienkin koiriensa hyväksi :)

4.1.2007 - PINSERELLA'S DOGS ONCE AGAIN PARTICIPATING IN VOLUNTARY HEALTH SCREENING

Pinserella's kennel organized once again a voluntary health screening event for Pinserella's dogs and other interested miniature pinscher owners. This event for patella examinations and eye screening has become a tradition at Pinserella's kennels. Once again all the Pinserella's dogs entered turned out to bee free of patella luxation, cataract and other severe inherited diseases. The participating dogs were Pinserella's Peppino (knees 0/0, eyes 0/0), Pinserella's Petronella (knees 0/0, eyes phtvl1), Pinserella's Mustapekka (knees 0/0, eyes phtvl1) and Pinserella's Mustikka (knees 0/0, eyes phtvl1). The only findings were some phtvl1 - harmless pigment spots.


PINSERELLA'S TIMOTEI POHJOIS-HÄMEEN AGILITY-CUPIN 3.

Pinserella's Timotei ja ohjaajansa Pia, molemmat melko aloittelevia agilityharrastajia, saavuttivat Pohjois-Hämeen agility-Cupissa hienon pronssisijan. Onnittelut lahjakkaalle parivaljakolle!

PINSERELLA'S TIMOTEI 3. IN THE NORTH-HÄME AGILITY-CUP

Pinserella's Timotei and his handler Pia, both newcomers to agility, achived a great third place in the North-Häme agility Cup - congratulations to this talented duo!


10.12.2006 - ERINOMAISIA TULOKSIA VUODEN VOITTAJA-NÄYTTELYSSÄ

Pinserella's koirille kertyi jälleen mukavasti menestystä Vuoden Voittaja-messarissa. Pinserella's Esmeralda palkittiin laatumaininnalla Erinomainen, ja neitokainen sijoittui kovatasoisessa avoimessa luokassa hienosti kolmanneksi! Pinserella's Petronella saavutti myös Erinomaisen laatupalkinnon ja voitti nuorten luokan saaden siten kiinnityksenFinnsieger-titteliin. Pinserella's Isadoraa kehuttiin Erittäin Hyväksi, ja Pinserella's Tiikerililja oli Valioluokassa kolmas laatupalkinnolla Erinomainen. Näistä koirista koostuikin sitten Pinserella's Kasvattajaluokka - koiria peräti kolmesta eri yhdistelmästä! - joka sijoittui toiseksi Kunniapalkinnon kera. Kiitoksia kaikille mukana olleille kasvateillemme ja onnittelut hyvistä tuloksista!

10.12.2006 - EXCELLENT RESULTS AT WINNER SHOW FOR PINSERELLA'S DOGS

Pinserella's dogs did once again achieve excellent results at the Winner show. Pinserella's Esmeralda did Excellent, and placed 3. in the tough Open Class! Pinserella's Petronella won her class with an Excellent, being thus one step closer to her Finnsieger-title! Pinserella's Isadora was Very Good and Pinserella's Tiikerililja placed 3. in the Champion Class with an excellent. This Pinserella's breeder's group - with dogs from three different combinations! - placed second with a Prize Of Honor!


2.12.2006 - JÄLLEEN UUSI PINSERELLA'S AGILITYVALIO

Pinserella's Mustikka eli "Daisy" on emäntänsä Miian ohjaamana saavuttanut kuluneen vuoden aikana lukemattomia uskomattoman hienoja tuloksia ja saavutuksia, muun muassa useita nollavoittoja. He nousivat agilityn ylimpään luokkaan vasta puolitoista vuotta sitten, ja vuosi sitten saavuttivat siellä ensimmäisen nollavoittonsa. Sen jälkeen voittoja ja muita hienoja tuloksia kertyikin pilvin pimein, mutta agilityvalionarvoon vaadittu vuoden ja päivän aikaraja täyttyi vasta nyt - ja koirakko korjasi heti tänään, ensimmäisissä mahdollisissa kisoissa, viimeisen valionarvoon tarvittavan nollavoiton kotiin! Daisystä tuli siten rotunsa kuudes ja sukunsa kolmas agilityvalio. Huippuonnittelut Miialle ja Daisylle, tätähän juhlitaan! :)

2.12.2006 - AGAIN A PINSERELLA'S AGILITY CHAMPION

Pinserella's Mustikka "Daisy" and her handler Miia have achieved many incredible wins and results during the last year. They started trialing in agility class 3 one and a half years ago and achieved their first win a year ago. After that they have won several times, but the agility champion title requires that there is at least a year between the first and the third win to count for the title. Today they took immediatly one more win and thus achieved Daisy's Agility Champion title! Daisy is the sixth agility champion of her breed in Finland and the third agility champion in our line.


26.11.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULALLE JA RIIKALLE AGILITY CUP-VOITTO

Pinserella's Punapaula ja Riikka jatkoivat hieno menestysputkeaan - kolmannessa agilityn ATT CUP-osakilpailussa parivaljakko sijoittui kolmanneksi, ja saavutti näin koko CUP-kisan 3-luokan voiton! Onnea Wilma ja Riikka, jälleen hieno saavutus! :)

26.11.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULA WINS AGILITY CUP

Pinserella's Punapaula and her handler Riikka took part in the third agility competition of the ATT Cup-trial - competing of course in class 3. They placed third and thus won the entire Cup! Well done Wilma and Riikka!


19.11.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULALLE AGILITYVOITTO

Pinserella's Punapaula, kotoisammin "Wilma", kruunasi tänään hienoja agilitytuloksia täynnä olleen syyskautensa kolmosluokan nollavoitolla, alittaen ihanneajan peräti 9,41 sekunnilla! Tämän nollatuloksen myötä parivaljakolla on kaikki vaadittavat tulokset kasassa, jotka oikeuttavat heidät osallistumaan ensi vuoden SM-kisoihin! Samalla tulos on ensimmäinen kolmesta agilityvalionarvoon vaadittavasta nollavoitosta - upea suoritus Wilma ja Riikka!

18.11.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULA WINS AGILITY TRIAL

Pinserella's Punapaula, also known as "Wilma", has been doing very well on agility trials all autumn. Today they achieved not only the last clean run result they needed for participation in the Finnish Championships next year, but also won the mini 3 class with an astonishing time of 9,41 below standard course time! Thus they are won step closer to their agility champion title - well done Wilma and Riikka!


