Pinserella's Sanomat

uutisia ja saavutuksia 2010-2011

6.4.2011 Mairen pennut syntyivät!

Tänään Maire synnytti erittäin nopeasti ja vaivattomasti kaksi mustaa tyttöä ja kaksi mustaa poikaa! Kaikki pennut ovat isoja, vahvoja ja erittäin tomeria - ruokailu aloitettiin alta aikayksikön! :) Pennut muistuttavatkin hyvin paljon komeaa Cedric-enoa ja upeaa Mustiina-mummoa pentuina. Maire osasi hoitaa lapsukaiset alusta alkaen itse, kuin olisi kokeneempikin äiti. Pennut putkahtivat maailmaan lähes tasan vartin välein, ja Maire-mamma puhdisti pennut ja katkaisi napanuorat itse samalla kun naperot mönki määrätietoisesti kohti maitobaaria :) Sekä äiti että lapsukaiset voivat kaikki hyvin! Ja kasvattaja on - no, kaiken jännittämisen ja valvomisen jälkeen tietty rättipoikki ja väsynyt, mutta hyvin, hyvin onnellinen! :)

Tässä muutama kuva vastasyntyneistä samettipötkylöistä:

Kevään Pinserella's agility- ja tokomestarit

26.2. lauantaina ratkaistiin epävirallisten agilitykilpailujen yhteydessä Pinserella's-koirien kevään agilitymestaruudet. Startti-luokan mestari oli vastikään pienimuotoisen agilityharjoittelun vasta aloittanut Pinserella's Primadonna "Priima", ohjaajanaan Miia Anttila! Mölli-luokan mestaruuden saavuttivat "Inkeri" (Pinserella's Inkeri, kuvassa vasemmalla), jonka ohjaaja Alina Saarinen oli myös kisojen paras junioriohjaaja! Parivaljakko voitti samalla koko mini-mölli-luokan! Avoimen luokan voiton ja Pinserella's-mestaruuden saavuttivat Miia Anttila ja "Daisy" (FI AVA & FI AVA-H Pinserella's Mustikka, kuvassa oikealla, joka lukeutuukin maailman menestyneimpiin agilitykääpiöpinsereihin kautta aikojen :).

20.3. pidettävässä epävirallisessa Tottelevaisuuskokeessa ratkaistiin myös Pinserella's-koirien kevätmestaruus. Palkinnot meni Starttiluokkassa vasta 10kk ikäiselle Maisalle (Pinserella's Ornella, kuvassa vasemmalla) ohjaajanaan Leena Ollonqvist, ja Mölliluokassa Vincentille (Pinserella's Vincent, kuvassa oikealla) ja Miia Anttilalle, jotka kilpailivat lähes kahden vuoden harjoitustauon jälkeen - vaan miten se sanonta kuuluukaan, lahjattomat treenaa! ;)

Onnittelut kaikille 19.3. Champion of Champions -Match Show'ssa menestyneille Pinserella's-koirille, oli kiva nähdä näin monta kasvattia taas kokoontumassa! Onnittelut erityisesti komealle Maxille (Pinserella's Orlando), Priimalle (Pinserella's Primadonna) ja Bellalle (Pinserella's Piubella) hienoista sijoituksista sekä myöskin Iitalle (Pinserella's Kullanmuru) ja Maisalle (Pinserella's Ornella) hienosta esiintymisestä!

Onnittelut lahjakkaille koirille ja taitaville ohjaajille! Kiitos hauskoista päivistä ja hyvästä seurasta - on se vaan ihanaa, että meillä on Pinserella's-tiimissä noin mukavaa ja pätevää porukkaa! :)

5.3.2011 Pinserella's BIS-3 kasvattaja, Pinserella's Pernilla Paras Narttu ja Pinserella's Mustiina Paras Narttuveteraani!

Hieno päivä Euran näyttelyssä ja hyviä tuloksia kaikille: vielä keskenkasvuisille junnuille Pinserella's Piccolino laatupalkinto Erinomainen ja hieno 3. sija, Primadonna laatupalkinto Erittäin Hyvä, Piubella ja Ornella Erinomainen! Avoimessa luokassa Pinserella's Darling Diamond ERI2 ja SA, sekä upeakuntoinen punainen kaunotar, pian jo veteraani-ikäinen Pinserella's Isadora ERI 3! Valioluokan voitti Pinserella's Pernilla, joka oli myös Paras Narttu ja VSP! Pinserella's Masterpiece jäi kehästä pois, kun tuo vauva-masu alkaa jo selvästi pyöristymään :) ... Veteraani-nartut voitti kuitenkin tämän äiti Pinserella's Mustiina SA:lla ollen VSP-Veteraani! Kolmesta ilmoitetusta kasvattajaryhmästä Pinserella's oli ainut joka sai tarpeelliset Erinomaiset tulokset, joten kokosimme kasvattajaryhmän ylpeinä kummankin värisistä ja peräti kolmen eri sukupolven koirista - ryhmässä esiintyi tällä kertaa veteraanimme Pinserella's Mustiina, tämän lapsenlapset Pinserella's Darling Diamond ja Pinserella's Pernilla, ja lapsenlapsenlapsi Pinserella's Ornella. Ryhmä sai kunniapalkinnon ja sijoittui kovatasoisessa Best In Show-loppukilpailussa lukuisten kauniiden kasvattajaryhmien joukossa näyttelyn 3. parhaaksi kasvattajaryhmäksi! Kiitokset kaikille mukana olleille hyvästä seurasta ja onnittelut kaikille hienosta menestyksestä! :) Näyttelypaikalla oli kylmä, mutta tunnelma sitäkin lämpimämpi! :) Sallalle kiitos mukavasta kahvittelutuokiosta, oli mukava kokoontuminen isolla porukalla! :)

4.3 Onnittelut "Elsanlapset" tänään 5 vuotta!

Syntyipä viisi vuotta sitten seitsemän kääpiötä, joista kaikista varttui terveitä, ihanaisia, ihanaluonteisia pinsuja! Toiset heistä valloittivat näyttelykehät, toiset agilityradat, osa jopa molemmat - mutta kaikki heistä valloitti omistajiensa sylit ja sydämet! Onnea siis ihanille 5-vuotiaille Nandolle, Tinolle, Inkerille, Saimille, Nöpölle, Henkalle ja Pabille, toivotaan, että yhtä hyviä ja terveitä vuosia on vielä paljon edessäpäin! :)

Pinserella's Ramonalle jälleen nollatulos agilityn 3-luokasta!

