Pinserella's Mustiina

Misty

(Kuvasta kiitos Jorma Kärkkäiselle, muut kuvat © J. Packalén)

virallinen nimi / official name: Pinserella's Mustiina
tittelit / titles: LTE 174p, FINNSIEGER, ISPU-SIEGER, SUOMEN MUOTOVALIO (FIN CH), EESTIN MUOTOVALIO (EST CH), BALTIAN VOITTAJA-03 (BALTW-03), 3*CACIB
kutsumanimi / calling name: "Misty"
rotu / breed: kääpiöpinseri / miniature pinscher
sukupuoli / gender: narttu / bitch
syntynyt / born: 17.2.2002
emä / dam: Pinserella's Minilyn
isä / sire: Atlas von Sierra
rekisterinumero / registernumber: FIN 19235/02
sukutaulu / pedigree: sukutaulu
pentuesisarukset / sibblings: Mustikka, Mustapekka, Pikkumusta, Punapaula
koko / height: 30 cm (mitannut tuomari / measured by judge Elina Haapaniemi 10.7.2005)
purenta / bite: täydellinen / complete
terveys / health: terveystutkittu 30.3.07 / health examined 30.3.07 (polvet terveet (0/0) / knees healthy, silmät terveet (0/0) / eyes healthy ), muutoinkin täysin terve / otherwise completely healthy too
lajit / sports: näyttelyt / dog shows
muut harrastukset / other hobbies: tottelevaisuusharjoittelu, aiemmin myös agility, uusimpana harrastuksena pyöräily / obedience, agility, biking
muuta / else: testatusti hyväluonteinen, Luonnetesti suoritettu hyväksytysti huimalla 174:n pisteen tuloksella / temperament tested and proven excellent with 174 points

Kesällä 2005 (Kuvaa klikkaamaalla saat sen näkyviin suurempana, kuva ©J.Packalén)

Mistyllä on avoin, iloinen, rohkea ja sosiaalinen luonne, johon ei voi olla ihastumatta! Neidillä on rautaiset hermot ja hyvä, rodunomainen temperamentti, jotka tekevät hänestä helpon ja miellyttävän harrastuskaverin. Iloisella hännänheilutuksellaan ja ryhdikkäällä olemuksellaan hän onkin hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset - alkaen eläinlääkäriaseman ja koirahoitolan väestä aina koulutusohjaajiin ja ulkomuototuomareihin, jotka ovatkin poikkeuksetta kehuneet hänen luonnettaan :)

Nokianreissun näyttelysaalis 2005 (Kuvaa klikkaamaalla saat sen näkyviin suurempana, kuva ©J.Packalén)

Päälajina on tällä hetkellä näyttelyt, joissa Misty on menestynyt tasaisen varmasti, useimmiten sijoittuen Paras Narttu-luokassa. Yllä mainittujen titteleiden lisäksi Mistyltä puuttuu nuoresta iästään huolimatta enää yksi ulkomainen Cacib Kansainvälisen Muotovalion arvoon ja enää yksi kiinnitys ISPU-voittaja ja FinSieger-titteleihin!

Misty on harrastanut lisäksi myös tokoa ja agilitya, ja onkin osoittautunut erittäin lahjakkaaksi ja nopeaoppiseksi. Omistajan ajanpuutteen vuoksi nämä harrastukset ovat valitettavasti jääneet vähemmälle, mutta liikuntaa harrastetaan metsälenkkien ja pyöräilyn muodossa.

Muutamia näyttelyarvosteluja

10.7.2005 Nokia, tuomari Elina Haapaniemi:3 1/2-vuotias musta ruskein merkein. Temperamentikas ja vilkas narttu, jolla erinomainen Ryhti ja jäntevyys. Kaunis pää, jossa hyvä pituus. Keskiruskeat silmät. Purenta ok. Kaunis kaula. Hyvä luusto. Hyvä eturinta. Alalinja ei parhaimmillaan. Erittäin hyvin kulmautuneet takaraajat. Sujuva liikkuja

12.6.2004 Espoo, tuomari Benny Blid, Ruotsi:Stram, elegant mycket tilltalande tik med vackert huvud och utryck. Utmärkt överlinje. Utmärkt front. Bra kropp. Välvinklad och välgående. Bra färger. Visar sig i utmärkt kondition.
Käännös: Vavha, elegantti erittäin puhutteleva narttu jolla kaunis pää ja ilme. Erinomainen ylälinja. Erinomainen etuosa. Hyvä runko. Hyvin kulmautunut ja hyväliikkeinen. Hyvät värit. Esiintyy erinomaisessa kunnossa.