18.11.2006 - PINSERELLA'S HENRIK ROTUNSA PARAS PENTU KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ

Pinserella's Henrik jatkui hienoa menestystään Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä, jossa erittäin tarkaksi osoittautunut ruotsalaistuomari Bo Wiberg palkitsi pojan Kunniapalkinnolla ja tiukassa kilpailussa Rotunsa Parhaan pennun sijoituksella! Tuomari myös mittasi koirat kehässä ja totesi Henrikin oikean kokoiseksi, antaen pojasta seuraavanlaisen arvostelun: Maskulint välformat huvud. Något runda ögon. Vackert hals och rygglinje. Något brant överarm, välvinklat bak. Utmärkta rörelser. - eli käännettynä Maskuliininen hyvän muotoinen pää. Hieman pyöreät silmät. Kaunis kaula ja selkälinja. Hieman pysty olkavarsi, hyvät takakulmaukset. Erinomaiset liikkeet. Onnittelut Henkalle ja emännälle!

Kuvassa oikealla: Väsynyt mutta onnellinen voittaja Pinserella's Henrik

18.11.2006 - PINSERELLA'S HENRIK BEST PUPPY OF BREED AT INTERNATIONAL DOG SHOW

Pinserella's Henrik continued to show well - this time at the international show in Jyväskylä! The swedish judge Bo Wiberg gave him the Prize Of Honor and placed him BEst Puppy Of Bred in a very tough competition. He also measured Henrik to be of correct size, and gave him the following write up (translation): Masculin, well shaped head. A little round eyes. Beautiful neck and topline. A little straight in shoulder, well angulated in back. Excellent movements. Conratulations to "Henkka" and his owner!

On the left: tired but happy after a tough competition, Pinserella's Henrik


12.11.2006 - PINSERELLA'S ISOLDEN JA MINEAN HIENOT NÄYTTELYDEBYYTIT, PUNAPAULALLE JA MUSTIKALLE JÄLLEEN AGILITYMENESTYSTÄ

Viikonloppu oli jälleen tapahtumarikas. Pinserella's Isolde ja Pinserella's Minea kävivät kokeilemassa siipiään Kaarinan pentunäyttelyssä. Tuomarina toimi Tanja Ahlman-Stockmari. Isolde sai Kunniapalkinnon ja oli Paras Narttupentu sekä VSP, pikkusisko Minean sijoittuen heti toiseksi luokassaan. Kummatkin siskokset saivat erinomaiset kirjalliset arvostelut ja jatkoivat Henrik-veljen aloittamaa hienoa näyttelydebyyttilinjaa. Onnittelut koirien emännille Elisalle ja Katjalle hienoista tuloksista!

Samaan aikaan Turussa Agility-Team Turku ry järjesti viralliset kolmosluokan agilitykilpailut. Pinserella's Punapaula eli "Wilma" saavutti peräti kaksi nollatulosta ja onkin enää yhden nollatuloksen päässä ensi vuoden SM- ja MM-karsintakisoista! Punapaulan sisko Mustikka eli "Daisy" kahmi taas palkintoja ollen 0-tuloksilla 3. ja 4. sijalla. Onnittelut Riikalle ja Miialle, koirien taitaville ohjaajille!

12.11.2006 - ISOLDE AND MINEA DEBUTING AT SHOWS, PUNAPAULA AND MUSTIKKA MASTERING AGILITY ONCE AGAIN

The weekend was full of events. Pinserella's Isolde and Pinserella's Minea tried their wings on their very first puppyshow in Kaarina under judge Tanja Ahlman-Stockmari, with excellent writings and results. Isolde got the Prize Of Honour being Best Bitch Puppy and BOS, her little sister being placed second. Thus they follow the pawsteps of their brother Henrik, who made a great show debut last week. Congratulations to their ownerhandlers, Elisa and Katja!

At the same time in Turku the Agility-Team Turku held an agility trial for the class III. Pinserella's Punapaula "Wilma" made two clean runs, being thus only one clean run away from next years Finnish Agility Championship competition. Her sister Pinserella's Mustikka aka "Daisy" continued to collect trophys her usual way, placing 3. and 4. with two clean runs! Congrats to Riikka and Miia, their great handlers!


5.11.2006 - PINSERELLA'S HENRIKIN HIENO NÄYTTELYDEBYYTTI

Pinserella's Henrik osallistui elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn Seinäjoella arvostetun suomalaistuomarin Jouko Yrjölän arvostellessa. Henkka sijoittui hienosti Pentujen Kilpailuluokan 2. erinomaisella arvostelulla: "Musta, hyvin elegantti urospentu, jolla erinomaiset mittasuhteet, hyvin tyypillinen pää. Tummat silmät. Leikkaava purenta. Hyvä häntä, keskivahva luusto, hyvät kulmaukset. Kauniit merkit ja erinomainen liikunta."

Onnea Henkalle ja emännälle hienon näyttelydebyytin johdosta!

5.11.2006 - PINSERELLA'S HENRIK'S SUCCESSFUL SHOW DEBUT

Pinserella's Henrik was showed for the very first time at Seinäjoki under judge Jouko Yrjölä. He placed 2. in a veru large puppy class with excellent write ups: "Black, very elegant male puppy with excellent proportions, very typical head. Dark eyes. Scissor bite. Good tail, medium bone strenght, good angulations. Beautiful tan markings and excellent movement". Congratulations to his ownerhandler Hennariikka"!


29.10.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULALLE AGILITYVOITTO ATT CUP'ISSA

Pinserella's Punapaula eli "Wilma" ja ohjaajansa Riikka menestyivät hienosti ATT:n tämänvuotisessa toisessa CUP-osakilpailussa - tuloksena avoimen mini III -luokan suvereeni voitto! Onnittelut Wilmalle ja Riikalle, teillä menee kirjaimellisesti lujaa! :D

29.10.2006 - PINSERELLA'S PUNAPAULA AGILITY ATT CUP

Pinserella's Punapaula alias "Wilma" and her handler Riikka did very well at the ATT CUP trial II - they won the Open Mini 3 class! Congratulations Riikka and Wilma!


8.-10.2006 - WILMAN, PEKON JA DAISYN HIENOT MENESTYSPUTKET JATKUVAT

TSAU:n agilitykilpailuissa Miia ja Daisy päättivät sitten kerätä koko pystisarjan. Koirakko nimittäin tykitti kolme nopeaa nollatulosta sijoittuen toisiksi 51 kilpailijan luokassa,ensimmäisiksi 51 kilpailijan luokassa ja kolmansiksi 41 kilpailijan luokassa! Todella hienot saavutukset todella kovatasoisissa kolmosluokan kisoissa! :). Samalla he lunastivat itselleen oikeuden osallistua ensi vuoden SM-kisoihin ja MM-karsintoihin - hyvissä ajoin, sillä aikaa tulosten keräämiseen olisi riittänyt vielä ensi kesään ;)

Samaisessa kisassa Pekko sijoittui hienosti viidenneksi virheettömällä ja ihanneajan alittavalla tuloksella saavuttaen samalla jälleen SM0-tuloksen ensi vuoden SM-kisoja silmälläpitäen! :)

Wilma jatkoi ahkeraa SM0-tulosten keräämistä sijoittuen kahdeksanneksi alittaen ihanne-ajan 2,66 sekunnilla :)

Viikko myöhemmin, eli 15.10. ATT:n kisoissa, Daisyn hieno putki jatkui, kun koirakko keräsi voitot kotiin peräti kahdesta startista! Toisessa kilpailussa oli 33 koirakkoa, toisessa 24, joten helpolla ei noitakaan voittoja saavutettu. Daisy taitaakin olla Suomen voitokkaimpia kääpiöpinsereitä kolmosluokassa kautta aikojen!