Pinserella's Ramona eli "Moona" saavutti viikonloppuna ATT:n kisoissa virheettömän eli ns 0-tuloksen agilityradalla ylimmässä luokassa! Onnea taas upeasta saavutuksesta!

Miia ja "Daisy" eli Pinserella's Mustikka palkittiin rotuyhdistyksen toimesta erityisen ansioituneena agility-koirakkona: "Suomen Kääpiöpinserit ry palkitsi Miia Anttilan yhdistyksen kevätkokouksessa 20.2.2010 tunnustuksena ansiokkaasta agilitymenestyksestä Pinserella's Mustikan, "Daisyn" kanssa. Perustelut: Parivaljakko on saavuttanut yhä jatkuvalla agilityurallaan minkä tahansa rodun keskuudessa harvinaista menestystä. Daisy on sekä Suomen Agilityvalio että Hyppyvalio, kolminkertainen agilityn Rotumestari sekä moninkertainen Seuramestari. Koirakon parhaisiin saavutuksiin lukeutuvat Suomen agilitymaajoukkueen edustus kaudella 2007-08, edustaminen vuoden 2010 European Open -agilitykilpailussa, PM-kisojen 10. sija v. 2008 ja Suomen MM-karsintojen 4. ja 16. sija (v. 2008 ja 2006). Miia ja Daisy ovat olleet viime vuosina Suomen minikoirakoiden terävintä kärkeä agilityssa ja tunnustuksena tästä haluamme palkita Miia Anttilan samalla kun Daisy palkitaan Vuoden Agilitykääpiöpinseriksi viidettä (5) kertaa peräkkäin"

FI AVA & AVA-H Pinserella's Mustikka jälleen Vuoden voitokkain Agility-kääpiöpinseri!

FI AVA & AVA-H Pinserella's Mustikka jälleen Vuoden voitokkain Agility-kääpiöpinseri! Onnittelut Miialle ja "Daisylle" jälleen upeasta saavutuksesta ja voittoputken jatkumisesta! Alla eräs heidän kisavideonsa vuoden 2008 MM-karsinnoista. Meidän Cedric lähettää myös onnittelut pojalleen Kamulle, Vuoden Toko-koiran tittelistä! Pojasta polvi paranee! Muita hienoja tuloksia Vuoden Koira -kisassa oli Vuoden Kasvattaja-kilpailun 2. sija ja Vuoden Kääpiöpinseri-kisan Pinserella's Masterpiecen 5. sija, Pinserella's Pernillan 12. sija ja äitiyslomaa viettäneen Pinserella's Darling Diamondin 16 sija sekä uroksissa Pinserella's Real Rembrandtin 9. ja Pinserella's Henrikin 10. sija - ja nämä siitä huolimatta, että kävimme näyttelyissä huomattavasti vähemmän kuin kaikkein aktiivisimmat näyttelykasvattajat. Onnittelut myös Pinserella's Ramonalle Agilitykoira-kisan 17. sijasta ja Pinserella's Minealle 21. sijasta, sekä muille sijoittuneille - olemme teistä ylpeitä!

Pinserella's Mustiina BIS 4-VET ja muut viikonlopun kohokohdat

Onnittelut Miisalle ja Pinserella's Kashmir'ille Koiratanssin kisakirjan korkkauksesta lauantaina! Pisteitä tämä teiniherra saalisti tällä kertaa 143, 115 ja 135. Taisi kyseessä olla ensimmäinen kääpiöpinseri, joka on kisanut Kenneliiton alaisissa Koiratanssikisoissa - historiallinen hetki siis kyseessä :). Tästä se ura urkenee!

Lohjan näyttelyn kohokohdat: Pinserella's Mustiina oli Rorunsa Paras Veteraani Erinomaisella ja näyttelyn 4. paras veteraani eli BIS VET 4. Pinserella's Masterpiece voitti valioluokan SA:lla, Pinserella's Pernilla oli valioluokan 2. Erinomaisella, junioriotyttöset Pinserella's Primadonna Erinomainen 2. ja Pinserella's Priubella Erinomainen 4, Kasvattajaluokka Kunniapalkinnolla 2. Onnittelut menestyneille ja kaikille kiitos hyvästä seurassa!

Pinserella's Piubella 9kk

Kuvanlaatu ei ole kovin hyvä, mutta koira sitäkin hienompi :). Kuva otettu match show'n Paras Pentu- ja Best In Show 2-palkintojenjaon yhteydessä. Onnittelut emännälle hienon suorituksen johdosta! :)

28.1.2011 Pinserella's Ramonalle tuplanolla agilityn kolmosluokassa!

Katja & "Moona" (Pinserella's Ramona) saavuttivat lauantaina sekä agility- että hyppyradalla virheettömän eli ns nollatuloksen! Tämän tuplanollan ansiosta kaksikko on askeleen verran lähempänä SM-kisoja! Onnittelut Katja & Moona upean saavutuksen johdosta!

Tämä hieno menstys kruunasi hienosti Moonan syntymäpäivän - onnittelut tehotytöille Pinserella's Ramona, Pinserella's Isadora, Pinserella's Antoinetta, Pinserella's Paloma ja Pinserella's Esmeralda, ikää mittarissa nyt 7 vuotta, eikä suotta! Toivottavasti terveitä vuosia on edessä yhtä paljon lisää!

Kiitokset valokuvasta V-P. Suuroselle!

