Pinserella's Sanomat

uutisia ja saavutuksia 2008-2009

16.12.2009 - Jälleen kaksi terveystutkittua Pinserella's-kasvattia!

Pinserella's Piccolo Picasso ja Pinserella's Tartuffo tutkittiin kuluneella viikolla virallisissa terveystarkastuksissa molemmat silmien ja polvien osalta täysin terveiksi, onneksi olkoon!

14.12.2009 - Jälleen uusi Pinserella's-valio!

Voittaja-viikonloppu Helsingin Messukeskuksessa piti sisällään vuoden kaksi suurinta näyttelyä, joihin oli kumpanakin päivänä ilmoittautunut huimat 110 kääpiöpinseriä! Osallaistujia oli mm. ruotsista, norjasta ja venäjältä. Tämä joulunalusaika on monelle kasvatinomistajalle kiireistä aikaa, ja niinpä Pinserella's-tiimi osallistui tapahtumaan pienellä kokoonpanolla, kumpanakin päivänä vain neljällä koiralla. Kaikki koiramme saivat molempina päivinä hienot arvostelut, mutta erityisiä ilonaiheita olivat lauantaina Pernillan ja Mairen kaksoisvoitto avoimessa luokassa ja Pernillan sijoittuminen Paras Narttu-kilpailun toiseksi, mikä johti Vara-Cacibiin, Sertiin ja näin ollen Pernillan valioitumiseen! Onnittelut uudelle upealle Suomen Muotovaliolle, on hienoa viimeistellä valionarvo ennätyssuuressa näyttelyssä! Kasvattajaryhmiäkin oli ilmoitettu huimat yhdeksän kappaletta, mutta Pinserella's-poppoo (Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Sweet Salvador, Pinserella's Darling Diamond ja Pinserella's Pernilla) saavutti Kunniapalkinnon ja sijoittui kasvattajakilpailun kolmanneksi voiton mennessä ruotsiin. Pippa-muori kruunasi päivän olemalla ensin Paras Narttu -veteraani ja lopuksi vielä Rotunsa Paras Veteraani upeiden, hyväkuntoisten veteraanien joukosta. Sunnuntaina oli puolestaan Hennan vuoro loistaa avoimessa luokassa, jossa hän sijoittui hienosti toiseksi tuomarin todetessa: "Fantastic attitude & mover. I like her." Myös Pinserella's Little Leonardo oli pitkästä aikaa päässyt taas näyttelyyn, ja vähäisestä näyttelykokemuksesta huolimatta poika esiintyi erittäin mallikkaasti, ja oli myös tuomarin toimesta hienosti käsiteltävissä ja mitattavissa, ja palkittiin tällä kertaa laatumaininnalla Erittäin Hyvä. Sunnuntaina emme valitettavasti kiireen vuoksi ehtineet enää jäädä kasvattajakilpailuun, mutta päivä oli muuten kaikin puolin antoisa - kiitokset Marialle, Heikille, Virpille ja Riikalle hyvästä seurasta, hauskaa oli jälleen kerran hyvässä porukassa! :) Valiojuhlia odotellessa... :)

10.12.2009 - TURUN KANSAINVÄLISEN NÄYTTELYN MOLEMMAT CACIBIT JA ROP-KASVATTAJA PINSERELLA'S KENNELIIN!

Turun kansainvälisessä näyttelyssä 28.11.2009 oli jälleen paljon osaanottaqjia ja kova taso, ja myöskin tuomari Edh Kenneth oli tiukka. Sitäkin tyytyväisempiä saatoimme olla päivän saldoon: kaikki Pinserella's-koirat saivat laatupalkinnon Erinomainen tai Erittäin hyvä, ja Pinserella's kasvattajaryhmä sai Kunniapalkinnon ollen Rotunsa Paras. Pinserella's Real Rembrandt oli avoimen luokan kolmas, velipojan Pinserella's Sweet Salvador voittaen luokan ja oli Paras Uros 2 voittaen urosten Cacibin ja vara-Sertin! Nartuissa hieno menestys jatkui, Pinserella's Tiikerililja voitti valionartut, oli Paras Narttu ja VSP ja voitti narttujen Cacibin! Maire oli avoimen luokan toinen, Henna kolmas ja Pippamme oli jälleen Rotunsa Paras veteraani! Onnittelut Sallalle, Marialle, Heikille, Piialle ja Virpille menestyksestä ja kiitos jälleen hyvästä seurasta! :)

24.11.2009 - PINSERELLA'S KENNELIIN UUSI KAKSOISVALIO, MAAJOUKKUEMATKAN KUULUMISIA, PENTU-UUTISIA SEKÄ CACIB- JA SERTISATOA!

Marraskuun alku on ollut kiireistä aikaa. Ensin tuli kuun vaihteessa ajankohtaiseksi kauan odotettu astutus, joka onnistuikin kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti - näin ollen saamme toivon mukaan joulupentuja! :) Seuraava viikko meni Pippan kanssa maajoukkuematkaan valmistautuessa, ja niinpä olimme sitten 7.-8.11. Tanskassa nauttimassa Freestyle'n Pohjoismaisten Mestaruuskisojen mahtavista tunnelmista. Vaikka reissu oli rankka, niin Pippa viihtyi lentokoneen matkustamossa ja isoilla lentokentillä todella hyvin, ja tuntui hienolta saada edustaa Suomea tällaisessa tapahtumassa :). Kuvia palkintojenjaosta löytyy Kennelliiton sivuilta.

Samaan aikaan tapahtui myös Suomen puolella: Elsa osallistui agilitykisoihin. Päivän saldona oli nollavoitto, joka oli viimeinen Elsan tarvitsema tulos Suomen Agilityvalionarvoon! Onnittelut tuoreelle kaksoisvaliolle, FIN AVA & FIN MVA Pinserella's Esmeralda, joka jälleen todisti, että kauneus ja koulutettavuus voivat löytyä samasta koirasta! Vaikka Pinserella's kasvateissa on jo useampia agilityvalioita, se on kääpiöpinsereille vielä hyvin harvinaislaatuinen saavutus. Kaksoisvalioita ei löydy Suomesta ja koko maailmasta kuin kourallinen, näistä ensimmäinen oli meidän edesmennyt Ettamme, Elsan isoisoäiti. Myös Elsan isoäiti Pinserella's Mustikka on agilityvalio ja maajoukkueessakin kilpaillut koira, joka ohjaajansa sanojen mukaan on täydellinen agilitykoira, joten eipä se omena ole kauas puusta pudonnut ;). Samaisessa viikonlopun kisatapahtumassa Elsa saavutti myös hyppyrata-Sertin, eli pian saamme kenties juhlia taas yhtä valionarvoa lisää :) ... Onnittelut Riikalle upeasta menestyksestä! :)

Jyväskylän kansainvälinen näyttely on vuoden suurimpia koiratapahtumia, jonne oli ilmoittautunut 95 kääpiöpinseriä. Mekin lähdimme mukaan pienellä, mutta tasokkaalla joukollamme, ja kotiinviemisinä oli Mairelle (Pinserella's Masterpiece) Paras Narttu -luokan voitto, jo toinen Cacib ja Sert sekä VSP! Pinserella's Pernilla varmisti Paras Narttu -luokan kakkossijallaan Pinserella's-koirille kaksoisvoiton ja sai näin ollen vara-Cacibin ja Vara-Sertin. Remu (Pinserella's Rembrandt) oli Paras Uros -luokan neljäs! Kasvattiryhmämme sai Kunniapalkinnon ollen kilpailun toinen. Kiitokset Piialle, Virpille, Hennariikalle ja Sallalle hyvästä seurasta ja onnittelut menestyksestä!