21.3.2004 Tampere, tuomari Terry Nethercott, Iso-Britannia: Very well balanced bitch. So well constructed. With a nice profile. Very good bend of stifle. Moved correctly.
Käännös: Erittäin tasapainoinen narttu. Hyvärakenteinen, jolla kaunis profiili. Erittäin hyvät polvikulmaukset. Liikkuu oikein.

6.7.2003 Karjaa, tuomari Petru Muntean: 1 year 4 months old female. Exellent type, elegant. Exellent head, feminine. Correct bite. Correct anatomical struckture. Good angulation front and hind. Good pigmentation and movement
Käännös: 1 vuosi 4 kuukautta vanha narttu. Erinomainen tyyppi, elegantti. Erinomainen pää, feminiininen. Oikeanlainen purenta. Oikeanlainen anatominen rakenne. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Hyvä pigmentti ja liikkeet.

29.6.2003 Ulvila, tuomari Thord Byström, Ruotsi: Mycket tilltalande feminin tik. Välskruven huvud med mycket bra linjer. Vacker hals, kvadratisk substancefull kropp. Utmärk förbröst. Mycket bra vinklad. Bra benstömme. Bra kors och päls. Mycket bra tanfärg. Rör sig parallelt fram o. bak. Härlig temperament. Utmärkt verad.
Käännös: Erittäin puhutteleva feminiininen narttu. Hyvänmuotoinen pää jossa erittäin hyvät linjat. Kaunis kaula, neliömäinen voimakas runko. Erinomainen eturinta. Erittäin hyvin kulmautunut. Hyvä luustonvahvuus. Hyvä ristiselkä ja turkki. Erittäin hyvä tanväri. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä ja takaa. Ihana luonne. Erinomaisesti esitetty.

1.2.2003 Pori, tuomari Hans Almgren, Ruotsi: En mycket sirlig junior med utmärkta proportioner. Vacker huvud, bra tänder och bett. Utmärkt längd i hals, bra manke. Utmärkt underlinje. Tillräckligt vinklad bakställ med läge has. Vackert färg, varma tantäcker. En härlig attitud. Rör sig med lång, effektiv steg..
Käännös: Erittäin siro juniori jolla erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää, hyvät hampaat ja purenta. Erinomainen kaulan pituus, hyvä säkä. Erinomainen alalinja. Riittävästi kulmautunut takaosa jossa matalat kintereet. Ihana asenne. Liikkuu pitkällä, tehokkaalla askeleella.

Muutamia näyttelysaavutuksia

 • 22.1.2006 Turku: Erinomainen, 2., Paras Narttu-4.
 • 10.7.2005 Nokia: Erinomainen, 1., Paras Narttu, VSP
 • 11.6.2005 Hyvinkää, pääerikoisnäyttely: Erinomainen, 1., Paras Narttu-3, BIS-pari 2
 • 13.6.2004 Espoo, ISPU-show: Erinomainen, 1., Paras Narttu, VSP
 • 12.6.2004 Espoo, pääerikoisnäyttely: Erinomainen, 1., Paras Narttu-4
 • 23.5.2004 Helsinki, kansainvälinen näyttely: Erinomainen, 1., Paras Narttu, Cacib, VSP
 • 21.3.2004 Tampere, kansainvälinen näyttely: Erinomainen, 1., Paras Narttu, Sert, Cacib, Fin Mva, Est Mva, VSP
 • 24.1.2004 Turku, kansainvälinen näyttely: Erinomainen, 1., Sert
 • 7.12.2003 Helsinki, Vuoden Voittaja-näyttely: Erinomainen, 1., Vara-Sert, Vara-Cacib
 • 23.8.2003 Baltian Voittaja-näyttely: Sert, Cacib, VSP, Baltian Voittaja-03
 • 19.8.2003 Venäjä: Junior-Serti
 • 6.7.2003 Karjaa: Sert, Rotunsa Paras
 • 19.6.2003 Ulvila: Sert
 • 1.2.2003 Ulvila: VaSert
 • 26.1.2003 Turku kansainvälinen näyttely: Sert, Rotunsa Paras