28.1.2011 Pinserella's Mustikka jälleen Agilityn European Open -joukkueessa!

Pinserella's Mustikka tekee jälleen kääpiöpinserihistoriaa: Onnittelut Miia & "Daisy" ( FI AVA & FI AVA-H Pinserella's Mustikka) valinnasta Agilityn European Open 2011 Suomen edustusjoukkueeseen! Rautarouva Daisyllä on kohta 9 vuotta mittarissa, mutta vauhti ei hiljene! :) Tässä yksi tämän tähtikoirakon monista hienoista arvokisasuorituksista:

Tässä kuva Pinserella's Mustiinasta ( FIN & EST MVA, BaltW, FinnSg) Turun KV-näyttelyssä, kiitokset Katja Laurilalle. "Mistylläkin" ikää kohta 9 vuotta, mutta teräsmummo on yhä upeassa kunnossa!

Pinserella's-nartut jyräsivät Turun kansainvälisessä suurnäyttelyssä 22.1.2011!

Näyttelykausi korkattiin Turun kansainvälisessä näyttelyssä parhaalla mahdollisella tavalla: Tähän suureen näyttelyyn oli ilmoittautunut tänä vuonna ennätysmäärä koiria, joista kääpiöpinsereitä huimat 79 kappaletta! Suuren koiramäärän vuoksi kääpiöpinsereille jouduttiin ottamaan lisää tuomareita, ja niinpä kääpiöpinsereiden pentu- ja junioriluokat arvosteli Norman Deschuymere, kokenut, tiukka tuomari Belgiasta. Muut luokat tuomaroi tiukasta linjastaan tunnettu Phyllis Poduschka-Aigner Itävallasta.

Aamu aloitettiin 9.30 pentujen arvostelulla. Pentutapaamisen vuoksi paikalle oli saapunut kaikki Pinserella's O-pennut yhtä lukuunottamatta, joten näyttelydebyyttinsä tekivät uroksissa Pinserella's Orpheus, joka sijoittui hienosti 2. ja Pinserella's Orlando, joka saavutti 4. sijan, nartuissa vastaavasti sijoittui Ornella toiseksi ja Ophelia neljännelle sijalle. Onnittelut pienoikaisille hienoista tuloksista! P-pentueen koirat joutuivat sääntömuutoksen vuoksi kilpailemaan jo junioriluokassa - heillä oli kyseisenä päivänä 9kk-synttärit, joten nämä pennut olivat junioriluokan ylivoimaisesti nuorimmat osallistujat. Kahta suurempi oli riemu, kun meidän ihana pieni kultapoikamme "Leopold", Pinserella's Piccolino, palkittiin laatupalkinnolla Erinomainen ja hienolla 4. sijalla upean arvostelun kera! Velipoika Pinserella's Primo Uomo saavutti laatupalkinnon Erittäin Hyvä, kuten myös siskonsa Piubella. Erittäin onnistunut näyttelydebyytti siis myös näille keskenkasvuisille P-pennuille, onnittelut omistajille!

Sitten oli vuorossa useamman tunnin odotus ennen seuraavien luokkien alkua tuomarin vaihtumisen vuoksi. Oli hienoa huomata, miten hyvähermoisia pennut olivat - Maisa, Bella ja Leopold viettivät loppupäivän näyttelypaikalla rennosti nukkuen ja tyytyväisenä peiton alla pötkötellen, eivätkä olleet näyttelypaikan hälinästä ja vilskeestä moksiskaan. Keskipäivän jälkeen alkoi lopulta muiden luokkien arvostelu: Pinserella's Rembrandt ja Pinserella's Henrik palkittiin valioluokassa laatupalkinnolla Erittäin Hyvä. Pinserella's-nartuista kaikki saavuttivat laatupalkinnon Erinomainen. Avoimen luokan kilpailuluokka oli poikkeuksellinen näky - kaikista tämän ison luokan koirista vain kaksi pääsivät kilpailuluokkaan laatupalkinnolla Erinomainen, nimittäin Pinserella's Darling Diamond ja Pinserella's Isolde! Isolde saavutti kakkossijan Diamondin jatkaessa SA:lla Paras Narttu-kisaan. Valioluokassa Pinserella's Pernilla saavutti luokkavoiton ja SA:n, Pinserella's Masterpiece'n sijoittuessa tasokkaassa luokassa kolmanneksi. Veteraaniluokassa upea veteraanimuori Pinserella's Mustiina saavutti SA:n ja oli näin Rotunsa Paras Veteraani! Sitten koittikin päivän jännittävin hetki, Paras Narttu -kilpailu: Narttujen voiton vei Pinserella's Pernilla, kolmanneksi sijoittui Pinserella's Darling Diamond ja neljänneksi Pinserella's Mustiina - upea saavutus veteraanilta! Pernilla saavutti VSP:n ja samalla toisen kotimaisen CACIBin, ja on nyt sitten Masterpiecen tavoin saavuttanut kaiken, mitä Suomesta on voitettavissa. Pinserella's Darling Diamond sai Vara-Sertin. Pinserella's kasvattajaluokka sijoittui Kunniapalkinnolla toiseksi. Onnittelut omistajille näistä hienoista tuloksista!