26.10.2009 - PINSERELLA'S KASVATTAJARYHMÄ BEST IN SHOW HÄMEENLINNASSA!

Hämeenlinnan näyttelyyn oli ilmoittautunut lauantaillle 1400 koiraa ja 71 kääpiöpinseriä! Tarkka ja tiukka latvialaistuomari Inese Pablaka osasi käyttää kaikkia värejä, ja Erinomaiset tulokset eivät olleet itsestäänselvyys, kun Hyvää, Tyydyttävää ja Hylkäävääkin viuhahti kehässä tiuhaan tahtiin. Sitä suurempi ilonaihe meille oli kasvattiemme hieno menestys, kun kaikki koiramme saivat laatupalkinnot Erinomainen tai Erittäin hyvä, Saimin (Pinserella's Isolde) sijoittuessa avoimissa nartuissa toiseksi ja Remun (Pinserella's Rembrandt) sijoittuessa Paras Uros -kisassa neljänneksi! Teräsmummomme Pippa (Agabelle's Frendly Felicia) oli jälleen kerran Rotunsa Paras veteraani ja lisäksi Paras Narttu 3, mikä on upea saavutus 11 täyttävälle muorille. Kasvattajaryhmämme koostui kolmesta eri yhdistelmästä, sillä mukana olivat Saimi, Remu, Henna ja Pernilla. Ryhmämme oli Rotunsa Paras, ja mikä hienointa, voitti Best In Show -kilpailun rodun tuntevan tuomarin Matti Luoson arvostellessa! Kiitokset kasvattiemme omistajille Elisalle, Sallalle, Virpille ja Riikalle tämän hienon voiton mahdollistamisesta, ja onnittelut myös kaikille muille näyttelyssä menestyneille! Sunnuntaina Seinäjoen KV-näyttelyssä Pinserella's Henrik voitti Avoimen luokan urokset laatupalkinnolla Erinomainen, onnittelut Henkoille! :)

6.10.2009 - SYKSYN SAAVUTUKSINA SUOMENMESTARUUS JA MAAJOUKKUEPAIKKA, MENESTYSTÄ NÄYTTELYISSÄ, AGILITYSSA, TOTTELEVAISUUSKOKEISSA JA KOIRATANSSISSA JA UUSIA TERVEYSTULOKSIA!

Alkusyksy on ollut taas häkellyttävän menestyksekästä aikaa omille koirillemme ja muille Pinserella's-kasvateille. Kaikkea ei millään ehdi raportoimaan, mutta tässä tärkeimmät tulokset: Kääpiöpinsereiden rotumestaruuskilpailuissa Cedric (TK1 BH Pinserella's Cedric) voitti kääpiöpinsereiden Tottelevaisuuskokeiden Suomenmestaruuden ykköstuloksella ja kilpailee jatkossa Suomen ensimmäisenä kääpiöpinseriuroksena peräti voittajaluokassa. Toiseksi mittelöissä sijoittui Cedricin sisko, ensimmäistä kertaa tottelevaisuuskokeeseen osallistunut Pinserella's Esmeralda!Cedric lähettää onnittelut myös koepuolella kunnostautuneelle jälkikasvulleen, mestaruuskisoissa kolmanneksi sijoittuneelle Kamulle sekä Suomen ensimmäiselle pelastuskoirakokeen suorittaneelle kääpiöpinserille Pojulle! Viime vuoden mestari, Cedricin veli Pinserella's Vincent, ei valitettavasti voinut tällä kertaa osallistua ohjaajan sairauden vuoksi. Tällaisten pitkäkestoisten koesuoritusten läpivieminen tarkasti ja ilman palkkaa vaatii koiralta hyvää koulutettavuutta, vahvaa viettiä ja hyvää hermorakennetta, ja kääpiöpinsereitä näkeekin koepuolella todella harvoin, joten Cedric on syystä ylpeä sisaruksistaan ja lapsukaisistaan :).

Kääpiöpinsereiden Suomenmestaruuskilpailuissa Pinserella's Masterpiece osallistui ensimmäisiin agilitykilpailuihinsa, saavuttaen samantien nollavoiton! Tämä rata oli samalla "Mairen" koko elämän 20. ratasuoritus, takana siis vain kymmenkunta agilityn ratatreeniä ja muutama möllikisastartti - mutta niinhän se sanonta kuuluu, että lahjattomat treenaa, ja täytyy kyllä tunnustaa, että Cedricin ja Mairen kanssa on helppo saavuttaa tuloksia todella vähäiselläkin harjoittelulla. Mairen pääharrastus on kuitenkin tällä hetkellä vielä näyttelyt, joissa käydään harvoin mutta menestyksekkäästi. Agilityssa kun Maire joutuu valitettavasti tyytymään tällaisen selkävaivaisen hitaan ohjaajan ohjaukseen, mutta onneksi Maire on sekä itsenäiseen työskentelyyn kykenevä että hyvin hallinnassa, joten kauko-ohjauskin sujuu radalla aina tarpeen vaatiessa. Tällainen heikolla terveydellä varustettu ohjaajakin voi siis saavuttaa hyvän koiran kanssa agilitymenestystä! :) Hienoja tuloksia tahkosivat myös sijoituksia saavuttaneet Pinserella's Punapaula ja Pinserella's Minea, viime vuoden mestari Pinserella's Mustikka ei valitettavasti päässyt osallistumaan ohjaajan sairauden vuoksi.

Samaan aikaan Nokialla Pinserella's Rembrandt saavutti jo toisen Sertinsä ollen Paras Uros ja VSP - Pippa-muorimme puolestaan oli jälleen näyttelyn rotunsa vanhin mutta myös Rotunsa Paras veteraani! Best In Show -kehässäkin tuomari valitsi mummon vielä kuuden jatkoon päässeen joukkoon. Vantaan suuressa näyttelyssä Pippa pisti vielä paremmaksi - Rotunsa Parhaan veteraanin sijoituksen lisäksi Pippa sijoittui Paras Narttu -kisassa kolmanneksi lukuisten nuorien huippunarttujen edelle saavuttaen vielä vanhoilla päivillään vara-Sertin! Samainen rautarouva osallistui myös Koiratanssin maajoukkuekarsintakisoihin, ja nyt edessä häämöttää kilpailumatka Tanskan Pohjoismaisiin Mestaruuskisoihin edustamaan Suomea! Edesmenneen Ettamme , Cedricimme ja kasvattimme Daisyn tavoin on siis nyt myös Pippa tehnyt kääpiöpinsereiden historiaa harrastusrintamalla - Pippan kesän Best In Show -veteraanin sijoitus taisi tosin ilmeisesti sekin olla rodulle ensimmäinen laatuaan.

Turun agilitykisoissa taasen siskokset Pinserella's Minea ja Pinserella's Isolde ottivat kakkosluokassa hienon kaksoisvoiton - tämä ei tosin ole ennenkuulumatonta, sillä sisarusten kaksoisvoittoihin ovat yltäneet jo edellistenkin pentueiden Pinserella's-koirat jopa kolmosluokassa.