Mistyn kotiväki

Johanna ja Marko - kiitoksia teille Mistyn saamasta hyvästä hoidosta, ja teidän aktiivisuudestanne näyttelyrintamalla, jonka ansiosta moni ulkomuototuomari on saanut lepuuttaa silmiään Mistyn ihastuttavassa olemuksessa :). Perheeseen kuuluu myös Mistyn "isosisko", dobermanni-narttu Mandi sekä "pikkusisko", dobermann-narttu Kira.

Esittely

(© J. Packalén)

"Mistyn etsintä alkoi meidän perheessä syksyllä 2001, kun koiralaumaamme kuuluivat dobermannilady Mandi sekä rotikkapoika Peetu. Peetu alkoi sairastella vakavasti, jolloin mieleen alkoi hiipiä ajatus uuden kaverin etsimisen välttämättömyydestä helposti eroahdistuvalle Mandille. Kääpiöpinserin hankinta "sitten tulevaisuudessa" oli aiemminkin ollut mielestä. Surffailin netissä kasvattajia etsimässä ja ihastuin Pinserella's koiriin. Luuri käteen ja soittamaan. Tunnin "hiostavan" puhelintenttauksen jälkeen sovittiin Johannan kanssa treffit. Siitä kaikki alkoi. Misty saapui uuteen kotiin toukokuussa ihmettelemään uusia "melko paljon" isompia kavereitaan. Noin kymmenkertaisesta kokoerostaan huolimatta Misty ei kertaakaan osoittanut pelkäävänsä ISOA siskoaan ja vielä isompaa veljeään. Ehkä juuri laumatovereistaan johtuen Misty ei osaa pelätä mitään koiraa, ei isoa, eikä pientä.

(©J.Packalén)

Alkukesällä 2002 Peetu sairastui jälleen ja tällä kertaa lopullisesti. Peetu lähti juhannuksena sinne, mitä sateenkaarisillaksikin kutsutaan ja Mandi ja Misty jäivät kaksistaan. Siitä asti ovat he olleet paita ja peppu, majakka ja perävaunu. Erottamattomat. Mekkala on hirmuinen, jos toinen jätetään ja vain toinen pääsee mukaan. Mistyn lempiharrastuksia ovat ensinnäkin mökkeily Mandin ja huoltojoukon eli Johannan ja Markon kanssa. Toisin kuin turbotoiminnanhaluinen äitinsä Minilyn, on Misty erittäin mukavuudenhaluinen ja laiska kotioloissa. Eli ykkösharrastuksiin kuuluu ehdottomasti luvattomasti sängyssä makoilu. Ykkösinhoasioihin kuuluvat kylmät kelit ja kaikenlaiset vermeet kuten paidat, takit, pipot ym hirvitykset. Toki Mistyssä virtaa riittää, niin kuin kunnon käppänässä ja palloilu onkin supersuosittu harrastus meidän perheessä. Jos Misty saa pallon ensin, ei Mandilla ole asiaa sitä Mistyltä viemään :-) Huom. Mandi on kaksi vuotta vanhempi ja painaa 30 kiloa enemmän...:-)

"Virallisiakin" harrastuksia tietysti löytyy; Niistä tärkein meille on näyttelyharrastus. Kun kävi kerran sellainen tuuri, että haettiin kivaa pikkukoiraa, jonka kanssa olisi kiva vähän näyttelyissäkin käydä, kun Mandikin käy, saatiinkin esiintymisestä suorastaan nauttiva "tähti". Misty sai ensimmäisen sertinsä Turun kansainvälisestä 2002, jossa hän junioriluokasta nousi rotunsa parhaaksi! Tasaista hyvää sijoitusta oli pitkin kevättä ja kesällä saatiin peräkkäisinä viikonloppuina taas kaksi sertiä. Syksyllä lähdettiin Venäjän vierailulle Viipuriin, mistä luokkavoitto ja junioriserti. Viikon päästä siitä reissattiin Tallinnaan Baltian voittaja 2003 näyttelyyn. Sieltä tuliaisina Eestin serti, cacib ja Baltic winner 2003-titteli ! Tästä on hyvä jatkaa. Agility kuuluu enemmän tai vähemmän Mistyn harrastuksiin, aina kun kiireiltä treeneihin ehditään. Mistyn mielestä agilityä kyllä saisi olla vaikka joka päivä...