Onnittelut Miialle, Riikalle ja Jennille hienoista tuloksista! :)

8.-10.2006 - WILMA, PEKKO AND DAISY CONTINUE THEIR AGILITY SUCCESS STREAK

At the TSAU agility trials Miia and Pinserella's Mustikka "Daisy" collected the whole series of trophies - they made three fast clean runs in agility mini III and placed second in a class of 51 dogs, first in a class of 51 dogs and third in a class of 41 dogs! That's really some achievement with such tough competition. With these final results they are from now on entitled to take part in the Finnish Agility Championship 2007. They got all the results neccessary in a very short time range, they would have had time untill next summer!

In the same competition Pinserella's Mustapekka "Pekko" placed fifth with a clean run, thus getting one more qualifying result for the Finnish Agility Championship next year! :)

Pinserella's Punapaula "Wilma" continued her clean run streak with a great 8. place and 2,66 seconds below course standar time. :)

One week later, 15.10. at the ATT agility competition, Daisy's winning streak continued with two wins in classes of 33 and 24 dogs! Daisy is one of the top-winning finnish agility miniature pinschers of all times.

Congratulations to the fabulous handlers Miia, Riikka and Jenni! :)

Voittajan on helppo hymyillä! TSKK:n Agilitymestari ja moninkertainen agilityvoittaja Pinserella's Mustikka iskee silmää. ;) (©J.Tammiala)


LOPPUKESÄN KISAKUULUMISIA JA ALKUSYKSYN SAAVUTUKSIA

Daisyllä (Pinserella's Mustikka) ja Miialla on jälleen kerran mennyt agilitykisoissa kirjaimellisesti lujaa! 19.8. TSAU:n kisoissa he saavutttivat hienon kolmannen sijan virheettömällä tuloksella. 26.8. Porin Piirinmestaruuskisoissa he voittivat virheettömillä suorituksilla peräti kaksi kolmosluokan kisaa! Valitettavasti Daisyn täytyy vielä odottaa aikarajan täyttymistä ennen Agilityvalionarvon saavuttamista, mutta voittotuloksia heillä olisi titteliin jo yllin kyllin. ATT:n kisoissa lauantaina 2.9. heidän tuloksensa oli 5 ja sijoitus yhdeksäs, sunnuntaina petrasivat tuloksensa hyppyradalla 0-tulokseksi ja luokkavoitoksi! Seuraavana päivänä Varsinais-Suomen Piirinmestaruuskisoissa he sijoittuivat yksilökisassa 8. ja Piirinmestaruuskisojen Joukkueradalla he tekivät joukkueensa nopeimman ja koko kisaluokan toiseksi nopeimman sekä tietenkin virheettömän suorituksen! :) 14.9. Daisy pättikin palkita itse itsensä näistä hienoista tuloksista, ja uusi jälleen kerran Ahmiskisan mestaruutensa.

Myös muilla Pinserella's-koirakoilla on ollut hienoja hetkiä agilityn parissa. 19.8. TSAU:n kisoissa Wilma (Pinserella's Punapaula) ja Riikka sijoittuivat virheettömällä tuloksella 7. saavuttaen SM0-tuloksen ja toisella radalla 9. pienellä aikavirheellä. 26.8. Porissa Satakunnan Piirinmestaruuskisoissa he sijoittuivat hienosti toisiksi häviten vain Daisy-siskolle ja toisessakin kisassa sijoitus oli viides vain yhdellä ratavirheellä! Agility-Team Turku ry:n Seuranmestaruuskisoissa 23.8. parivaljakko ylsi hienosti pronssille! Onnea Riikka ja wauhti-Wilmalle näistä hienoista saavutuksista!

Jenni ja Pekko (Pinserella's Mustapekka) sijoittuivat 19.8. TSAU:n kisoissa hienosti 4. saavuttaen SM0-tuloksen! 2.9. ATT:n kisoissa parivaljakon sijoitus oli kymmenes, onnittelut Jennille ja Pekolle hienoista tuloksista!

19.8. Piia ja Kurt (Pinserella's Timotei) kiisivät kolmansiksi Valkeakosken kisoissa tehden vain yhden ratavirheen. 9.9. he pistivät Ylöjärvellä vielä paremmaksi, tuloksena virheetön 0-suoritus! Onnittelut kaksikolle!

Nöpö (Pinserella's Minea) kävi 23.9. harjoittelemassa esiintymistaitoja Match Show:ssa, ja debyytin tuloksena oli hieno pentujen punaisten finaalin 4. sija! Tämän Moona-täti (Pinserella's Ramona) oli aikuisten sinisten finaalin viides.

AUTUMN AGILITY RESULTS

Pinserella's Mustikka aka "Daisy" and her handler Miia have achieved amazing results in agility. On 19.8. in Turku they placed 3. with a clean run, at 26.8. in Pori they actually won two competitions with a clean run! Now they do have more than enough wins for their Finnish Agility Champion title, but need to wait for the time limit tu fill up. On 2.9. Daisy placed on saturday ninth with the result 5, on sunday they bettered their result to a clean run and a win! In the South-West Finlands championship they placed 8. in the single competition and made a fast clean run in the team competition! On 14.9. Daisy rewarded herself for all her success by winning the Formula 1 speed & eating championship once again...

The other Pinserella's agility dogs have had some great times lately too. On 19.8. Wilma (Pinserella's Punapaula) and Riikka made clean runs and placed seventh and ninth. In Pori at the Satakunta Championships Wilma placed second right after her sister Daisy, and in the second competition she placed fifth with only one fault. At the club championship of Agility-Team Turku at 23.8. they earned themselves the bronze medal! Congratulations to Riikka and Wilma for these speedy results!!

Jenni and Pekko (Pinserella's Mustapekka) placed on 19.8. fourth with s clean run qualifying them for next years championships! On 2.9. they placed tenth, congratulations to Jennille and Pekko for your great results.

19.8. Piia and Kurt (Pinserella's Timotei) became 3. in Valkeakoski with only one fault. On 9.9. in Ylöjärvi they did even better - congratulations for this great clean run!

Nöpö (Pinserella's Minea) took on 23.9. part in a Match Show and placed 4. in the winner puppies class! Her aunt Moona (Pinserella's Ramona) was fifth in the adul class.