Hienon päivän päätteeksi menimme Turun Seudun Koirakeskukseen lämpimään harjoitustilaan jatkoille. Tässä vaiheessa paikalle saapuivat myös ne koirat, joilla ei ollut ollut mahdollisuutta osallistua näyttelyyn. Ohjelmassa oli useamman tunnin ajan mukavaa seurustelua, kahvittelua ja koirien leikkituokio. Oli ilo saada ihastella näin suurta joukkoa hyväluonteisia, terveitä ja hyvin hoidettuja koiria. Keskustelun lomassa koirien omistajille tarjottiin tarpeen mukaan taas runsaasti vinkkejä ja neuvoja koirien hoitoon. Koirat tekivät tuttavuutta keskenään, ja pennut pääsivät tutustumaan muun muassa isovanhempiinsa ja leikkimään keskenään. Illan lopussa oli ohjelmassa vielä kunnon juoksuralli, kun koirat päättivät keskenään selvittää, kuka heistä on nopein. Kun koirat yhtäkkiä tajusivat, kuinka paljon tilaa heillä oli käytettävissä, niiden kilpajuoksua ei pidätellyt enää mikään! :) Näin kotiin lähtivät sitten illan päätteeksi joukko väsyneitä, mutta onnellisia karvakuonoja omistajineen. Poju ja Remu tulivat kuitenkin vielä meille hoitoon omistajien matkan ajaksi. Mikäs sen mukavampaa, kuin päästä tuttuun ja turvalliseen hoitopaikkaan ja kivojen koirakavereiden seuraan. Niinpä pojat olivat heti kuin kotonaan, ja saivat illalle vielä toisen leikkituokion kirmaillessaan pitkin isoa pihaamme. Tällaisen päivän päätteeksi uni maittoi niin kaksi- kuin nelijalkaisillekin :)

Kiitokset kaikille Pinserella's-tiimiliäsiille hyvästä seurasta ja hauskasta päivästä sekä onnittelut hienon menestyksen johdosta! Otetaan pian uusiksi!

Pinserella's Masterpiece Helsinki Voittaja 2010!

Jälleen hieno viikonloppu takanapäin Helsingin vuoden suurimmissa näyttelyissä! Lähdimme vain viiden nartun voimin, mutta nämä saavuttivat lauantaina peräti kolme luokkavoittoa Pinserella's Isolden voittaessa avoimen luokan, Pinserella's Masterpiecen voittaessa valioluokan ja Pinserella's Mustiinan voittaessa veteraaniluokan. Viikonlopun kohokohta oli Pinserella's Masterpiece'n Paras Narttu -kisan voitto, jolla saavutettiin uusi titteli HelsinkiVoittaja 2010, VSP ja CACIB, joka on "Mairelle" jo neljäs Suomessa. Pinserella's Isolde sijoittui Paras Narttu-kisassa hienosti 4. saavuttaen jälleen VaSERTin, javKasvattajaryhmälle saavutettiin Kunniapalkinto ja teräsmuori Pinserella's Mustiinalle Rotunsa Parhaan Veteraanin sijoitus kumpanakin päivänä kovatasoisessa kilpailussa! :)

Upeita uutisia ja hienoja tuloksia

Viime viikot ovat kuluneet kuin siivillä, ja upeita uutisia on kertynyt niin nopeaan tahtiin, etteivät uutispäivitykset ole pysyneet perässä!

Lahden näyttelyssä esitimme kauniin punaisen kasvattajaryhmän (kuvassa vasemmalta oikealle Fi MVA Pinserella's Tiikerililja, Fi MVA Pinserella's Petronella, Pinserella's Darling Diamond ja Fi MVA Pinserella's Pernilla. Kuva © (copyright 2010) ansu.1g.fi )

Ryhmä palkittiinkin Kunniapalkinnolla ja toisella sijalla, ja suuressa valioluokassa sijoittuivat Pernilla ja Tiikerililja hienosti tuloksilla Pinserella's Pernilla ERI3 ERI3 ja ERI4.

Jyväskylän suuressa kansainvälisessä näyttelyssä kasvattajaryhmämme saavutti jälleen Kunniapalkinnon ja hienon kakkossijan, mutta päivän potin korjasi Pinserella's Darling Diamond eli meidän "Henna", joka oli Paras Narttu ja VSP saavuttaen sekä toisen Sertinsä että CACIBin! Siskolikka FI MVA Pinserella's Pernilla oli Paras Narttu-kisan neljäs!

25.11. saatiin jälleen kerran loistavia uutisia joukkoterveystarkastuksesta: silmien virallisessa uusintatutkimuksessa jälleen terveeksi todettiin Pinserella's Cedric (6,5v), Pinserella's Darling Diamond "Henna" (3,5v, Cedricin tytär), Pinserella's Masterpiece "Maire" (3,5v, Cedricin puolisisko emän puolelta), Pinserella's Ramona (melkein 7v, Cedricin puolisisko isän puolelta) ja Pinserella's Mustiina "Misty" (melkein 9v, Cedricin emä). Jalostuksen kannalta on tärkeää uusintatarkistaa myös jo jalostusiän ylittäneetkin koirat, jotta tiedetään mahdollisimman tarkasti, mitä geenejä suvussa kulkee, sillä koirien perinnöllinen kaihi saattaa puhjeta usein vasta myöhemmällä iällä. Nämä tulokset olivat suuri ilonaihe erityisesti myös ensi kevään pentueita ajatellen, joissa äiteinä ovat Henna ja Maire. Koska niin moni sukulainen on tutkittus silmien osalta toistuvasti terveiksi, se enteilee hyvää tulevien pentujenkin perimää ajatellen :).

Kennelliiton kaikkien rotujen Vuoden Kasvattaja -kilpailu on päättynyt, ja Pinserella's-kennel on sijoittunut kaikkien Suomen tuhansien kasvattajien joukosta sijalle 52! Sijoittuneiden joukossa on vain kaksi kääpiöpinserikenneliä, joten tämän sijoituksen saavuttaminen näin pienimuotoisella kasvatustyöllä on hieno saavutus. Kiitokset ja onnittelut kaikille tänä vuonna näyttleyihin osallistuneille ja kasvattajaryhmissämme esiintyneille Pinserella's-koirille tästä hienosta saavutuksesta!