(©J.Packalén)

Uusimpana harrastuksena mainittakoon tokoilu, jota ollaan alettu treenaamaan hiljattain. Jos palveluskoiran junttiin päähän saisi taottua yhtä paljon motivaatiota, mitä löytyy tältä kääpiöltä, mitä tulee uusien asioiden opiskeluun, kilpailisin Mandin kanssa jo voittajaluokassa :-) Misty treenaa aina maanantaisin rottweileryhdistyksen tottis treeneissä saaden osakseen joka kerta runsaasti huomiota, sekä koirilta, että huvittuneilta rotikan omistajilta. Misty kiipeää voittajaluokan A-esteen siinä missä isommatkin ja noutaa itsensä kokoisen noutokapulan hyvin tyylikkäästi ja suurella ylpeydellä. Huvittavaa on myös se kunnioitus, jota Misty herättää monissa palveluskoiran pennuissa ja junnuissa. Liekö Mistyn valtaisa itseluottamus vai mikä, kun rottweiler kierähtää selälleen Mistyn tullessa tervehtimään :-) Misty on luonteeltaan hyvin kiltti koira. Tiettyä ärhäkkäkkyyttä kyllä tarvittaessa löytyy, kuten silloin, kun esille otetaan imuri. Tuo hirveä-ääninen koliseva mölytoosa. Mandin tapana on pelottomana dobermannina syöksyä kotona kokonaan eri kerrokseen piiloon, mutta Mistypä päättää aina imurihirviön ilmestyessä hyökätä raivokkaasti sen kimppuun ja iskeä hampaat siihen! Kumpi olikaan se suojelukoira...? Mökillä pieni pihapoliisi haukkuu pataluhaksi n. kymmenen kertaa päivässä niin naapurit kuin ne näkymättömätkin viholliset.

(©J.Packalén)

Misty ei juurikaan ole koskaan harrastanut myöskään tuhojen tekemistä. Misty on erikoistunut vetoketjuihin. Yksikään vetoketju ei jätä Mistyä kylmäksi ja ansaitsee aina tilaisuuden tullen ( emännän tai isännän silmän välttäessä ) kunnon löylytyksen. Kaikkien sohvatyynyjen vetoketjut sekä monen hupparin ja takin vetoketjut on järsitty käyttökelvottomiksi. Intohimonsa kullakin..:-)

Loppukaneettina vielä kiitokset kaimalle ja Tarjalle eli kasvattajille superupeasta persoonallisuudesta ja kaverista!"

Pinserella's Mustiina ja hänen nuorempi dobberikaverinsa Kira (©J.Packalén)

Turun kansainvälisessä näyttelyssä Rotunsa Parhas Misty ja tämän emäntä Johanna Packalén

Karjaan näyttelyssä Misty jälleen ROP

13.6.2004 ISPU-show -erikoisnäyttelyssä Johanna Tammiala ja Misty, joka oli Paras Narttu ja VSP (kuva ZorinaN)

Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä 21.3.2004 Johanna Tammiala ja Misty, joka valioitui ollen VSP (kuvasta kiitos Marjo Tuomaalalle)

Tässä kuvassa Misty hoitaa - ei omaa pentuansa, vaan dobberinpentua, jonka hän heti adoptoi, kun sen oma emä ei keisarinleikkauksen jälkeen huolinut sitä omakseen. Misty ei ainoastaan nuollut, suojellut, puhdistanut ja lämmittänyt pentua, hänellä oli niin voimakkaat äidinvaistot, että parin päivän kuluttua häneltä tuli jopa vähän maitoa nisistä! Todellinen superäiskä siis, kun hoitaa hienosti sekä omat että muiden lapset :D

Vuoden 2005 Pääerikoisnäyttelyn Best In Show -pari 2: poika Pinserella's Cedric vasemmalla, emä Pinserella's Mustiina oikealla, esittäjänä kaksikon kasvattaja Johanna Tammiala (kuva ©K.Nieminen)