12.-13.8.2006 - SERTISATOA JA VOITTOJA KOTIIN NÄYTTELYSTÄ JA TOTTELEVAISUUSKOKEISTA

Viikonloppuun mahtui niin paljon hienoja hetkiä ja upeita uutisia, että on vaikea päättää, mistä aloittaisi. Jospa siis etenisi aikajärjestyksessä: lauantaina Pinserella's Cedric osallistui Turussa TSAU:n järjestämään tottelevaisuuskokeeseen. Alokasluokassa kilpaili 11 koirakkoa. Cedric työskenteli erittäin keskittyneesti ja motivoituneesti, joista saikin tuomarilta erinomaiset kehut, ja ansaitsi itselleen hienot 173 pistettä, joilla saavutti samalla 1. palkinnon ja luokkavoiton! Tätä ennen tokon luokkavoittoon on tainnut yltää vain kaksi kääpiöpinseriä kautta aikojen, toinen niistä tietenkin Cedricin isomummu, meidän Ettamme :). Mutta Cedric nyt onkin aina ollut varsin erityisen luonteinen kääpiöpinseri, äidin oma, ainutlaatuinen kultapoika :) ...

Sunnuntaina menestys jatkui Raision näyttelyrintamalla, jonne oli ilmoitettu 23 kääpiöpinseriä, joista neljä Pinserella's-kasvattia: Esmeralda, Ramona, Petronella ja Cedric, jotka kaikki palkittiin laatupalkinnolla Erinomainen ja luokkiensa kärkisijoilla! Cedric sijoittui luokkavoittonsa jälkeen vielä Paras Uros 2. ja saavutti Sertin, viimeistellen näin upeasti pari viikkoa kestäneen hienon tulosputkensa! Narttujen Serti meni puolestaan Esmeraldalle, joka oli Paras Narttu 2. ja oli voittanut luokkansa, päihittäen siis nipin napin toiseksi tulleen siskonsa Ramonan. Petronella oli Paras Narttu 4. ja saavutti Vara-Sertin! Eikä siinä vielä kaikki: nämä neljä koiraa muodostivat Pinserella's kasvattajaryhmän, joka palkittiin erinomaisin arvosteluin Kunniapalkinnolla ja Rotunsa Parhaana! Onnittelut ja kiitokset Katjalle, Johannalle ja Riikalle!

12.-13.8.2006 - SHOW WINS IN BOTH CONFORMATION AND OBEDIENCE

This weekend was so great, that it is hard to decide, where to begin. So let's start at the beginning: on saturday, Pinserella's Cedric took part in his second obedience show, where 11 dogs were entered in his class. He worked in a focused and motivated way, as always, and earned himself 173 points, a 1. prize and won his class! This has been achieved by only 2 minpins before him, one of which is his granny, our Etta. What a joy and pride to owns such a very special boy with such an excellent temperament :).

On sunday the success story continued at the Raisio show, where 23 miniature pinschers were entered, among them 4 Pinserella's dogs: Pinserella's Esmeralda, Ramona, Petronella and Cedric. All of them got an Excellent and placed in their class! Cedric won his class and Best Male 2. winning the Challenge Certificate. Esmeralda won her class, while her sister Ramona placed second, and Esmeralda also won Best Bitch 2. and the Challenge Certificate. Petronella won her class as well and placed Best Bitch 4. winning the reserve Challenge Certificate. These four made the Pinserella's Breeders group, which won the Prize Of Honour and BEst Of Breed!


6.8.2006 - CEDRICILLE TOTTELEVAISUUSKOKEESTA 2. PALKINTO

Pinserella's Cedric osallistui sunnuntaina ensimmäiseen Toko- eli Tottelevaisuuskokeeseensa. Auringonpaahde oli koirille armoton, mutta olosuhteista huolimatta Cedric teki tarkkaa työtä ja suoriutui kokeesta erinomaisesti saaden 4 osa-alueesta (luoksepäästävyys, paikalla makaaminen, luoksetulo ja kokonaisvaikutelma) täydet 10 pistettä! Tuomari Tiina Heino kehui koiran tarkkaa ja motivoitunutta työskentelyä ja nopeaa luoksetuloa. Tästä 2. palkinnosta on hyvä jatkaa, on se vaan ihanaa, kun on näin hieno koira, tällaista kääpiöpinseriä ei tule ihan heti toista vastaan! :)

6.8.2006 - CEDRIC EARNED A 2. PRIZE IN OBEDIENCE

On saturday Pinserella's Cedric took part in his first obedience show. It was a very warm day, and the dogs suffered from the heat. Nevertheless Cedric worked very hard and got full 10 points in 4 different categories! The judge Tiina Heino praised his motivation and very fast recalls. Cedric earned himself a 2. prize. What a joy to own such a dog!


29.7.2006 - CEDRICILLE BH-TITTELI

Pinserella's Cedric osallistui lauantaina Huittisissa Palveluskoirien Käyttäytymiskokeeseen eli BH-kokeeseen, ja läpäisi kokeen heti ensi yrittämällä! Aiemmin kokeen ovat Suomessa onnistuneet suorittamaan vain kaksi kääpiöpinseriä, joista yksi meidän Ettamme, Cedricin isomummu. Kuten sanonta kuuluu, pojasta polvi paranee ;) ...

Cedric sai tuomarilta erityisesti kehua tiiviistä, tarkasta seuraamisesta, sekä täydellisestä, patsaanomaisesta paikallamakuusta, huomautettavaa löytyi muutamissa ohjaajan tekemissä pienissä virheissä.

Tuomarina toimi Pirjo Kylänpää, ja kokeessa oli 10 koiraa joista 6 sai hyväksytyn tuloksen. Paikalla oli myös harjoitusarvostelija, joten koepäivä venyi pitkäksi, ja sää oli helteinen. Tuomarin arvostelulinja oli sopivan tiukka ja johdonmukainen, ja pitkät sanalliset palautteet olivat erittäin antoisia.

29.7.2006 - CEDRIC EARNED HIS BH TITLE

On saturday Pinserella's Cedric took part in the Traffic steady companion dog test, also known as the BH-test, in Huittinen. He passed the test on his first attempt, thereby earning his BH-title! Before him only two finnish minpins have passed the BH-test, one of them our grand old lady and Cedric's greatgrandmother Etta. The apple doesn't fall far from the tree, does it ;).

Cedric got praise for his excellent heeling and perfect long down, while the handler did some minor mistakes.

The judge was Pirjo Kylänpää, and 6 dogs out of 10 passed the test. It was a long day, since there was also a trainee judge, and the weather was very warm. The judgements were strict and informative.

Onnittelukortista kiitokset Mia Mäkelälle!

Thanks for the card to Mia Mäkelä!