8.10.2010 Hämeenlinnassa hienoja näyttelytuloksia

Hämeenlinnan Tuulosen näyttelyyn oli ilmoitettu huimat 63 kääpiöpinseriä norjalaistuomarin Elisabeth Olsenin arvosteltavaksi. Kasvattajaryhmiäkin oli ilmoitettu lähes ennätykselliset viisi! Pinserella's-koirilla kertyi mukavasti menestystä: Pinserella's Real Rembrandt voitti urosten valioluokan tuloksella EH, Pinserella's Darling Diamond saavutti laatupalkinnon Erinomainen, mistä olemme erityisen tyytyväisiä, sillä tyttö ei ole vielä täysin palautunut synnytyksestä. Pinserella's Masterpiece sijoittui valioluokan kolmanneksi, ja valioluokan voitti Pinserella's Petronella, joka oli myös Paras Narttu -kilpailun neljäs! Pinserella's Kasvattajaryhmä sijoittui kovassa kilpailussa Kunniapalkinnolla toiseksi. Kiitokset ja onnittelut mukana olleille!

7.10. Kisamenestystä agilityssa, tottelevaisuuskokeessa ja koiratanssissa

Agilitykilpailuissa 25.9.2010 mölliluokan voittivat Marika Järvinen ja kääpiöpinseri Pinserella's Red Ruby

Koiratanssikilpailuissa 2.10.2010 pentuluokassa 2. sijoittuivat Miia Anttila & kääpiöpinseri Pinserella's Primadonna "Priima", 3. Miisa Laukka & kääpiöpinseri Pinserella's Kashmir "Muikkis" ja 5. Leena Ollonqvist & kääpiöpinseri Pinserella's Ornella "Maisa"

Koiratanssikilpailun improvisointiluokan voittivat 1. Miia Anttila & kääpiöpinseri Pinserella's Mustikka "Daisy"

Tottelevaisuuskokeen 3.10.2010 Startti-luokan voittajat Tatja Heinonen & kääpiöpinseri Pinserella's True Treasure "Titta"

Mölli-luokan 1. sija Riikka Laaksonen & kääpiöpinseri Pinserella's Esmeralda "Elsa"

18.9.2010 Kiva Koirakansalainen -diplomi Remulle ja Titalle

Pinserella's Real Rembrandt ja Pinserella's True Treasure saavuttivat tänään testissä Kivan Koirakansalaisen diplomin! Testin on aikaisemmin suorittanut hyväksytysti vain 5 kääpiöpinseriä, näiden joukossa Pinserella's Priamos, Pinserella's Mustikka ja Pinserella's Vincent. Kiva Koirakansalainen-testi perustuu American Kennel Clubin järjestämään Canine Good Citizen-testiin, jonka on suorittanut yli 5 miljoonaa koiraa ympäri maailmaa. Kiva Koirakansalainen on koira, jota voisi suositella ystävälleen, joka on luotettava lasten seurassa, koira jonka ottaisi omaan naapurustoonsa ja ylipäätään musti, jonka seurassa on mukava olla.

14.9.2010 Nöpö nousi agilityn ylimpään luokkaan!

Pinserella's Minea saavutti ohjaajansa Katjan kanssa viikonloppuna viimeisen luokkanousuun tarvittavista nousunollista ja näin ollen menolipun kolmosluokkaan - onnittelut tuoreille agilityn eliittiluokkalaisille!

Onnittelut ihanille syntymäpäiväsankereille Pinserella's Tuhatkaunokki, Timotei, Timjami ja Tiikerililja! 7 vuotta, eikä suotta - kaikki tästä pentueesta ovat yhä terveitä ja huippukuntoisia! :)

31.8.2010 Pinserella's Mustikka agilityn seuranmestari!

Onnittelut Pinserella's Mustikalle ATT:n seuranmestaruuden suvereenista voitosta - Miia ja "Daisy" saavuttivat odotetun ykköstilan yli 15 sekunnin erolla seuraavaksi tulleeseen koirakkoon! Onnittelut myös Pinserella's Tiramisulle eli "Tiralle" ja Lauralle seuranmestaruuskisojen mölliluokan hienosta kakkossijasta! Lisäksi onnittelut lähtevät meidän Cedricin pojalle Kamulle (Serituulen Gaillard), joka saavutti kääpiöpinsereiden luonnetestin suurimman pistesaaliin hienolla +188 tuloksella!

Daisy kääpiöpinsereiden agility-SM!

Kääpiöpinsereiden SM-kisoissa Pinserella's Mustikka eli Daisy saavutti odotetusti agilityn Suomenmestaruuden. Elsan sijoittui pronssille sekä agilityssa että tottelevaisuuskokeessa ja meidän Cedricin poika Kamu voitti tokomestaruuden - ei ole omena siis kauas puusta pudonnut! :) Onnittelut menestyneille!

Raisiossa: Uusia valioita, Rotunsa parhaat ja koko näyttelyn Best In Show-voitto!

Raision kaikkien rotujen näyttelyssä 15.8.2010 kääpiöpinserit arvosteli suomalainen tuomari Maija Mäkinen. Pinserella's-koirille päivä oli jälleen kerran yhtä juhlaa: Parhaaksi Urokseksi sijoittui Pinserella's Henrik, joka saavutti samalla viimeisen valionarvoon vaaditun Sertin - kuten teki myös Parhaaksi Nartuksi sekä Rotunsa parhaaksi sijoittunut Pinserella's Petronella, eli onnittelut uusille Suomen Muotovalioille! Paras Narttu-kilpailussa Petronellan jälkeen toiseksi ja neljänneksi sijoittui valiotyttöset Pinserella's Pernilla ja Pinserella's Masterpiece. Näistä koirista koostui myös Pinserella's-kasvattajaryhmä, joka saavutti Kunniapalkinnon ja ROP-voiton lisäksi koko näyttelyn parhaan kasvattajaryhmän Best In Show-voiton!

8.8.2010 kesäkuulumisia: uusia terveystuloksia, agilitysaavutuksia, Sertisatoa ja näyttelyvoittoja!