Vaikka käymme suhteellisen harvoin ja pienellä porukalla näyttelyissä, eikä pienimuotoinen kasvatustyömme tuota suurta koiramäärää millä prameilla kehissä, olemme saavuttaneet kasvattajaryhmillämme kohtalaista menestystä, joka on nostanut Pinserella's-kennelin Kennelliiton kaikkien rotujen Vuoden Kasvattaja -kisassa kaikkien Suomen tuhansien kasvattajien joukosta tässä vaiheessa vuotta sijalle 53.! Kääpiöpinseri-kennelit ovat tällä listalla suhteellisen harvinainen näky, joten kiitoksia näyttelyissä käyville kasvatinomistajillemme, jotka mahdollistitte tämän tähänastisen sijoituksen!

Onnittelut omistajille sekä yllämainituista että muista, täällä mainitsemattomista hienoista tuloksista, joita monipuoliset Pinserella's-koirat ovat taas saavuttaneet eri lajien parissa kuluneen kuukauden aikana!

Huimien saavutusten lisäksi saimme iloita 4.10. järjestämämme Pinserella's-pentuetapaamisen runsaasta osaanotosta: paikalle oli kutsuttu vuoden 2007 ja sen jälkeen syntyneet Pinserella's-pentueet, ja lähes kaikki pääsivät paikalle! Koiria omistajineen olikin taas kiva nähdä, sillä vaikka useimpien kanssa tavataankin jopa viikottain, niin nyt nähtiin iloksemme pitkästä aikaa myös porukan kaukomatkalaisia! Oli ilo kuulla niin monien tyytyväisten koiranomistajien kuulumisia ja hyviä uutisia.Kiitos hyvästä seurasta ja hauskasta päivästä kaikille osallistuneille! :) Pentuetapaamisen kuvasatoa päivitetään tänne sivuille ensi tilassa :)

Ps. 6.10. päästiin lisäämään Pinserella's Rembrandt terveystutkittujen kasvattiemme pitkään listaan, ja iloksemme poika todettiin sekä silmien että polvien osalta terveeksi!

13.8.2009 - KULUNUT KUUKAUSI MERKITSI PINSERELLA'S -KOIRILLE TAAS TUTTUUN TAPAAN LUKUISIA SERTEJÄ, RYHMÄSIJOITUKSIA, BEST IN SHOW -SIJOITUKSIA JA HIENOJA AGILITYTULOKSIA

Salon näyttelyssä alkanut hieno menestysputki jatkui Helsingin näyttelyssä, missä oli tällä kertaa Pinserella's Pernillan vuoro sijoitua Parhaaksi Nartuksi saavuttaen näin toisen Sertinsä! Porin näyttelyssä Pinserella's Masterpiece "Maire" korjasi koko potin ollen ison, kansainvälisen näyttelyn yli kuudestakymmenestä kääpiöpinseristä Rotunsa Paras. Näin kolme narttuamme olivat perättäisissä näyttelyissä korjanneet Sertit talteen! Maire tosin pisti vielä paremmaksi sijoittuen vielä ryhmäkehässä kovatasoisen FCI 2 -ryhmän Ryhmän Paras -kisan toiseksi (RYP 2)! Pinserella's Rembrandt saavutti Paras Uros -luokassa hienosti neljännen sijan, onnittelut omistajalle! Turun elonäyttelyssä Pinserella's Henrik saavutti Vara-Sertin Paras Uros 2 -sijalla, ja Pinserella's Pernilla oli Paras Narttu -kisan 4. - kasvattajaryhmämme oli ROP ja sijoittui Best In Show -kehässä koko näyttelyn kolmanneksi parhaaksi kasvattajaryhmäksi!

Heinäkuussa Pinserella's -koirat näyttivät tuttuun tapaan myös osaamistaan agilityradoilla. Osallistumisoikeuden agilityn MM-karsintoihin oli saavuttanut vain kourallinen kääpiöpinsereitä, niiden joukossa tuttuun tapaan kolme Pinserella's-koiraa. Pinserella's Mustikka ja Pinserella's Esmeralda ahkeroivat hienoja tuloksia MM-karsinnoissa selviytyjen finaalipäivälle. Pinserella's Mustikka onnistui melkein uusimaan historiallisen maajoukkuepaikkansa, mutta ohjaajaan hetkellinen hyytyminen viimeisellä radalla koitui sitten valitettavasti parivaljakon kohtaloksi, onnittelut kuitenkin hienoista suorituksista :). Pinserella's Ramona kävi tekemässä Vantaalla suurilukuisessa kolmosluokan kisassa nollatuloksen, onnittelut jälleen tästäkin hienosta tuloksesta Katjalle ja Moonalle! :)

Onnittelut kaikille muillekin menestyneille Pinserella's-koirille omistajineen, saavutuksia ja tuloksia alkaa tulla nykyään sellaiseen tahtiin, ettei sivutila riitä enää kaikkien uutisten päivittämiseen! :) Kiitokset toki tuttuun tapaan myös kotikoirien tunnollisille omistajille. Monet kasvattimme viettävätkin parhaillaan lomaa omistajiensa kanssa kesälaitumilla, ja on päässyt matkustelunkin makuun. Vekun emäntä lähettikin hienosti sujuneen lentokonematkan jälkeen onnellisena terveisiä: "Meillä on ihana koira! Paras hankintamme!! :)". Näinhän se on, että hyvähermoisen ja tasapainoisen koiran kanssa sekä harrastaminen että arki ovat yhtä juhlaa :). Itsekin matkustelen työni vuoksi paljon, ja meidän ihana nelikko on aina matkassa mukana. Välillä tosin käy nolosti, kuten viime reissussa, ja huomaa unohtaneensa kaikki koirien taluttimet kotiin, kun koirat kulkevat aina joka paikassa vapaana :) ... Mutta remmithän olivatkin vain tottelemattomia koiria varten, eikös se niin mennyt ;)! Terveisiä siis sekä kaikille aktiiviharrastajille että lomailijoille, seuraavassa Pinserella's-miitissä taas nähdään! :)

4.-5.7.2009 - VIIKONLOPUN SERTISATOA PINSERELLA'S-KOIRILLE SEKÄ AGILITYSSA ETTÄ NÄYTTELYISSÄ!

Pinserella's Isolde saavutti Agirodussa agility-Sertin, eli kolmannen nousunollan kakkosluokkaan! Pinserella's Petronella puolestaan oli Kokkolan kansainvälisessä näyttelyssä Paras Narttu 2. saavuttaen Sertin ja Vara-Cacibin! Onnittelut Elisalle ja Johannalle huimista suorituksista! :)

6-.7.6.2009 - LUKUISIA ROTUNSA PARHAAN JA BEST IN SHOW -SIJOITUKSIA KOIRILLEMME VIIKONLOPUN AIKANA!