22.-23.7.2006 - DAISYLLE JA MIIALLE 16. SIJA MM-KARSINNOISSA, ELSA PALASI ÄITIYSLOMALTA KEHIIN

Tämänvuotiset Agilityn MM-karsinnat Myyrmäki-hallissa olivat tasoltaan tiukemmat kuin koskaan. Karsintoihin pääsi osallistumaan peräti 90 mini-koiraa, jotka kaikki olivat ansainneet osallistumisoikeutensa saavuttamalla seitsemän nollatulosta agilityn korkeimmassa luokassa kuluneen vuoden aikana. Virheettömyys on valttia, mutta ilman räjähtävää nopeuttakaan ei koiralla ole kärkeen asiaa. Viimeiselle eli viidennelle karsintaradalle oli sunnuntaina selviytynyt vain yksi kääpiöpinseri, Daisy (Pinserella's Mustikka), ohjaajanaan Miia. Slevitettyään finaaliradan hienolla tuloksella 5 oli koirakon lopullinen sijoitus MM-karsinnoissa 16!

Samaan aikaan Elsa eli Pinserella's Esmeralda teki onnistuneen paluun äitiyslomalta näyttelykehiin, tuloksena laatupalkinto Erinomainen ja avoimen kilpailuluokan 4. sija, onnittelut Riikalle!

22.-23.7.2006 - DAISY 16. AT FINNISH AGILITY WORLD CHAMPIONSHIP QUALIFYING CONTEST & ELSA'S COMEBACK

This years Agility World Championship Qualifying Contest was probably tougher than ever. Over 90 dogs had qualifyed for the mini class. Thus success asks for both clen and fast runs. Only one minpin made it to the fifth and final course on sunday - Miia and Daisy (Pinserella's Mustikka) made the last course and placed 16. in the qualifying contest!

Elsa aka Pinserella's Esmeralda made her comeback into the show ring after her nursing break with an Excellent and a 4. place in the Open Class, congrats to Riikka!


14.7.2006 - WILMA WAUHDISSA

Wilma eli Pinserella's Punapaula sijoittui avoimessa luokassa toiseksi TSAUn epävirallisissa agilitykisoissa, onnittelut ohjaajalle Riikalle!

14.7.2006 - WILMA RAN SECOND

Wilma aka Pinserella's Punapaula ran second in the open class of TSAUs inofficial agility trial, congrats to the handler Riikka!


8.7.2006 - AGIRODUN JA AVOINTEN SUOMENMESTARUUKSIEN TULOSRAPORTTIA - DAISY AVOIN SM-7.!

Joka vuotinen suuri Agirotu, agilitykansan arvostettu perinnetapahtuma, käynnistyi perjantaina Janakkalassa. Lauantain päätapahtuma on Finnish Agility Open, eli Agilityn Avoin Suomenmestaruus, joka ratkaistaan kahden radan perusteella! Kyseessä on siis todella suuri kilpailu, johon ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki Suomen agilitykoirakot tasoluokkaan katsomatta. Mini 3-luokassa oli peräti 128 kilpailijaa, joihin kuuluivat myös kasvattimme Pinserella's Mustikka eli "Daisy" (suorittamassa muuria ylimmässä kuvassa) ja Pinserella's Punapaula eli "Wilma" (jonka lennokasta menoa näkee kolmessa alimmassa kuvassa). Wilma teki emäntänsä Riikan ohjaamana virheettömän radan ja sijoittui hienosti sijalle 43 ansaiten samalla ensimmäisen SM-nollansa vuoden 2007 SM-kisoihin! Daisy puolestaan suoritti radan Miian ohjaamana virheettömästi sijoittuen 11. sijalle ja ansaiten täten finaalipaikan!

Finaaliradalla Miia ja Daisy sijoittuivat Finnish Agility Open -kisassa 7.! Onnittelut hienosta sijoituksesta näissä avoimissa suomenmestaruuskisoissa, yhdessä Suomen suurimmista ja kovatasoisimmista kisoista. Ylpeä koutsi ja kasvattaja onnittelee !

Sunnuntaina aloittivat Pinserella's kennelin agirotujoukkueet "urakkansa": Aloittelevien sarjassa kilpaili joukkue Pinserella's Kertut, joka oli valinnut tähän karnevaalihenkiseen tapahtumaan pukuteemakseen leppäkerttuasusteet. Kuten viereisistä kuvista näkee, mukana menossa olivat myös 4-kuiset maskotit Pinserella's Isolde (kuvissa makuulla) ja Pinserella's Minea (seisoo kuvissa), tietenkin asianmukaisissa asusteissa! Yhden joukkueenjäsenen sairastumisen myötä joukkue ei pystynyt saamaan kilpailutulosta, mutta Kurt (Pinserella's Timotei) teki Pian ohjaamana virheettömän suorituksen, ja Moona (Pinserella's Ramona), ohjaajanaan Katja sekä Peppi (Pinserella's Paloma), ohjaajanaan Sanna, tekivät hienot kisadebyytit tuloksilla 25 ja 30 - onnittelut agilitykasteen johdosta! :D

Kilpailevien sarjaan osallistui joukkueemme Team Pinserella's, jossa tekivät hienoja suorituksia Riikka Wilman (Pinserella's Punapaula) kanssa, Pia Kurtin (Pinserella's Timotei) kanssa ja Miia ahkeroi peräti kahden koiran voimin, eli Speedyn (Pinserella's Priamos) ja Daisyn (Pinserella's Mustikka) kanssa. Kuten kuvista näkee, joukkue oli pukeutunut hauskoihin jalkapallohenkisiin asusteisiin :).

Onnea Riikka, Miia, Pia, Sanna ja Katja hienoista suorituksista, pidimme teille peukkuja täältä "kotikatsomosta" käsin koko viikonlopun ajan! Katjalle ja Elisalle kiitos kuvista!

8.7.2006 - AGIROTU AND AGILITY FINNISH OPEN CHAMPIONSHIP RESULTS - DAISY FINNISH OPEN CHAMPION 7.!

The traditional huge Agirotu-event, an every-year must for every finnish agility competitor, started on friday. On Saturday all the eyes were on the Finnish Agility Open course, where the Open Championship would be won. In the mini 3-class took 128 dogs part, among them our Pinserella's Mustikka aka "Daisy" (in the first picture) and Pinserella's Punapaula aka "Wilma" (in the next three pictures). Both made clean runs, Wilma placing 43. and earning her first 0-result for the championships 2007! Daisy placed 11. and qualifyed for the finals!

In the Finals Miia and Daisy placed 7. in the Finnish Open Championships, which is an excellent result in the finnish agility sport!

On sunday, the teams ran the agirotu-courses. Our team Pinserella's Kertut took part in the Beginners level. Their team name and outfits were inspired by ladybirds - as you can tell from their little mascots, 4-months old Pinserella's Isolde (lieing) and Pinserella's Minea (standing) in the pictures above. Since one team member had fallen ill, the team couldn't get a team result, but Kurt (Pinserella's Timotei) made a clean run with handler Pia, and Moona (Pinserella's Ramona), handled by Katja as well as Peppi (Pinserella's Paloma), handled by Sanna, made their agility debuts with the results 25 and 30, respectively.