Kesällä uudet pienet ja erittäin reipasluonteiset Pinserella's-koirien alut pitivät meidät kiireisinä. Kaikki pennut ovat jo muuttaneet omiin, rakastaviin koteihinsa - päätyipä pari pennuista myös jo aikuisen Pinserella's-kääpiöpinserin kaveriksi. Kasvattajan kannalta onkin suuri ilon ja ylpeyden aihe, että jo 15 Pinserella's-pentua on päätynyt tassuttelemaan koteihin, jossa jo entuudestaan asustaa meidän kasvattimme, sillä kasvatinomistajien tyytyväisyys koiriinsa on paras palaute minkä kasvattaja voi saavuttaa. Kaikki kesän pennut ovat kotiutuneet hienosti ja ongelmattomasti, ja olemmekin jo tavanneet kaikki pennut luovutuksen jälkeen, useimpia näemme jopa viikottain. Toivomme tietenkin molemminpuoleisen yhteydenpidon jatkuvat yhtä aktiivisesti tulevaisuudessakin.

Koska kesä vierähti pentukiireiden parissa, ehdimme käydä vain muutamassa näyttelyssä - niissä tosin sitten kertyi menestystä senkin edestä. Harjavallassa 30.5. Fi MVA Pinserella's Masterpiece oli Paras Narttu-kilvassa kolmas. Pääerikoisnäyttelyssä 12.6. kääpiöpinserit arvosteli saksalainen erikoistuomari, joka sijoitti Pinserella's Isolden kovatasoisessa Paras Narttu-kilvassa toiseksi, palkiten tämän Vara-Sertillä! Fi MVA Pinserella's Real Rembrandt voitti valioluokan, ja kasvattajaryhmämme sijoittui hienosti toiseksi. Isolden hieno Vara-Sertiputki jatkui Forssan näyttelyssä 3.7, jossa se sijoittui Paras Narttu -kisan neljänneksi, kolmannen sijan mennessä Fi MVA Pinserella's Masterpiece'lle ja voiton korjasi Fi Mva Pinserella's Pernilla, joka kruunasi päivän olemalla Rotunsa Paras ja isossa kehässä Ryhmän Paras -kilpailun 3! Pinserella's kasvattajaryhmäkin oli Rotunsa Paras. Porin suuressa kansainvälisessä näyttelyssä oli jälleen Pinserella's Masterpiece'n vuoro korjata potti - tyttönen oli Paras Narttu ja VSP, saavuttaen jo kolmannen kotimaisen Cacibin! Kasvattajaryhmällemmekin lankesi hieno kakkossija.

Agilityrintamallakin on riittänyt Pinserella's-koirilla tietenkin taas kasapäin saavutuksia. Pinserella's Minea saavutti mini 2 -luokassa LUVA-tuloksen sijoittuen hienosti kolmanneksi! FI AVA & FI AVA-H Pinserella's Mustikka, kaikkien aikojen menestynein agility-kääpiöpinseri, edusti Suomea erittäin kuraisissa tunnelmissa avoimissa Euroopanmestaruuskisoissa European Open'issa. Hienosti on tämä jo veteraani-ikään ehtinyt koira saavuttanut myös tänä vuonna useita palkintosijoja agilityn ylimmässä luokassa! Myös agilityn MM-karsinnoissa Pinserella's-koirat olivat vahvasti edustettuna, sillä sekä Pinserella's Mustikka että Fi MVA & Fi AVA Pinserella's Esmeralda olivat saavuttaneet osallistumisoikeuteen tarvittavat huipputulokset kuluneena vuonna. SM-kisoissa edusti näiden koirien lisäksi Pinserella's Ramona!

Imatran Tottelevaisuuden SM-kisoissa oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana kääpiöpinseriyhdistyksen joukkue. Lopulta kolmikoiraisessa joukkueessa oli kaksi Pinserella's-koiraa, Pinserella's Esmeralda "Elsa" ja Pinserella's Red Ruby "Frida", ja mukana oli lisäksi meidän Cedricin entinen morsian Ilo. Cedric itse oli valitettavasti estynyt osallistumasta ampiaisenpiston vuoksi. Sekä Elsa että Frida tekivät hienot tulokset saaden 2. palkinnon! Molemmat koirat ovat jo aikaisemmin menestyneet sekä agilityssa että näyttelyissä, mutta tottelevaisuusmenestystä arvostamme kenties jopa vielä enemmän - onhan kyse lajista, joka koettelee ihan eri tavalla vielä koiran koulutettavuutta, hermorakennetta ja luonnetta muiltakin osin. Elsa, Frida ja monet muut monipuoliset Pinserella's-koirat edustavatkin juuri sitä, mitä olemme pyrkineet kasvattamaan - hyvähermoisia, helposti motivoitavissa ja koulutettavissa olevia sosiaalisia ja ystävällisiä, eloisia koiria, jotka sopivat luonteensa, terveytensä, rakenteensa ja ulkomuotonsa osalta hyvin monipuolisesti mitä erilaisimpiin perhepuuhasteluihin, urheiluharrastuksiin ja koirakilpailuihin.

Pinserella's Pretty Pearl kävi lonkka- ja kyynärkuvissa, ja todettiin täysin terveeksi (A/A ja 0/0) molempien osalta! Pinserella's-kasvateissa onkin nyt jo paljon lonkka- ja kyynärkuvattuja koiria, ja monilta on myös kuvattu selät, ja onneksi kaikki koirat ovat osoittautuneet terveiksi.

Onnittelut jälleen kaikille menestyneille hienojen tulosten johdosta ja kiitos kivoista yhteisistä kesähetkistä!


Kuvassa yksi monista voitokkaista Pinserella's kasvattajaryhmistä, vasemmalta oikealle Fi MVA Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Isolde, Pinserella's Darling Diamond ja Fi MVA Pinserella's Pernilla

24.5.2010: Tuoreita terveys- ja näyttelytuloksia

Pinserella's Henrik, joka on tämänhetkisten pentujemme iso-isä, oli jälleen rutiininomaisessa silmien uusintatarkastuksessa, ja todettiin yhä täysin terveeksi! Onnittelut ja kiitokset Hennariikalle ja myös kaikille muille kasvattiemme omistajille, jotka aktiivisesti terveystutkituttavat koiriansa ja näin mahdollistavat laajan tietopohjan kääpiöpinsereiden terveyden jalostamiselle! :) Terveys kun on hyvän luonteen ja terveen rakenteen ohella kaikkein tärkeimpiä jalostustavoitteita!