Takana on jälleen huima näyttelyviikonloppu koirillemme, joka toi molempina päivinä ryhmäkehäsijoituksia ja sunnuntaina rotukehän kaikki ROP-sijoitukset! Pinserella's Rembrandt oli lauantain näyttelyssä Paras Uros -kilpailun toinen saavuttaen jälleen kerran Vara-Sertin. Pinserella's Darling Diamond eli meidän Henna, jonka pentu Prinssi Kaspian lähti vastikään maailmalle, osallistui heti taas näyttelyihin, ja saavutti Salossa kovassa kisassa Sertin ja Rotunsa Parhaan sijoituksen! Samaisessa kehässä Pinserella's Masterpiece eli Maire oli Paras Narttu -kisan kolmas! Rautarouvamme Pippa puolestaan sijoittui 10,5 vuoden kunnioitettavassa iässä kumpanakin päivänä Rotunsa Parhaaksi Veteraaniksi ja voitti lauantaina koko näyttelyn parhaimman eli Best In Show -veteraanin kilpailun! Lieneekö kukaan kääpiöpinseri saavuttanut aikaisemmin vastaavaa? Tuomarina Best In Show -kehässä toimi kääpiöpinserit hyvin tunteva Janiki Steinbock. Kasvattajaryhmämme oli molempina päivinä Rotunsa Paras, ja sijoittui sunnuntaina Best In Show -kehässä neljänneksi! Kiitokset kaikille mukana olleille ja onnittelut erinomaisten tulosten johdosta myös Pinserella's Sweet Salvadorille, Piccolo Picassolle, Red Rubylle, Petronellalle ja Pernillalle! :)

Kevät on muutenkin taas ollut vilkasta aikaa niin näyttely- kuin agilityrintamallakin, ja jälleen Pinserella's-kasvattien omistajat ovat ahkerasti terveystutkituttaneet koiriansa. Pinserella's Henrikin virallinen silmätarkastus uusittiin, ja poika on yhäkin vain terve. Pinserella's Benjamin, jo reilusti miehen ikään ehtinyt erittäin aktiivinen ja liikunnallinen kaveri, kävi rutiininomaisessa rankakuvauksessa, eikä selkä- ja lannerangasta löytynyt edelleenkään mitään kulumia tai muita muutoksia tai poikkeamia. Myös Pinserella's Isadora uusintatutkittiin silmien osalta edelleenkin terveeksi.

Pinserella's Petronella menestyi hienosti Lahden isossa Kansainvälisessä näyttelyssä voittaen avoimen luokan ja saavuttaen Vara-Sertin! Suomalaistuomarin Annukka Paloheimon arvostelu kuvaakin tätä ryhdikästä ja ihanaluonteista neitokaista hyvin: ”Erinomaisen mittasuhteet, sopiva voinmakkuusaste. Tyylikäs pää, hyvät korvat, etukulmauksia saisi olla enemmän ja säkä selvempi. Seistessä kaunis kokonaisuus. Hyväasentoinen häntä. Upea luonne”

Harjavallan näyttelyssä tuomarina oli Igor Selimovic Kroatiasta, ja kääpiöpinsereitä oli ilmoitettu huimat 41. Pinserella's Isadora sijoittu laatupalkinnolla Erinomainen luokkansa kärkeen ja Paras Narttu -kisan kolmanneksi! Pinserella's Rembrandt sijoittui Parhaaksi Urokseksi ja Vastakkaisen Sukupuolen Parhaaksi saavuttaen näin Sertin!

Pinserella's Henrik sijoittui Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä 15.3. erittäin tarkan saksalaistuomarin arvostelussa avoimen luokan 3. laatupalkinnolla Erinomainen. Samaisessa näyttelyssä Henrikin poika Pinserella's Rembrandt voitti luokkansa.

Jyväskylän näyttelyssä Henrik sijoittui avoimen luokan 4. laatupalkinnolla Erinomainen: "Ryhdikäs uros jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Pitkä hyväilmeinen pää. Hyvät kuivat posket. Kaunis ylälinja."

Pinserella's Vincent nousi agilityn ylimpään luokkaan! Agility-Sertiin johtanut nollatulos saavutettiin hienon kakkossijan kera. Pinserella's Mustikka taasen on tuttuun tapaansa kahminut agilityn eliittiluokassa tänä keväänä taas niin paljon palkintosijoja, että kasvattajakin on mennyt jo laskuissa sekaisin :). Myös muille kolmosluokan koirakoillemme, kuten Pinserella's Esmeraldalle ja Pinserella's Ramonalle, en kertynyt kevään mittaan hyviä tuloksia. Esmeralda ja Mustikka pääsevätkin osallistumaan Agilityn SM-kisoihin ja molemmat valittiin myös yhdistyksensä edustusjoukkueeseen!

Pinserella's Isolde saavutti agilityssa jo toisen 0-tuloksensa sijoittuen hienosti toiseksi! Pinserella's Esmeralda saavutti 16.5. jo toisen nollavoittonsa agilityn kolmosluokassa, ja on näin ollen enää yhden nollavoiton päässä harvinaista kaksoisvalion arvoa! Myös Pinserella's Ramona ja Minea ovat kisaneet ahkerasti ja hienoin tuloksin!

Parhaimpia uutisia on tietenkin aina omistajien arjessa kokemat ilon hetket koiriensa kanssa. Näin kertoi Pinserella's Little Leonardon emäntä kevätkelien lämmetessä: "Nyt olen taas saanut erityisesti iloita Vekun kiltteydestä. Poju on kirmaillut vapaana pihallamme, eikä ole edes meinannut lähteä karkuteille!" Myös Pirkanmaan suunnalta kerrottiin kuulimisia: "Hilleviltä terveisiä! Elämä on ihanaa, kun on Kultahippu arjessa mukana :-)"

Pippa kävi 9.5.2009 Raision torilla järjetetyssä liikuntatapahtumassa esittelemässä Koiratanssia. Sateisesta säästä huolimatta rautarouva nautti esiintymisestä ja näytti kaikille mallia, miten se tassu nousee vanhallakin - ikää rouvalla on nimittäin jo 10,5 vuotta, ja edelleen kunto on kuin nuorella koiralla konsanaan!

Onnittelut kasvattiemme omistajille jälleen kerran hienojen terveys-, näyttely- ja kisatulosten johdosta ja kiitoksia aktiivisuudesta ja tunnollisuudesta! :)

Kevät on tullut! :) Kuvissa ruskea rautarouva Pippa, herrasmies Cedric, ja teinivahvistus Maire. Kuvat Vesa Simola.

29.1.2009 - UUSIA TERVEYSTULOKSIA!

Eilen Pinserella's Brunetan tyttäret Pinserella's Esmeralda, Ramona, Paloma, Antoinetta ja Isadora täyttivät jo 5 vuotta! Näihin vuosiin on mahtunut valionarvoja, agilitysertejä, lukemattomia agility- ja näyttelyvoittoja, mutta mikä hienointa, tyttöset ovat edelleenkin täysin terveitä - onnittelut päivänsankareille! :)

Pinserella's Minea oli eilen rutiininomaisessa terveystutkimuksessa ja sai eläinlääkäriltä täysin terveen paperit - röntgenissä kuvattiin siis lonkat, kyynärät ja koko selkä, lisäksi eläinlääkäri tarkisti polvinivelten kunnon. Kääpiöpinsereillä ei onneksi olla paljon lonkka- tai selkäongelmia havaittu, mutta koska rodussa kuitenkin on muutama satunnainen lonkka- ja selkävikatapaus ollut, ovat monet tunnolliset kasvatinomistajamme teettäneet koirillaan varmuudeksi myös nämäkin terveystutkimukset. Muita luustokuvissa terveiksi todettuja kasvattejamme ovat mm. Pinserella's Priamos, Pinserella's Mustikka ja Pinserella's Vincent, jotka ovat Minean tavoin kaikki harrastaneet vuosia agilitya ja muita luustoa rasittavia koiraurheilulajeja, sekä Pinserella's Isadora. Onnittelut ja kiitokset koirien omistajille! :)

26.1.2009 - TURUN KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ VEKKU PARAS UROS 2, PIPPA ROTUNSA PARAS VETERAANI!