Our Team Pinserella's took part in the Competition level. The team consisted of Riikka and Wilma (Pinserella's Punapaula), Pia and Kurt (Pinserella's Timotei) and Miia with both Speedy (Pinserella's Priamos) and Daisyn (Pinserella's Mustikka). As you can tell from the pictures, their outfits were inspired by the ongoing football games :).

Congratulations to the handlers Riikka, Pia, Katja, Sanna and Miia, well done! Thanks to Katja and Elisa for the pictures!


2.7.2006 - VIISINKERTAISET VOITOT JA RYP2 ULVILAN NÄYTTELYSSÄ

Ulvilan näyttelyssä kääpiöpinserit arvosteli slovenialainen tuomari Marija Kavcic. Kääpiöpinsereitä oli ilmoittautunut 30kpl. Pinserella's-koirille päivä oli menestyksen täyteinen: kaikki kasvattimme saivat laatupalkinnon Erinomainen, ja Pinserella's Cedric, Pinserella's Vincent, Pinserella's Tiikerililja ja Pinserella's Petronella voittivat kaikki oman luokkansa. Myös Pinserella's Isadora sijoittui luokassaan, tällä kertaa kolmanneksi. Cedric sai lisäksi vielä kotiinviemisiksi Vara-Sertin, kun taas Tiikerililja oli Paras Narttu ja Rotunsa Paras, ja Petronella sijoittui Paras Narttu-luokassa heti toiseksi isosiskonsa jälkeen ja korjasi narttujen Sertin talteen!

Pinserella's-kennel esitti myös kasvattajaryhmän, jossa oli koiria kolmesta eri pentueesta ja yhdistelmästä, eli Pinserella's Cedric, Pinserella's Vincent, Pinserella's Tiikerililja ja Pinserella's Petronella. Ryhmä sijoittui parhaaksi kasvattajaryhmäksi, sai Kunniapalkinnon ja oli Rotunsa Paras! Näin koiramme olivat saavuttaneet päivän aikana viisi luokkavoittoa ja kaksi Rotunsa Paras-sijoitusta.

Loppuhuipennus koettiin päivän päätteeksi ryhmäkehässä, jossa Pinserella's Tiikerililja sijoittui kaikkien FCI2-ryhmän rotujen kesken Ryhmän toiseksi parhaaksi, eli RYP2! Tämä upea sijoitus on harvinainen saavutus kääpiöpinsereille, joten menestystä tuuletettiinkin sitten asianmukaisesti :D. Onnittelut ja kiitokset Johannalle, Piialle, Miialle ja Riikalle!

2.7.2006 - FIVE WINS, 2 BOBs AND FCI2-GROUP WINNER 2

The Ulvila show was a perfect success for the Pinserella's dogs. The slovenian Judge Marija Kavcic rewarded all Pinserella's dogs with an Excellent, with Pinserella's Cedric, Pinserella's Vincent, Pinserella's Tiikerililja and Pinserella's Petronella winning their groups and Pinserella's Isadora placing third. Cedric also won the reserve Challenge Certificate, while Tiikerililja won Best Bitch and Best Of Breed and Petronella Best Bitch 2. and the Challenge Certificate!

The Pinserella's breeders' group also won the Prize Of Honour and Best Of Breed! And as if this wouldn't have been enough, Tiikerililja placed in the Group ring, being second in the FCI 2-group! This placement is rather rare for this breed, so we certainly had something to celebrate!

Congratulations and thanks to Piia, Miia, Johanna and Riikka.


18.-19.6.2006 - AGILITY- JA NÄYTTELYMENESTYSTÄ

Viikonloppu oli jälleen erittäin tapahtumarikas. Pinserella's Mustikka eli Daisy oli saavuttanut osallistumisoikeuden agilityn SM-yksilökisoihin ja oli lisäksi valittu yhdistyksensä edustusjoukkueeseen joukkue-SM -kilpailuun. Daisy ja ohjaajansa Miia osoittautuivatkin luottamuksen arvoiseksi ja tekivät ATT:n mini-joukkueen parhaimman tuloksen erittäin nopealla ja virheettömällä suorituksella! Sunnuntain yksilökisassa koirakko teki myös hurjan nopean ja tyylikkään suorituksen, mutta valitettavasti yksi ohjausvirhe johti aikaa vievään ratavirheeseen.

Samaan aikaan Forssassa Pinja eli Pinserella's Isadora osallistui emäntänsä kanssa Forssan näyttelyyn. Tuloksena oli laatupalkinto Erinomainen, luokkavoitto, Vara-Serti ja Paras Narttu 2 -sija! Pinjan menestysputki jatkui siis hienosti, onnittelut jälleen Piialle!

18.-19.6.2006 - SUCCESS IN BOTH AGILITY- AND CONFORMATION

This weekend was full of events. Pinserella's Mustikka, also known as Daisy, was due to her results entitled to participate in the Finnish Agility Championship. Daisy had also been chosen to be part of the ATT club team in the club team championship-trial. Daisy and her owner didn't fail their club - they made a clean run and the best result of their mini-team! On the individual championship course they made an incredible fast and good run, unfortuntely one mistake dropped them from the championship battle.

At the same time in Forssa: Pinserella's Isadora was shown in conformation and her success story continued with an Excellent, a class win, Best Bitch 2. and Reserve-CC! Congratulations once again to owner-handler Piia!

Pinserella's Isadora Forssan näyttelyssä, kuvat Mari Laaksonen.

Pinja ravaa luokkavoittoon omistajansa Piian esittämänä...

Voittajan on helppo hymyillä, tuomarina Gunnel Holm


11.6.2006 - ERINOMAISIA TULOKSIA EUROOPANVOITTAJA-NÄYTTELYSSÄ

Helsingissä pidettyyn kolmipäiväiseen Euroopanvoittajanäyttelyyn oli ilmoittautunut kääpiöpinsereitä useista eri maista kilvoittelemaan arvostetuista voittajatitteleistä, ja erityisesti Venäjän puolelta oli tullut suuri joukko sikäläisiä huippukoiria näytille. Pinserella's -koirille päivä oli mitä erinomaisin, sanan varsinaisessa merkityksessä: kaikki kennelin kasvatit (Pinserella's Mustiina, Pinserella's Tiikerililja ja Pinserella's Isadora) palkittiin laatumaininnalla Erinomainen, ja lisäksi Isadora sijoittui narttujen avoimessa luokassa hienosti neljännelle palkintosijalle! Onnittelu Piialle ja Pinjalle menestymisestä näin kovatasoisessa näyttelyssä!