Helsingin KV-näyttelyssä olimme valitettavasti liikkeellä vaan muutaman koiran voimin, koska monet innokkaista Pinserella's-tiimiläisistä olivat tuolloin estyneitä osallistumaan, mutta muotovaliotyttöset Pinserella's Tiikerililja ja Pinserella's Masterpiece ottivat valioluokassa kaksoisvoiton ja Pinserella's Tiramisu sijoittui EH:lla ja hienolla arvostelulla, jossa ainoaksi heikkoudeksi mainittiin nuoren neidon keskenkasvuisuus, luokkansa toiseksi! Onnittelut omistajille ja mukana olleille kiitos jälleen hyvästä seurasta! :)

17.5: Jälleen Serti-, Rotunsa Paras- ja Best In Show -voittoja Pinserella's-tiimille!

15.-16.5 oli jälleen upea viikonloppu koko Pinserella's-tiimille! Lauantaina Mynämäen näyttelyyn osallistuivat Pinserella's Isadora, Pinserella's Red Ruby, Pinserella's Petronella, Pinserella's Masterpiece ja uroksista Pinserella's Piccolo Picasso sekä Pinserella's Real Rembrandt. Kaikki Pinserella's-koirat saivat laatupalkinnon Erinomainen ja luokkasijoituksen! Sisarukset Pinserella's Real Rembrandt ja Masterpiece olivat Paras uros ja Paras Narttu, ja lopulta Masterpiece palkittiin Rotunsa Parhaana, Pinserella's Petronella sijoittui Paras Narttu -kisan kolmanneksi saaden VaraSertin! Kasvattajaryhmämmekin oli Rotunsa Paras, ryhmään kuuluivat Rembrandt, Masterpiece, Isadora ja Petronella.

Sunnuntaina Mynämäen näyttelyssä olivat jälleen Rembrandt ja Picasso esillä, ja pojat ottivatkin kaksoisvoiton: Fi MVA Pinserella's Real Rembrandt oli Paras Uros ja Rotunsa Paras ja velipoika Pinserella's Piccolo Picasso Paras uros 2 voittaen Sertin! :) Nyt siis kaikki koirat tästä pentueesta on palkittu vähintäänkin Vara-sertillä, mahtavaa! Siskolikka FI MVA Pinserella's Masterpiece oli Paras Narttu 2. Pinserella's-tiimin nuoriso, Pinserella's Tiramisu ja Pinserella's Toblerone kokeilivat myös ensimmäisen kerran näyttelyyn osallistumista, ja vaikka näyttelyesiintyminen kaipaa vielä harjoittelua, Toblerone palkittiin jo laatupalkinnolla Erittäin Hyvä ja Tiramisu sijoittui laatupalkinnolla Erinomainen avoimen luokan kolmanneksi, onnittelut ekakertalaisille! :) Nyt tästäkin pentueesta ovat kaikki koirat käyneet kehissä! :) Kasvattajaryhmässä poseerasivat Pinserella's Piccolo Picasso, Pinserella's Rembrandt, Pinserella's Masterpiece ja Pinserella's Pernilla, ja ryhmä oli Rotunsa Paras. Edessä oli siis vielä pitkä päivä ja paljon jännitystä loppukehissä. Ja jännitystä piisasikin: Kaikkien kakkosryhmän Rotunsa Parhaiden kesken tuomari valitsi Pinserella's Rembrandt'in kuuden parhaan joukkoon, mutta pitkän harkinnan jälkeen ei sijoittanet enää neljän parhaan joukkoon. Kasvattajaryhmien kesken kilpailu oli kovaa: ryhmiä oli paljon ja kaikki olivat erittäin tasaisia ja hyvälaatuisia. Sitä suurempi olikin riemumme, kun tuomari valitsi koko näyttelyn, eli kaikkien rotujen parhaaksi kasvattajaryhmäksi eli Best In Show'ksi Pinserella's-kennelin!

Kiitokset kaikille mukana olleille Pinserella's-tiimiläisille hauskasta seurasta ja hienosta viikonlopusta! Onnittelut Hannulle, Sallalle, Anulle, Piialle, Marikalle, Johannalle, Päiville, Lauralle ja Riikalle hienoista tuloksista ja kiitokset virpille ja muille taustajoukoille! :)

15.4.2010 - Lukuisia voittoja sekä uusi valio ja terveystulos!

Kevään mittaan Pinserella's-koirien voittoputki sai hienoa jatkoa. Olemme tänäkin vuonna ainut kääpiöpinserikennel, joka on sijoittunut vuonna 2009 Vuoden Kääpiöpinseri-kilpailun kaikissa lajeissa - agility, tottelevaisuuskokeet ja näyttelyt! Agilitykoira-kilpailussa Pinserella's-koirat korjasivat jälleen potin, sillä neljän parhaan koiran joukossa oli kolme Pinserella's-kasvattia, kaikki agilityvalioita ja kaksi myös hyppyvalioita! Pinserella's Mustikka oli jälleen vuoden voitokkain agilitykääpiöpinseri! Vuoden Toko-koirana palkittiin rodun Suomenmestari TK1 BH Pinserella's Cedric! Myös näyttelypuolella oli siunaantunut menestystä, sillä vaikka osallistuimme viime vuoden puolella vasta vuoden loppua kohden hieman aktiivisemmin näyttelyihin, niin Pinserella's-kennel oli kasvattajakilpailussa kolmas ja mm. Pinserella's Pernilla ja Pinserella's Masterpiece sijoittuivat narttujen sarjassa.