Turun kovatasoisessa kansainvälisessä näyttelyssä saatiin taas mukavasti menestystä Pinserella's-koirille! :) Omat tyttömme Henna ja Maire palkittiin molemmat laatumaininnalla Erinomainen, ja Maire voitti luokkansa Hennan sijoittuessa neljänneksi! Velipoika Vekku pisti paremmaksi voittaen nuoret urokset ja sijoittuen keskenkasvuisuudestaan huolimatta Paras Uros -luokassa hienosti toiseksi saaden Vara-Sertin ja Vara-Cacibin! Myös Elsa, Dali ja Frida todettiin tuomarin toimesta Erittäin Hyväksi. Päivän kruunasi Pippan, meidän 10-vuotiaan teräsmummomme ja monien pinserella's-koirien äiti ja isoäiti, kehävisiitti - tuomari kehui Pippan erinomaista ulkomuotoa ja kuntoa, ja oli ilo esittää kehässä näin vetreää ja hyvin säilynyttä eläkeläistä. Näin Pippa olikin sitten rotunsa paras veteraani, ja pääsi vielä kunniakierrokselle Best In Show -kehään. Kasvattajaryhmämme, joka koostui kahdesta mustasta (Maire eli Pinserella's Masterpiece, ja Vekku eli Pinserella's Little Leonardo) ja kahdesta ruskeasta (Henna eli Pinserella's Darling Diamond ja Frida eli Pinserella's Red Ruby) sai myös kunniapalkinnon. Viime aikojen voitokkaimmat kasvattimme, Remu ja Pernilla, olivat harmiksemme estyneitä osallistumaan. Onnittelut ja kiitos kaikille mukana olleille kasvatinomistajillemme, oli jälleen kerran hieno päivä hyvässä seurassa! :)

TAKANA TULOSRIKAS VUOSI 2008 PINSERELLA'S-KOIRILLE!

Vuosi lähestyy loppuaan, joten nyt on hyvä hetki muistella loppuvuoden 2008 suuria saavutuksia ja kohokohtia:

Syksyn mittaan saimme iloita lukemattomista hienoista tuloksista niin terveystarkastuksissa, luonnetesteissä, agilitykilpailuissa, tottelevaisuuskokeissa, koiratanssikisoissa ja näyttelyissä. Syyskuussa järjestimme Turussa joukkotarkastustilaisuuden, jossa todettiin tutkitusti terveeksi kaikki osallistuneet kasvattimme! Erityisesti iloitsimme tietenkin omien koiriemme hienoista tuloksista: 10-vuotias teräsmummomme Pippa, joka on useiden Pinserella's-koirien äiti, on edelleenkin täysin terve, samoin nelivuotias Cedric sekä tulevat jalostuskoiramme Henna (Pinserella's Darling Diamond) ja Maire (Pinserella's Masterpiece), joiden sisaruksistakin nyt suuri osa on jo terveystutkittuja. Tänä vuonna uusintatarkastettiin monia iäkkäämpiä kasvattejamme ja jalostuskoiriamme, ja suureksi iloksemme kasvateissamme ei ole vieläkään todettu yhtään kaihitapausta!

Luonnetestiin osallistui tänä vuonna huima määrä kasvattejamme - kiitokset aktiivisuudesta omistajille Pinserella's Ramonan, Benjaminin, Petronellan, Minean ja Isolden luonnetestituloksista!

Vuoden hienoimpiin hetkiin kuuluu epäilemättä Pinserella's Mustikan, eli "Daisyn" pääseminen Suomen agility-edustusjoukkueeseen. Koskaan aiemmin ei ole yksikään kääpiöpinseri yltänyt pohjoismaissa maajoukkuetasolle, ja Daisy oli MM-joukkueen varakoirana tänä vuonna ainut kääpiöpinseri MM-kisatapahtumassa! Onnittelut Miialle ja Daisylle hienoista suorituksista MM-karsinnoissa ja MM- sekä Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa.

Monet muutkin Pinserella's-koirat saavuttivat tänä syksynä hienoja agilitytuloksia. Pinserella's Ramona nousi äskettäin agilityn kolmosluokkaan, ja Katja on tehnyt myös nuoremman koiransa, Pinserella's Minean, kanssa hienoja tuloksia kakkosluokassa! Tämän sisko, tuulennopea Pinserella's Isolde on jo päässyt näyttämään kyntensä agilityradoilla, ja tästä koirakosta kuullaankin varmasti vielä. Pinserella's Esmeralda on kahminut nollatuloksia ja palkintosijoja nelin tassuin agilityn kolmosluokassa, joten tämä koirakko nähdään ensi vuonna varmasti SM-kisoissa ja MM-karsinnoissa. Pinserella's Vincent saavutti tänä vuonna tottelevaisuuskoetulosten lisäksi myös nousunollat agilityn kakkosluokkaan. Myös velipoika Pinserella's Elmer aloitti agilityuransa vauhdikkaasti ja hallitusti, onnea Elmerille ja Marjolle! Useat muutkin Pinserella's-koirat ovat valmiina kisaradoille heti vuoden vaihduttua, onnea heille tuleviin koitoksiin!

Vanhassa vara parempi, kuuluu sanonta, jonka meidän Pippa-muorimme päätti osoittaa todeksi: rautamummo päätti aloittaa vanhoilla päivillään uuden harrastuksen, ja niinpä Pippa osallistui parin kuukauden harjoittelun jälkeen syksyllä ensimmäisiin koiratanssikisoihinsa - tuloksenaa Kunniapalkinto eli luokkanousu ja hieno kolmas sija! Samassa kilpailussa debytoi myös Pupu (Pinserella's Tiny Tiffany) hienolla tuloksella, ja konkari Speedy (Pinserella's Priamos) kahmaisi avoimessa luokassa palkintopallilta kakkospystin. Pippa osallistui reilun kuukauden päästä seuraaviin kisoihinsa, ja saavutti tällä kertaa isossa luokassa voiton ja jälleen luokkanousun! Pippan kilpailuvideon voi tallentaa tästä linkistä (tiedoston koko 110Mt), kiitos Miialle kuvaamisesta!