11.6.2006 - EXCELLENT RESULTS AT THE EUROPEAN WINNER SHOW

The huge European Winner show was this year held in Finland. Miniature pinschers arrived from different countries to compete for the winner-titles. It was also an excellent day (litterally speaking) for the Pinserella's dogs, since all of them (Pinserella's Mustiina, Pinserella's Tiikerililja and Pinserella's Isadora) got the prize Excellent. Pinserella's Isadora even placed fourth in the Open class! Congratulations to Pinja and her owner-handler Piia for their excellent success at such a huge show!


28.5.-4.6.2006 - DAISY NOLLAPUTKESSA, PEKKOLLEKIN HYVÄÄ TULOSTA

ATT:n kisoissa Pekko eli Pinserella's Mustapekka ja ohjaajansa Jenni saavuttivat tyylikäästi 5-tuloksella 5. sijan. Daisy eli Pinserella's Mustikka puolestaan sujahti tyylikkäästi nollaputkeen hienolla luokkavoitolla - ja jatkoi sujuvasti suuressa Stadi Games -tapahtumassa sijoittuen isoissa kisaluokissa hienosti 4., 5. ja 7. virheettömillä suorituksilla! Onnea Miia ja Jenni!

28.5.-4.6.2006 - DAISY ON A WINNING STREAK, PEKKO DOING WELL TOO

Pinserella's Mustapekka "Pekko" made a 5 points run and a 5. place at the Agility-Team Turku's trial. At the very same show Pinserella's Mustikka, aka Daisy, started a row of clean runs with a great win and continued at the huge Stadi Games event placing 4., 5. and 8. with clean runs! Congrats to Miia and Jenni!


20.5.2006 - UPEITA UUTISIA NÄYTTELYRINTAMALTA

Helsingin kansainväliseen kevätnäyttelyyn eli perinteiseen Aptus Show'hun oli ilmoitettu kaksi Pinserella's-koiraa. Pinserella's Tiikerililja oli viime vuonna samaisessa näyttelyssä rotunsa paras, Pinserella's Petronellalle tämä oli elämän ensimmäinen näyttelykokemus. Paremmin ei olisi nuoren neidon näyttelyura voinut alkaa - tuloksena laatupalkinto Erinomainen ja loppusijoituksena peräti Paras Narttu 3 ja Vara-Sert! Tiikerililja puolestaan uusi odotusten mukaisesti viimevuotisen voittonsa ollen jälleen Rotunsa Paras ja saaden jo viidennen Cacibinsa! Ryhmäkehässäkin tuomari valitsi Tiikerililjan yhdeksän parhaan joukkoon jatkoon ilman sijoitusta.

20.5.2006 - INCREDIBLE SHOW NEWS

Two Pinserella's dogs were entered at the international spring show in Helsinki: Pinserella's Tiikerililja won the very same show last year, while Pinserella's Petronella made today her very first appearance in the show ring, which resulted in an Excellent and the placing Best Bitch 3 and a Reserve Challenge Certificate! Tiikerililja repeated her victory, as expected, placing Best Of Breed and earning her fifth Cacib! Even in the group ring she was chosen among the 9 best, without a placing though.


7.5.2006 - ERINOMAISET LUONNETESTI-TULOKSET SPEEDYLLE JA MISTYLLE

Tänään kaksi Pinserella's-kasvattia suorittivat virallisen luonnetestin, erinomaisin tuloksin: Pinserella's Mustiina 174 pistettä ja Pinserella's Priamos 190 pistettä (joka on muuten rodun kaikkien aikojen toiseksi suurin pistesaalis). Testi sujui pitkälti odotetulla tavalla, ja osa-alueiden tulokset olivat hyvin rodunomaiset. Tuomari totesi, että hyvä, että pienet tulivat näyttämään isommilleen mallia ;)... ja olipahan Priamoksella koko testipäivän suurin pistetulos.

Jälleen kiitoksia kasvattiemme omistajille aktiivisuudestaan terveystutkimusten, luonnetestien ja muiden koemuotojen saralla, jotka auttavat meitä arvioimaan jalostustyömme tulosta niin terveyden, luonteiden, koulutettavuuden kuin myös rakenteiden ja ulkomuotojen osalta, jolloin pystymme tekemään työmme jatkossa taas entistä paremmin eväin ja tutkitusti hyvällä jalostusmateriaalilla :).

7.5.2006 - EXCELLENT MENTAL TEST RESULTS FOR MISTY AND SPEEDY

Two Pinserella's dogs took part in an official mental test today, and both passed with excellent results: Pinserella's Mustiina with 174 points and Pinserella's Priamos with 190 points, which by the way is the second best result for this breed in Finland ever. The test results were as expected, and their temperments prooved to be very ideal for this breed. The judge pointed out, that it was good, that these little dogs came to show the working breeds, how to behave - and indeed, Priamos had the best points that day!

Thanks to all the owners of Pinserella's dogs, that have taken part in different kinds of tests, trials and health tests - you help us breeding healthier, better quality dogs!


6.5.2006 - PINSERELLA'S ISADORALLE MENESTYSTÄ SOMEROLLA

Jälleen kerran onnittelut Piialle ja Pinjalle, virallisemmin Pinserella's Isadoralle, Someron näyttelyn hienon menestyksen johdosta: Tuloksena tasokkaassa kilvassa laatupalkinto Erinomainen ja sijoitus Paras Narttu-3!

6.5.2006 - PINSERELLA'S ISADORA BEST BITCH 3. AT SOMERO SHOW

Once again excellent results - literally! - for Pinserella's Isadora aka Pinja at the Somero show, where she placed Best Bitch 3. - congratulations!


17.3.2006 - PINSERELLA'S MUSTAPEKALLE JÄLLEEN AGILITYN SM-NOLLA

Jenni ohjasi Pekon eli Pinserella's Mustapekan tänään ATT:n agilitykisoissa hienosti viidennelle sijalle. Parivaljakko teki virheettömän tuloksen ja alitti ihanne-ajan, joka oli tuomarinkin sanojen mukaan tiukka, peräti 4,32 sekunnilla!

17.3.2006 - AGAIN A CLEAN RUN FOR PINSERELLA'S MUSTAPEKKA

Jenni and Pekko aka Pinserella's Mustapekka did a clean run today in agility class III. They placed 5. and ran 4,32 seconds under course standard time!


26.3. & 1.4.2006 - PINSERELLA'S TIMOTEI EKOISSA KISOISSAAN PALKINNOILLA

Kurt ja emäntänsä Pia osallistuivat 26.3. elämänsä ensimmäisiin virallisiin agilitykilpailuihin ja saavuttivat debyyttikisoistaan tuloksen 7,83 ja hienon kolmannen sijan! 1.4. oli sitten parivaljakon seuraava kisastartti ja nyt kotiintuomisina oli virheetön suoritus ja luokkavoitto! Onnea Pia ja Kurt hienosta agilityuran aloituksesta! :)

26.3. & 1.4.2006 - AGILITY-CARREER STARTS WITH A THIRD PLACE AND A WIN

Pinserella's Timotei aka Kurt and his handler Pia took part in their first two official agilitytrials this week. Their first run resultet in a 3. place and their second run a week later lead to a clean run and a win! Congratulations to Pia and Kurt!