Menestystä ei kertynyt ainoastaan kääpiöpinseritasolla, vaan myös kaikkiin Suomen kasvattajiin nähden: Pinserella's kennel on sijoittunut Kennelliiton kaikkien rotujen ja kaikkien Suomen kasvattajien vuoden kasvattaja-kilpailussa 2009 sijalle 53! Meidän lisäksi Suomen 82. voitokkaimman kasvattajan joukosta löytyi vain yksi kääpiöpinserikenneli. näistä saavutuksista olemme erityisen ylpeitä ja onnellisia siksi, että kasvatustyömme on hyvin pienimuotoista - pentueita syntyy harvoin ja harkiten, vältämme matadorijalostusta ja muita rodun geenipoolia supistavia jalostusratkaisuja, joten meillä on kehissä ja kisoissa lukumäärällisesti vain vähän kasvatteja. Luonne on jalostuspäätöksissämme terveyden ohella aina määräävä tekijä, ja ulkomuoto vasta kolmannella sijalla, mutta siinä sivussa olemme onnistuneet jalostamaan myös erittäin tasokkaita ja hyväntyyppisiä, rodunomaisia näyttelykoiria.

Tampereen suuressa kansainvälisessä näyttelyssä oli ilmoitettuna 91 kääpiöpinseriä eri puolelta Suomea. Pinserella's-koiria pääsi valitettavasti paikalle vain neljä. Laatu kuitenkin korvasi määrän, sillä Pinserella's Pernilla palkittiin Rotunsa Parhaana! Kasvattajaryhmämme sai Kunniapalkinnon ja sijoittui hienosti toiseksi! Onnittelut ryhmän koirille Pinserella's Pernilla, Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Sweet Salvador ja Pinserella's Real Rembrandt!

Kankaanpäässä 10.4. Veli-Pekka Kumpumäki valitsi Pinserella's Pernillan Valioluokan voittajaksi, Pinserella's Masterpiecen Avoimen luokan voittajaksija Paras Narttu -kilpailussa tyttömme valtasivat järjestyksessä toisen ja neljännen sijan! Kasvattajaryhmämme oli Rotunsa Paras ja sijoittui koko näyttelyn parhaan kasvattajaryhmän kilpailussa BIS 2:ksi! Ryhmässä esiintyivät Pinserella's Pernilla, Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Sweet Salvador ja Pinserella's Isadora - kiitokset ja onnittelut mukana olleille upeasta menestyksestä!

Rodun erikoisnäyttelyyn 11.4. Lahteen oli ilmoittautunut saksalaisten rodun pitkän linjan erikoistuomareiden arvioitavaksi huimat 112 kääpiöpinseriä! Avoimen luokan narttujen voittajaksi selviytyi jälleenPinserella's Masterpiece, joka näin saavutti myös Finnsieger-titteliin tarvittavan tuloksen. Lopulta tuomarit sijoittivat Masterpiecen näyttelyn Parhaaksi Nartuksi ja VSP:ksi, jonka myötä meidän "Maire" sai Sertin ja saavutti Suomen Muotovalion arvon! Pinserella's Masterpiece oli näyttelyn paras Suomalainen koira, urokset voitti italiassa asuva venäläissyntyinen poika. Nyt tässä Pinserella's-pentueessa, jolla on ikää vasta reilut kaksi vuotta, on siis jo kaksi muotovaliota, ja kaikki koirat tästä pentueesta ovat saavuttaneet vähintään laatupalkinnon Erinomainen!Kasvattajaryhmämme (Pinserella's Pernilla, Pinserella's Masterpiece, Pinserella's Sweet Salvador ja Pinserella's Real Rembrandt) sijoittui Kunniapalkinnolla neljänneksi.

Myös uusia terveystuloksia saatiin taas kevään aikana, kun Pinserella's Henrik tutkittiin lonkkien ja kyynärniveleiden osalta terveeksi! Näin ollen Pinserella's-kasvateissa on nyt jo 6 virallisesti lonkka- ja kyynärkuvattua sekä terveeksi todettua koiraa, eli eniten kaikista suomalaisista kääpiöpinserikenneleistä! Kiitokset ja onnittelut tästä aktiivisille koiranomistajille Miialle, Katjalle, Piialle ja Hennariikalle!

Onnittelut kaikille upeasti menestyneille Pinserella's-koirille ja kiitokset jälleen koirien omistajille aktiivisuudesta ja tietenkin hyvästä seurasta antoisilla näyttely- ja kisareissuilla! :)

24.1.2010 - Uusi vuosi, ja taas uusia Pinserella's-valioita!

Turun kansainvälisessä näyttelyyn oli ilmoitettu 62 kääpiöpinseriä tiukan tanskalaistuomarin Kitty Sjongin arvosteltavaksi, eli mistään pikkunäyttelystä ei ollut tälläkään kertaa kyse. Tuomari käytti koko arvosteluskaalaa eikä antanut kovinkaan helpolla Erinomaista laatupalkintoa. Sitäkin suurempi ilonaihe meille oli isän ja pojan tuplasijoitus - Pinserella's Rembrandt oli Paras Uros 2 saavuttaen vara-Cacibin lisäksi Sertin ja näin ollen Suomen Muotovalion arvon! Pojalleen hävisi yhdellä sijalla Pinserella's Henrik, joka sai Vara-Sertin! Nartuissa sijoituksia saavuttivat meidän Maire, joka oli laatupalkinnolla Erinomainen Avoimen luokan toinen! Pippa-muorimme saavutti Erinomaisella tuloksella Parhaan Narttuveteraanin ja ROP-veteraanin sijoituksen!

Samaan aikaan ATT:n kisoissa Pinserella's Ramona ja ohjaajansa Katja saavuttivat agilityn ylimmässä luokassa niin sanotun tuplanollan, eli kaksi virheetöntä tulosta saman kisapäivän aikana! Onnittelut tämän hienon suorituksen johdosta! Viime viikolla agilityvalio Pinserella's Mustikka saavutti ohjaajansa Miian luotsaamana viimeisen hyppyvalionarvoon vaadittavan voittotuloksensa, odotamme vielä virallista vahvistusta tälle uudelle tuplavaliolle!