Näyttelyrintamalla koettiin hienoja hetkiä, sillä toimme tänä vuonna kehiin jälleen uuden sukupolven hienoja koiria: kaikki juniorimme saavuttivat upeita tuloksia, oma Mairemme palkittiin useilla vara-Serteillä kuten veljensä Remukin, ja myös kaikki muutkin koirat tästä pentueesta aloittivat näyttelyuransa hienoin tuloksin, onnea! Myös meidän Henna ja sisaruksensa Kaxen ja Frida saavuttivat kehistä tasaisen erinomaisia tuloksia, isosisko Pernillan upeaa Rotunsa Paras- ja Ryhmäkehäsijoitusta unohtamatta! Esitimme kesän ja syksyn mittaan myös jälleen useita menestyksekkäitä kasvattajaryhmiä, joissa esiintyivät konkariemme sijaan nämä tuoreet tähtemme :)

Tässä mainittuna vain osa syksyn hienoista tuloksista ja kasvattiemme saavutuksista - onnittelut ja kiitokset kaikille kasvattiemme omistajille upeista tuloksista, aktiivisesta yhteydenpidosta ja yhdessä koetuista kohokohdista! Hienoimmiksi hetkiksi lasken ehkä kuitenkin ne lukuisat viestit ja terveiset, joissa Te kasvatinomistajat olette kiitelleet hyvistä ja hienoluonteisista koiristanne - kasvattajan sydäntä lämmittää vielä tuloksiakin enemmän tieto siitä, että koira ja omistaja tuovat toisilleen onnea ja iloa jokapäiväisessä arjessa:). Tammikuussa tavataan taas samoissa merkeissä Pinserella's-miitissä! :)

30.-31.8.2008 - PINSERELLA'S PERNILLA ROTUNSA PARAS JA RYP-2, PINSERELLA'S ESMERALDALLE ENSIMMÄINEN AGILITYVALIO-TULOS!

Tampereen näyttelyyn oli ilmoitettu 38 kääpiöpinseriä norjalaistuomari Leif Ragnar Hjort'in arvosteltavaksi. Pinserella's Rembrandt saavutti jälleen Vara-Sertin, kuten kahdessa ensimmäisessäkin näyttelyssään, ja oli Paras Uros 3.! Pinserella's Henrik sijoittui laatupalkinnolla Erittäin Hyvä luokassaan kolmanneksi, ja myös Pinserella's Masterpiece ja Darling Diamond ja Isadora palkittiin laatumaininnalla Erittäin Hyvä. Pinserella's Pernilla korjasi tässä kolmannessa näyttelyssään koko potin ollen Paras Narttu,saaden Sertin ja ollen Rotunsa Paras! Myös kasvattajaryhmämme, johon osallistuivat Henrik, Rembrandt, Darling Diamond ja Pernilla, sai erinomaisen arvostelun, kunniapalkinnon ja ROP-tuloksen. Valitettavasti kasvattajaryhmään osallistuneet eivät voineet jäädä enää loppukehään, mutta Pinserella's Pernilla meni ryhmäkehään edustamaan kääpiöpinsereitä kovatasoisessa kakkosryhmässä - ja sijoittui Ryhmän Paras -kilpailussa toiseksi, mikä on kääpiöpinserille harvinainen saavutus!Pinserella's-koirista aiemmin ryhmäsijoituksiin on yltänyt Pinserella's Tiikerililja, Pinserella's Isadora ja pentunäyttelyssä Pinserella's Maximillian.Onnittellut ja kiitokset taas kaikille mukana olleille Pinserella's -kasvateille hienosta menestyksestä ja hyvästä seurasta! :)

Viikonlopun menestysputki jatkui Pinserella's-koirilla myös agilityrintamalla, sillä Salon agilitykilpailuissa tuorehkokolmosluokan koirakko Pinserella's Esmeralda eli "Elsa" ja Riikka saavuttivat luokkavoiton virheettömällä suorituksella - siis myös ensimmäisen kolmesta Agilityvalionarvoon tarvittavasta nollavoitosta! Elsasta on siis kovaa vauhtia tulossa uusi kaksoisvalio, kun kauneus ja koulutettavuus viihtyvät samassa koirassa :). Riikka sijoittui Wilman eli Pinserella's Punapaulan kanssa toisessakisassa kolmosluokassa hienosti kolmanneksi, onnea Riikalle upeasta menestyksestä! Myös Pinserella's Ramona ja Minea saavuttivat kakkosluokassa Katjan luotsaamana tulokset, vaikka radalla tulikin ylimääräisiä mutkia matkaan :). Pinserella's Mustikka puolestaan on ollut muiden maajoukkuejäsenten kanssa yhteisharjoituksissa - terveisiä Miialle ja "Daisylle", olemme ylpeitä Suomen ellei maailman parhaasta agilitykääpiöpinseristä ohjaajineen! :)

24.8.2008 - PINSERELLA'S MUSTIKALLE VARA-CACIAG AGILITYSTA!

Turun Seudun Agilityurheilijat järjestivät sunnuntaina kansainväliset agilitykilpailut. Kilpailun sijoitukset ratkaistaan kahden radan tulosten perusteella. Kilpailuun oli ilmoittautunut suuri määrä suomen huippukoirakoita kilvoittelemaan kansainväliseenagilityvalionarvoon tarvittavista CACIAGeista. Ratojen yhteistulosten perusteella Miia ja "Daisy" eli Pinserella's Mustikkapäätyivät jaetulle ensimmäiselle sijalle, sillä heillä oli sekunnin sadasosan tarkkuudella sama tulos kuin Jannella ja Toffolla!Koirakot joutuivat siis uusimaan radan, jotta heidän keskinäinen sijoituksensa selviäisi! Miia ja Daisy starttasivat ensimmäisinätehden vielä entistä nopeampaa kierrosta. Voitto oli jo lähellä, mutta sitten Daisyn kohtaloksi koitui kolmanneksi viimeiselläesteellä keinulta tipahtaminen! Näin Miialle ja Daisylle siis kuitenkin kovatasoisessa kansainvälisessä kilpailussahieno kakkossija ja siten Vara-CACIAG - olisikohan peräti ensimmäinen kääpiöpinserille laatuaan! Onnea Miia ja Daisy jälleenhienosta suorituksesta! :)

23.8.2008 - NÄYTTELY- JA AGILITYMENESTYSTÄ!

Turun agilitykilpailuissa Pinserella's Vincent saavutti jo toisen nousunollansa! Vincent saavutti myös viime viikolla pidetyissä ATT:n mestaruuskilpailuissa parhaan ykkösluokkalaisen palkinnon ja kolmannen sijan kaikkien minien kesken!

Valkeakosken näyttelyssä Ligita Zake arvosteli 43 kääpiöpinseriä. Pinserella's Little Leonardo osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn, ja pojan saaman hienon arvostelun ja laatupalkinnon Erittäin Hyvä sekä junioriluokan neljänenn sijan myötä nyt jo neljä koiraa tuosta pentueesta on palkittu ja sijoittunut näyttelyssä! Pinserella's Just A Jewel palkittiin tämän tarkan tuomarin toimesta ainoana junioriuroksena laatupalkinnolla Erinomainen, ja näin "Kaxen" voittikin luokkansa! Pinserella's Masterpiece palkittiin laatupalkinnolla Erinomainen ja neljännellä sijalla, Pinserella's Darling Diamond sijoittui tämän eteen kolmanneksi Erinomaisella arvosanalla! Pinserella's Isadora sai avoimessa luokassa laatupalkinnon Erittäin Hyvä. Saimme myös kokoon kasvattajaluokan näistä neljästä nuoresta juniorikoirasta, joka sijoittui kolmanneksi. Kiitokset jälleen kaikille mukana olleille ja onnittelut hienoista tuloksista!

17.8.2008 - PINSERELLA'S MUSTIKKA KÄÄPIÖPINSEREIDEN AGILITYN SUOMENMESTARI, PINSERELLA'S VINCENTILLE NOUSUNOLLA!