23.3.2006 - PINSERELLA'S KOIRIA JÄLLEEN TUTKITTU JA TERVEEKSI TODETTU

Järjestämäämme terveystarkastustilaisuuteen osallistui kolme uutta Pinserella's kasvattia - Vincent, Elmeri ja Peppi - ja myös Pippa osallistui uusintatarkastukseen. Tälläkin kertaa kaikki koiramme osoittautuivat terveiksi sekä silmien että polvien osalta! Kiitos Miialle järjestelyistä ja kiitokset kasvatinomistajillemme aktiivisuudesta sekä onnea hienoista terveystuloksista! Kasvateillemme lupaamamme tutkimustukirahat kilahtavat tileillenne lähipäivinä.

23.3.2006 - NEW HEALTH RESULTS

Three new Pinserella's dogs - Vincent, Elmeri and Peppi - were health examined today, and also Pippa got an update on her eye screen. All our dogs had once again healthy knees and eyes, congrats to the owners!


19.3.2006 - PINJALLE NÄYTTELYSSÄ

Pinserella's Isadora osallistui Tampereen ennätyssuureen KV-näyttelyyn, jonne oli ilmoittautunut peräti 99 kääpiöpinseriä! Pinja menestyikin tavanomaiseen tapaansa hyvin, laatupalkintona Erinomainen ja Avoimen luokan 4. sija, onnea!

19.3.2006 - PINJA AT THE TAMPERE SHOW

Pinserella's Isadora was entered at the internatiolan dog show in Tampere - as were 98 other miniature pinschers! Pinja did well, as usual, getting an Excellent and placing fourth. Congratulations!


12.3.2006 - WILMALLE 0-TULOS AGILITYKISOISSA

Pinserella's Punapaula eli Wilma ja ohjaajansa Riikka saavuttivat 0-tuloksen ATT:n agilitykilpailuissa, ja ovat näin taas askeleen lähempänä SM-kisoja. Onnea Riikka ja Wilma, hieno suoritus!

12.3.2006 - WILMA DID A CLEAN RUN

Pinserella's Punapaula aka Wilma and her handler did a neat clean run in agility class III and are one step closer to the Finnish Championship. Congratulations to both of you, once again well done!


VUODEN KOIRAT 2005

Pinserella's kasvatit menestyivät jälleen viime vuonna useiden eri yhdistysten Vuoden Koira -kilpailuissa. Onnittelut kaikille menestyneille, erityisesti Pinserella's Isadoralle, joka oli Huittisten Seudun Koirayhdistyksen kaikkien rotujen Vuoden Näyttelykoira -kisan 3. ja lisäksi Kääpiöpinserit ry:n Vuoden Kääpiöpinserinarttu-8, Pinserella's Mustikalle, joka sijoittui hienosti kolmanneksi sekä ATT:n Vuoden Agilitykoira -kisassa että rotuyhdistyksen Vuoden Agilitykääpiöpinseri-kisassa, ja Pinserella's Tiikerililjalle, joka ylsi Vuoden Kääpiöpinseri -kisassa peräti narttujen neljänneksi!

DOGS OF THE YEAR 2005

Pinserella's dogs proved once again successfull in many different clubs. Congratulations to all the ones that placed in any Dog Of The Year -competition, especially to Pinserella's Isadora, who placed third in the HSK:s Show Dog Of The Year -competition and Best Bitch 8. in the breed club, Pinserella's Mustikka, who placed third in the Agility Dog Of The Year -competitions at both ATT as well as the breed club, and Pinserella's Tiikerililja, who placed Best Bitch 3. in the breed club!


22.1.2006 - NÄYTTELYMENESTYSTÄ TURUSSA

Turun kansainvälinen Top Dog Show oli jälleen tasokas ja suuri näyttely. Ruotsalainen erikoistuomari Patric Ragnarson oli houkutellut paikalle suuren joukon hyvätasoisia kääpiöpinsereitä. Pinserella's kennelin ilmoitetut koirat ylsivät tasaisesti kaikki hyvään tulostasoon saaden hienot arvostelut: Cedric palkittiin laatumaininnalla Erittäin Hyvä ja sijoittui kolmanneksi. Esmeralda menestyi tiineydestään huolimatta saaden laatupalkinnon erittäin hyvä ja sijoittuen toiseksi. Näin Esmeraldan syntymättömät pennut saivat jo nuorena tuntuman näyttelymenestykseen, mitäköhän kehäkettuja niistä vielä oikein kasvaakaan ;)! Esmeraldan jälkeen kolmanneksi sijoittui tämän sisko Isadora, joka palkittiin myös arvosanalla Erittäin Hyvä. Mustiina sai laatupalkinnon Erinomainen ja sijoittui valioluokassa toiseksi sekä Paras Narttu -kisassa neljänneksi. Näin saimme myös kokoon Pinserella's kasvattajaluokan, joka saikin erinomaisen arvostelun sekä Kunniapalkinnon! Kiitokset kasvattiemme omistajille ja kannustusjoukoillemme!

22.1.2006 - SHOW SUCCESS ATT TURKU INTERNATIONAL

The traditional Turku international Dog show turned once again out to be a huge, interesting, high quality show - and a success for the Pinserella's dogs. The swedish judge Patric Ragnarson had drawn many miniature pinschers to the show. All the entered Pinserella's dogs succeeded evenly: Cedric placed third with a VG. Esmeralda, though 3 weeks pregnant, placed second with a VG - what a start for the show carreer of her unborn puppies! ;) Isadora placed third with a VG right after her sister. Mustiina placed second in the championclass with an Excellent, and placed 4. in the Best Bitch -competition. Our breeder's group consisting of these four dogs got excellent critics and a prize of honour placing second!


6.1.2006 - DAISYLLE JÄLLEEN KISAMENESTYSTÄ

Pinserella's Mustikka osallistui perjantaina Riihimäellä kahteen agilitykisaan. 3-luokassa kilpaileva "Daisy" saavutti jälleen hienot tulokset, ensimmäisestä startista tulos 5 ja sijoitus 13. ja toisesta startista tulos 0 ja 4. sija - onnittelut Miialle!

6.1.2006 - AGAIN AGILITY SUCCESS FOR DAISY

Pinserella's Mustikka started in two agility trials in Riihimäki. "Daisy" who is competeing in class 3 achieved again some excellent results being placed 13. with 5 fault points and 4. with a clean run - congrats to Miia the handler!