Pinserella's Mustikka, joka tottelee nimeä "Daisy" osallistui tänään kääpiöpinsereiden agilityn suomenmestaruuskisoihin Miian luotsaamana. Parivaljakko voitti rotumestaruuden suvereenisti, mikä ei toki tullutyllätyksenä, olihan Daisy Suomen agilityn MM-karsinnoissa ylivoimaisesti rotunsa menestynein edustaja kautta aikojen.

Monitaituri Pinserella's Vincent jatkoi edellisen päivän hienoa menestystään, tällä kertaa kuitenkin eri lajissa, eli agilityn parissa.Koirakko saavutti agilityssa ensimmäisen nousunollansa!Onnea jälleen Miialle viikonlopun hienosta menestyksestä! :)

Ps. Kääpiöpinsereiden agility- ja tottelevaisuusmestaruuksiin osallistuneista koirista tarkalleen puolet oli Pinserella's-koiria!

16.8.2008 - PINSERELLA'S VINCENT KÄÄPIÖPINSEREIDEN TOTTELEVAISUUDEN SUOMENMESTARI!

Pinserella's Vincent osallistui tänään kääpiöpinsereiden tottelevaisuuden suomenmestaruuskokeisiin. Vincent kilpaili alokasluokassa ja voitti kääpiöpinsereiden rotumestaruuden - onnea Miia ja Vincent hyvästä tuloksesta huonoissa sääolosuhteissa! :)

3.8.2008 - PINSERELLA'S ESMERALDALLE NOLLATULOS AGILITYN KORKEIMMASTA LUOKASTA!

Pinserella's Esmeralda eli "Elsa" jatkoi Riikan luotsaamana Pinserella's-koirien hienoa menestysputkea saavuttamalla sunnuntain kisoissa tiukkatasoisessa kolmosluokassa neljännen sijan virheettömällä tuloksella! Onnea SM-0-tilin korkkaamisesta Elsalle ja Riikalle! :)

3.8.2008 - PINSERELLA'S MINEALLE AGILITYN NOLLAVOITTO JA NOUSU KAKKOSLUOKKAAN!

Vastikään kisauransa aloittanut "Nöpö" eli Pinserella's Minea teki tänään Katjan luotsaamana Kirkkonummen kisoissa luokkansa ainoan nollatuloksen vaativalla radalla ja saavutti sillä paitsi voittosijan myös menolipun kakkosluokkaan! Onnittelut Katjalle ja Nöpölle hienosta työstä!

27.7.2008 - PINSERELLA'S MUSTIKKA JA MIIA NELJÄNSIÄ AGILITYN MM-KARSINNOISSA!

Tänään Miia ja "Daisy" tekivät suomalaista kääpiöpinseri-historiaa yltäen agilityn PM-joukkueeseen ja MM-joukkueen varakoirakoksi! Näin tullaan näkemään ensimmäistä kertaa kautta aikojen Pohjoismaisissa Mestaruuskipailuissa kääpiöpinseri!Onnittelut Daisylle ja Miialle upeista tuloksista flunssasta huolimatta! Koutsinne ja kasvattajatätinne on ylpeä teistä, tätä juhlitaan!! :))

27.7.2008 - PINSERELLA'S-KOIRILLE MENESTYSTÄ PORIN NÄYTTELYSSÄ JA AGILITYN MM-KARSINNOISSA!

Sunnuntai Porin kansainvälisessä näyttelyssä osoittautui yhtä helteiseksi ja menestyksekkääksi kuin lauantai! Kehään oliilmoittautunut peräti 71 koiraa, jotka oli jaettu suuren määrän vuoksi kahden arvostetun ulkomaisen tuomarin arvosteltavaksi - juniorit arvosteli Seamus Oates Irlannista, muut aikuiset Francisco Salvador Janeiro Portugalista.Kaikki Pinserella's-koirat saivat jälleen hienot arvostelut: Pinserella's Just A Jewel sijoittui jälleen laatupalkinnolla Erinomainen kolmanneksi junioriurokseksi, Pinserella's Sweet Salvador ja Pinserella's Real Rembrandt saivat laatupalkinnon Erittäin Hyvä, kun taasen siskotyttö Pinserella's Masterpiece kruunasi elämänsä ensimmäisen näyttelyviikonlopun luokkavoitolla, Paras Narttu -kehän kolmossijalla jjo toisella Vara-Sertillään! Myös Pinserella's Darling Diamond sai jälleen laatupalkinnon Erinomainen sijoittuen kolmanneksijuniorinartuksi, Pinserella's Esmeralda ja Pinserella's Isadora todettiin molemmat Erinomaiseksi ja Pinserella's Pernilla sijoittui lisäksi avoimesa luokassa toiseksi ja Paras Narttu-kilpailussa neljänneksi! Pinserella's-kasvattajaryhmäkoostui tällä kertaa koirista Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Darling Diamond, Pinserella's Real Rembrandt ja Pinserella's Pernilla. Pinserella's-koirat saavuttivat jälleen Kunniapalkinnon ja sijoittui viidestä tasokkaasta kasvattajaryhmästä hienosti toiseksi! Kiitos kaikille mukana olleille Pinserella's-kasvattien omistajille hauskasta päivästä ja hyvästä seurasta - ensi kuussa uusiksi! :)

Hienoja uutisia kantautui äsken Helsingin jäähallista agilityn MM-karsinnoista: Miia ja "Daisy" eli Pinserella's Mustikkavoittivat aamulla kolmannen karsintaradan, ja ovat nyt neljännen karsintaradan myötä kolmannella sijalla! Viimeinen rataratkaisee, nähdäänkö ensimmäistä kertaa pohjoismaisessa maajoukkueessa kääpiöpinseriä... Tsemppiä Miia ja Daisy, ja jo tähänastinensaavutuksenne on aivan uskomattoman upea saavutus, kouluttajananne ja kasvattajananne olen ylpeä teistä! :)

26.7.2008 - PINSERELLA'S-KASVATTAJARYHMÄ ROTUNSA PARAS RAISION NÄYTTELYSSÄ!

Raision näyttelyyn oli ilmoittautunut 31 kääpiöpinseriä hollantilaistuomari Dick Baarsin arvosteltavaksi. Joukossa oli myös kahdeksan Pinserella's-koiraa, jotka kaikki esiintyivät hyvin ja saivat tuomarilta kehuja luonteestaansekä kotiinviemisikseen hienon arvostelun. Junioriluokassa esiintyneet uroksemm saivat kaikki laatupalkinnon Erinomainen, Pinserella's Real Rembrandt'in ("Remu") voittaessa luokkansa, Pinserella's Sweet Salvador'in ("Dali") sijoittuen toiseksi jaPinserella's Just A Jewel'in ("Kaxen") sijoittuessa kolmanneksi, vaikka kaikki olivat ekakertalaisia - sekä koirat että esittäjänsä. Kaiken lisäksi Remu sijoittui Paras Uros -kehässä hienosti toiseksi saavuttaen Vara-Sertin! Myös juniorinartuissa kokeili uusi Pinserella's-sukupolvi ensimmäistä kertaa siipiään. Pinserella's Masterpiece ("Maire"), joka nimensä veroisesti nappasi itselleen laatupalkinnon Erinomainen, luokkavoitonja sijoittui Paras Narttu -kehässä toiseksi saavuttaen veljensä tavoin Vara-Sertin! Juniorikehään astelivat lisäksi Pinserella's Darling Diamond ("Henna"), joka palkittiin Erinomaisella ja luokkansa toisella sijalla, sekä Pinserella's Red Ruby ("Frida"),joka sai laatupalkinnon Erittäin Hyvä. Myös narttujen avoimessa luokassa nähtiin yksi ensikertalainen, kun Pinserella's Pernilla saavutti ensimmäisessä näyttelyssään laatupalkinnon Erinomainen ja sijoittui luokassaan toiseksi! Pinserella's Isadora palkittiin Erittäin Hyvällä. Päivän kruunasi Pinserella's kasvattajaryhmä, joka saavutti Kunniapalkinnon ollen Rotunsa Paras. Ryhmässä esiintyivät Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Real Rembrandt, Pinserella's Darling Diamond ja Pinserella's Pernilla. Onnittelut kaikkien Pinserella's -koirien omistajille hienosta menestyksestä sekä kiitokset hyvästä seurasta! :)

ALKUVUOSI 2008 TÄYNNÄ SAAVUTUKSIA PINSERELLA'S-KOIRILLE!

Alkuvuosi 2008 on pitänyt sisällään niin paljon hienoja hetkiä, huimia saavutuksia ja mahtavia suorituksiaPinserella's-koirakoilta, ettei kaikkia mahdu täällä edes luettelemaan. Kerrottakoon kuitenkin hieman vuoden tärkeimmistäkohokohdista:

Useat Pinserella's-koirat aloittivat tällä kaudella virallisen kilpailu-uransa agilityn parissa - menestyksekkäissä merkeissä! Pinserella's Esmeralda eli "Elsa" agiliiti Riikan ohjastamana voitosta voittoon janousi ryminällä kolmosluokkaan. Lisäksi koirakko saavutti avoimissa suomenmestaruuskisoissa 8. sijan! Myös Pinserella's Ramona ja Pinserella's Minea ovat kilpailleet tasaisen tuloksekkaasti emäntänsä Katjan luotsaamana, "Moonan" noustessa kakkosluokkaan ja nuoremman "Nöpön" ollessa enää yhden nousunollan päässä kakkosluokasta! Siipiäänkisaradoilla ovat kokeilleet mm. myös Pinserella's Elmer, Pinserella's Vincent ja Pinserella's Isolde, ja seuraamme mielenkiinnolla myösPinserella's Benjaminin, Pinserella's Tiikerililjan, Pinserella's Inkerin ja Pinserella's Pippinin tulevia kisakoitoksia! Huipputuloksia ovat tahkonneet varmat ja nopeatkolmosluokan koirakkomme Pinserella's Punapaula ja Pinserella's Mustikka, joka saavutti lukuisten kolmosluokan nollavoittojen ohella myös MM-karsintoihin oikeuttavat tulokset hyvissä ajoin. Onnittelut taitaville ohjaajillemme, Riikalle, Katjalle, Miialle, Elisalle, Alinalle, Marjolle, Johannalle ja Marille hienoista suorituksista harjoituksissa ja kisoissa!

Pinserella's Vincent on osallistunut Tottelevaisuuskokeisiin saavuttaen hienosti ykkös-, kakkos- ja kolmospalkinnon ja lisäksi saman ohjaajan koiratPinserella's Mustikka ja Pinserella's Priamos ovat kunnostautuneet koiratanssi-kilpailuissa. "Speedy" täydensi voittoputkeaan sekä kaksikon aiempaa menestystä myös improvisaatioluokassa! Miian motto taitaakin olla, että vain lahjattomat treenaavat, sillä mitenkään muutoinhän ei ehtisi harrastamaan kolmen koiran kanssa kolmea erilaista kilpailulajia ja vieläpä mahtavin tuloksin - onnea Miialle tämän vuoden kaikista saavutuksista! Myös Pinserella's Tiny Tiffany eli "Pupu", ja jopa kohta kymmenvuotias mutta yhä huippukuntoinen veteraanimme Pippa ovat innostuneet koiratanssiharrastuksesta viime aikoina, ja tulevat pian valloittamaan kisakentät.

Jälleen yksi Pinserella's-koira on osallistunut viralliseen Luonnetestiin, jälleen hienoin pistein. Onnea Piialle Pinserella's Isadoran+88 pisteen saldosta, hyvistä osa-aluepisteistä ja kiitoksia aktiivisuudesta!

Myös Pinserella's Petronella on palannut tottelevaisuusharjoittelun pariin äitiyslomansa jälkeen. Kesäkuussa lähtivät maailmalle"Nellan" kolme erittäin lupaavaa, uskomattoman rohkealuonteista ja reipasta tyttöpentua Tiramisu, Tartuffo ja Toblerone - onnea uusille omistajille, toivotamme paljon iloa uusista perheenjäsenistä! :) Näin myöskin pitkän tähtäimen jalostussuunnitelmamme etenevät tasaisenvarmaa tahtia, sillä olemme alunperin valikoineet Nellan sisarusparvesta kolme potentiaalista yksilöä jatkojalostukseen, vaikka yhdistelmästäonkin syntynyt todella paljon erityisen hyväluonteisia ja hyväntyyppisiä rotunsa edustajia. Tämän reilun valinnanvaran ansiosta saavutimme mahdollisuuden valikoida luonteeltaan ja rakenteeltaan vain parhaimmiksi ja soveltuvimmiksi katsomamme yksilöt tästä yhdistelmästäjatkojalostukseen, jolloin pystymme parantamaan linjaa entisestään ja huomioimaan samalla kuitenkin jalostuksessa rodun geenipoolin monimuotoisuuden tavoittelu eli rodun pitkän tähtäimen etu. Molempien jalostuslinjojemme suhteen olemmetehneet alustavasti pitkän tähtäimen jalostussuunnitelmia kolmen, jopa neljän sukupolven päähän ja tulevien vuosien jalostussuunnitelmat ja pitkän tähtäimen jalostustavoitteet ovat selkeät.

Ainut kuluneen vuoden ikävä tarina - jolla onneksi oli onnellinen loppu! - liittyi meidän omaan, huono-onniseen mutta sitäkin rakkaampaan poikaamme Cedriciin (Pinserella's Cedric). Syksyllä Cedric kastroitiin, kuten olimme alkaen suunnitelleet tekevämme heti, kunuros on hoitanut jalostukselliset tehtävänsä. Tarkoitus oli taata pojalle harmoninen yhteiselo meidän viiden leikkaamattomannartun seurassamme myös silloin, kun jollain tytöistä on juoksu, kuten tällaisen katraan kanssa käytännössä aina on. Käsittämättömän huono tuuri kuitenkin riivasi jo toistamiseen tätä hienoluonteista poikaparkaa, ja tämän helpon rutiininomaisen leikkaustoimenpiteen yhteydessä Cedric sai vakavan infektion joka äityi todella pahaksi munuaistulehdukseksi, jonka pelättiin koituvan pojan kohtaloksi. Kuin ihmeen kaupallapoika kuitenkin näyttää toipuneen siitä nyt täysin, ja on jälleen oma, iloinen ja reipas itsensä. Ensi vuonna palaamme sitten taas täysipainoisesti tottelevaisuuskokeiden pariin.

Kiitoksia kaikille yllämainituille ja muille aktiivisille Pinserella's-kasvattien omistajille hienoista tuloksista ja eritoten yhdessä koetuista hauskoista hetkistä, seuraavissa Pinserella's-miiteissä taas tavataan! :)